Следва

Кой как избра да се рекламира: Миранда Кер за чантите на Louis Vuitton, нови снимки

Бутиците на LVMH потвърждават отказа да обслужват руски клиенти: „Жалко, че санкциите се отнасят за обикновените хора“

Магазини на марки, принадлежащи към групата LVMH (Celine, Louis Vuitton, Dior, Marc Jacobs и други) спряха да обслужват клиенти от Русия поради руската военна специална операция в Украйна. Това съобщават колеги от Европа, позовавайки се на служители на бутици в Испания и Германия.

 

 

All fashion преди 2 години

Според запознати рускините ще могат да купуват маркови продукти само ако имат гражданство на някоя от европейските държави.

Ако сте с руски паспорт и летите до Германия за кратък период от време, планирайки да се върнете в Русия, ние няма да можем да ви продаваме продукти от марки от групата LVMH. Тези условия диктуват новите санкции, насочени към руското правителството. Жалко, че те засягат обикновените хора, а не властите, срещу които се въвеждат ограниченията. Ако имате обаче жителство някъде в Европа, ние с удоволствие ще ви обслужим, се казва в изявлението на управителя на бутика на Céline в Германия.

Луксозните марки вече не продават маркови артикули на онези купувачи, които скоро ще се върнат в Русия, позовавайки се на установените правила.

За съжаление, за тези, които идват директно от Русия, няма да можем да продадем нищо. Това са правилата, които сега важат в цяла Европа. Това касае принципите на Tax Free и няма как да стане. Но, ако живеете в Испания, макар че имате руски паспорт, няма да има проблеми, казва служител на Céline в Барселона.

По-рано марката Chanel отказа да продава неща на руснаци, позовавайки се на закона и санкциите срещу Русия. Руски клиенти стартираха предизвикателство към марката - изпонарязаха луксозните си изделия от марката, заснеха акцията и я публикуваха в социалните мрежи, а подробностите и мнението ни за това са ТУК..

More All fashion