Следва

Изабел Юпер, Марион Котияр и други Големи жени режат косата си в знак на солидарност с жените в Иран

Джаред Лето ще е Карл Лагерфелд в нов биографичен филм

Певецът и актьор Джаред Лето ще продуцира биографичен филм за Карл Лагерфелд и ще изиграе главната роля, съобщава WWD

 

 

Celebrities преди 1 година

Чувствам, че моментът е настъпил и Карл ще се гордее с това, което ще направим, казва Лето по повод анонса на WWD (четете още: Защо Кайзера е най-великото име в модата: 5-те революции на Карл Лагерфелд).

Когато Джаред за първи път среща Лагерфелд, той казва на дизайнера: „Знаеш ли, един ден ще трябва да те играя във филм“. Лагерфелд одобрява: „Само ти, скъпи мой, само ти“ (четете още: От архива: млад и секси Карл Лагерфелд, роден днес).

Все още не е известно кога ще започнат снимките, нито се разкриват подробности за сюжета. На въпроса дали филмът ще бъде любовна история, Лето отговоря:

Има много линии за изследване. Кариерата на Карл продължава повече от 50 години, така че както в личен, така и в професионален план, той е бил близък с много хора. Мога да кажа, че ще се фокусираме върху ключови взаимоотношения, които отразяват различни аспекти от живота му (четете още: Големите любовни истории: Карл Лагерфелд & Жак дьо Баше).

Водещи на филма ще бъдат и хора от близкия кръг на легендарния дизайнер: Пиер Паоло Риги, главен изпълнителен директор на Karl Lagerfeld от 2011 г., Каролайн Лебар, старши вицепрезидент по имиджа и комуникациите в Karl Lagerfeld, която е близка до Карл Лагерфелд от 35 години и го съветва по въпросите за пресата, и Себастиен Жондо, който работи две десетилетия като личен асистент и бодигард на дизайнера.

Карл беше създател. Той беше моден дизайнер, беше фотограф, беше художник. Няма единна дефиниция за всичко това. Той беше голяма творческа сила, разказват близките до Маестрото. 

Въпреки че името Лето се свързва повече с Gucci, чийто посланик е от години, Джаред често пресича пътищата си с Лагерфелд. Например в Сен Тропе, където дизайнерът прекарва по няколко седмици всяко лято, а също и като гост на някои от ревютата на Chanel. Лето отбелязва, че творческият директор на Gucci Алесандро Микеле също му е разказвал много за Лагерфелд.

Алесандро всъщност работи с Карл около пет години във Fendi и винаги е казвал най-топли неща за него, споделя Джаред. 

По-рано стана известно, че балът Met Gala през 2023 г. ще бъде посветен на Карл Лагерфелд и неговата работа. Припомняме, че дизайнерът почина през 2019 г. на 85-годишна възраст.

Джаред Лето е известен със своите радикални филмови трансформации. Всички помним невероятната му трансформация с минус 18 килограма за ролята на транссексуална жена във филма "Клубът на купувачите от Далас", а в "Домът на Гучи", напротив, изигра пълния и плешив Паоло Гучи (където обаче всичко бе постигнато с грим). 

Успех на проекта, със сигурност ще е нещо много специално на арт сцената!

More Celebrities

Скарлет Йохансон и бялата рокля със сребърен кант

Celebrities преди 11 часа

Годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом се състоя на 27 април в хотел "Вашингтон Хилтън". Освен видни журналисти и политици, събитието събра и много американски филмови и телевизионни звезди, сред които Скарлет Йохансон и съпругът й Колин Йост.  

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 4 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.