Следва

Не разхищавай, мисли, щади: взимаш 7, плащаш 10 яйца, остатъкът - за кауза

Анна Нетребко пее по заместване в Монте Карло, прекъсна ваканцията си в Египет

Анна Нетребко, която прекара първата половина на април на ваканция в Египет, съобщи в социалните мрежи за завръщането си на работа, като уточни, че е „неочаквано“ за нея.

 

 

Celebrities преди 1 година

"И така, прекъсвам прекрасното си пътешествие, за да се върна на работа... Трябва да направим тази стъпка към нормален живот, въпреки че много съжалявам, че се разделям с красив Египет. Част от сърцето ми винаги ще остане тук и ще се върна", сподели с абонатите си оперната певица.

Напоследък Анна Нетребко изпита сериозни затруднения в работата си поради нежеланието й да заяви ясно какво мисли за ситуацията в Украйна. Мълчанието на народната артистка на Русия доведе до нейното уволнение едновременно от Ла Скала, Баварската опера и Метрополитън опера. Малко след това Нетребко все пак осъди войната в Украйна и заяви, че тя „не е съюзник на нито един лидер на Русия“.

След това й изявление, планираният й в Новосибирската опера концерт бе отменен, а ръководителят на корпорация Роскосмос Дмитрий Рогозин отказа да я покани на космодрума Восточный, шегувайки се, че вече не е „требко“ (търсена, нужна от руски) там. В същото време директорът на Метрополитън опера Питър Гелб каза, че все още не е готов да преразгледа позицията си по отношение на певицата (четете още: Метрополитън опера нае украинка на мястото на Анна Нетребко). 

След всички събития Нетребко публикува видео в социалните мрежи, в което се оплаква от натиска върху себе си и отбелязва, че „не е и няма да тръгне срещу Родината си“.

Онзи ден стана известно, че Операта в Монте Карло е поканила Нетребко да замести болното сопрано Мария Агреста в "Манон Леско" на Пучини. Представителят на театъра Кристиан Рибейро в интервю за The New York Times обясни това решение, като каза, че Нетребко все пак изказа позиция и направи достатъчно, за да се дистанцира от руския президент Владимир Путин и събитията в Украйна.

"Много се радвам, че неочаквано ще направя своя сценичен дебют в Операта в Монте Карло. Това представление ще бъде още по-специално, когато се качим на сцената със съпруга ми, тенора Юсиф Ейвазов, в същия шедьовър на Пучини, който отбеляза първата ни среща в Римската опера през 2014 г. Пожелавам на моята приятелка и колега Мария Агреса пълно и бързо възстановяване", коментира Нетребко завръщането си на европейска сцена.

Припомняме, че известният руски балетист Михаил Баришников призова западните страни да не наказват руски спортисти, артисти и общественици за действията на руските власти в Украйна.

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 1 ден

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.