Следва

Тоалетите на коронацията на Чарлз III - Джил Байдън, Ема Томпсън, Кейти Пери и още

Чарлз и Камила, от утре короновани крал и кралицa: една историческа любов в снимки

Тези тридесет кадъра илюстрират невероятно нежната връзка между Чарлз и Камила, които утре ще бъдат официално короновани като новите крал и кралица на Великобритания. Двамата са толкова влюбени днес, колкото и преди почти 50 години, когато се виждат за първи път. Те не свенят да се ухажват, да се смеят, да си погаждат номерца и да се целуват пред камерите

 

Celebrities преди 11 месеца

Една от най-трогателните снимки на бъдещите крал Чарлз и кралица Камила е представена през декември 2015 г. Приятел прави снимка на двойката по време на лятната им ваканция в Шотландия, а кадърът става официалната коледна картичка на двойката същата година. Това е може би един от най-интимните и симпатични моменти на двойката, познати на широката публика.

Смехът е нещо, което винаги е циментирало отношенията в кралските двойки. И Чарлз и Камила не са изключение в това отношение. Смята се, че страстта на Камила към черния хумор я превръща в един от най-търсените събеседници в двора, а съпругът й намира общуването с нея за изключително очарователно. Тази снимка показва двойката в ранните месеци на брака им на майските игри през 2005 г. в Кейтнес (вижте още: Смях и радост: 20 най-смешни снимки на Чарлз III и кралица Камила в дългите им години заедно).

Чарлз и Камила отпразнуваха петнадесетата си годишнина от сватбата в разгара на пандемията в резиденцията на Негово Височество в Шотландия. По това време принцът на Уелс е болен от коронавирус. Снимката на най-накрая щастливата двойка е направена от персонала на Балморал точно навреме за годишнината. В скутовете на двойката са джак ръсел териерите Бат и Блубел, които херцогинята на Корнуол осиновява от приют в Батърси.

А това е първата годишнина на двойката. Техни височества Чарлз и Камила прекарват деня в Биркхол - резиденцията им на територията на Балморал. И би било трудно да се спори с факта, че в този ден те демонстрират перфектния семеен стил. Херцогът и херцогинята на Ротсей, както ги наричат ​​в Шотландия, пристигат в църквата Крати в еднакви костюми от сив тартан, демонстрирайки по този начин абсолютно единство (още: Крал Чарлз си носи плюшка на път и още прелюбопитни неща от кралския биограф).

Любовната история на Чарлз и Камила е дълга и преминава през много етапи, лутайки се между романтика и приятелство. Докато принцът на Уелс е във флота, мис Шанд се омъжва за офицер от британската армия, което разбива сърцето на Чарлз Принцът обаче преодолява огорчението и продължава да общува както с Камила, така и със съпруга й Андрю, като често се засича със семейство Паркър-Боулс на различни събития, както на тази снимка. Тук наследникът и г-жа Паркър-Боулс са заловени в Ковънт Гардън след събитие в Кралската опера в Лондон през 1975 г., откъдето си тръгват с една кола (четете още: Големите любовни истории: Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс).

Първите съвместни снимки на бъдещия крал и кралица датират от 70-те години на миналия век. За да сключи официален съюз, на двойката, въпреки бързото възникване на взаимна симпатия, ще й отнеме три и половина десетилетия. 

Половин век по-късно Карл и Камила все още общуват ентусиазирано, правят официални посещения и пътувания заедно. И когато прекарват деня разделени, винаги си разказват всичко, което се е случило, на задължителна интимна вечеря (вижте още: Да живее Кралят: първа появя на крал Чарлз III и кралица Камила, тя - сияеща). 

Любопитно е, че снимки, направени в шотландския замък Мей, на които Чарлз и Камила избухват в смях, се озоваха на пощенски марки. Това е доста необичайно за кралските особи, които обикновено предпочитат по-скоро официалните пози пред силните емоции, когато става въпрос за официални портрети. Тази снимка е направена в първите месеци от брака на двойката по време на шоу в окръг Девън.

Какво може да бъде по-трогателно от това да подарите цвете на съпруга си, докато сте на цветен пазар във Франция? Въпреки че е официално посещение и има много репортери наоколо, херцогинята на Корнуол никога не се е притеснявала да демонстрира публично своята мека и нежна страна (прочетете също: От първата среща до пръстена: колко трябва да чакаме, за да се омъжим за принц).

Въпреки че Чарлз може да изглежда фокусиран върху обществения дневен ред по време на официални събития, той също остава внимателен към съпругата си. Като например да й помогне да освободи заплетен чадър, като го държи над главата на жена си, така че косата й да не се намокри от дъжда.

Кралските фенове бяха трогнати, когато откриха тази снимка. Мнозина се питат: това ли е престолонаследникът, който носи чантата на бъдещата си съпруга, докато инспектират  спасителната лодка?

Е, в разгара на пандемията Негово Височество винаги беше готов да помогне на съпругата си да сложи маска, както на това изображение от 2021 г. от хиподрума в Аскот.

Между другото, Чарлз, за ​​разлика от своята августейша майка, никога не се поколеба да покаже чувствата си публично. Камерата запечата не само целувките му с принцеса Даяна в началото на брака им, но и целувки на официални събития с г-жа Паркър-Боулс, много преди двойката да обяви годежа си и намерението си да скрепи брака.

Но основното е как сегашният крал гледа на своята избраница. В погледа на Чарлз към Камила неизменно се четат любов и грижа.

А Камила отговаря на мъжа си със същия всеотдаен поглед.

В продължение на години двойката дава приеми за Семейство слонове, благотворителна организация, посветена на спасяването на азиатски слонове от изчезване в дивата природа. В Кларънс Хаус се провеждаха карнавали, а собствениците на резиденцията неизменно се появяваха пред удивената публика в еднакви екзотични маски. На тази снимка Камила има маска на слон, а Чарлз, който дразни жена си пред камера, е с папагал.

През останалото време обаче тези двама обикновени, макар и богоизбрани хора, изглеждат като всяка друга двойка. На тази снимка принцът и херцогинята са заснети, докато пътуват с автобус, и изглеждат така, сякаш това е ежедневието им.

На тези снимки пък Камила и Чарлз са заснети на събитието Its Fashion в Waddesdon Manor в Бъкингамшир в деня, в който дворецът обяви годежа им. Два месеца по-късно се състоя сватбата на двойката. Пресата писа, че двойката изглежда въодушевена. И ние го виждаме.

Оттогава масивен диамантен пръстен от съкровищницата на семейство Уиндзор винаги грее на ръката на бъдещата кралица. Чарлз подари на избраницата си бижу, принадлежало на обожаваната му баба, което се смята за основно доказателство за безусловната любов и доверие на принца. 

Това са Чарлз и Камила в деня на сватбата им. Булката избра доста необичайна рокля за кралските стандарти и отказа тиара. Самата сватба също бе доста необичайна, като се има предвид, че младоженецът е бъдещият глава на англиканската църква. Вместо да се венчаят в храм, Чарлз и Камила, и двамата разведени, се ожениха в кметството. Докато херцогинята на Корнуол държи ефектната си шапка, за да предпази тоалета си от порива на априлския вятър, принцът на Уелс се старае всичко да е наред.

Престолонаследникът направи всичко възможно това празненство да не прилича на първата му сватба. Много по-скромна церемония за 800 души се проведе без телевизионно отразяване, а гостите бяха посъветвани да не използват камери. Подаръците бяха забранени (четете още: Защо принц Чарлз забранява подаръците за сватбата с Камила)

Двойката притежава богатство от разнообразни имоти в Обединеното кралство, но се твърди, че Чарлз и Камила са особено привързани към своите провинциални резиденции, защото и двамата имат страст към градинарството. На тази снимка те са заснети в тяхната процъфтяваща уелска резиденция Llwynivormvud.

Двойката също така постоянно пътува до останалата част на Обединеното кралство. Например, тази забавна снимка е направена в Северна Ирландия, където принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол се срещнаха с доброволци в Superstars Cafe.

Техни кралски височества влязоха в историята, като станаха първите членове на кралското семейство, които посещават Куба в официално качество. Тази снимка улавя момента, в който пристигат на събитието British Classic Car в Хавана.

Как си представяте перфектната сутрин? Според кралските фенове изглежда така: чай, кифлички и шоколадови сладки на уютна маса на откритата тераса. Със сигурност в костюм и елегантна рокля. 

Двойката посети Канада няколко пъти. На това изображение херцогинята на Корнуол и принцът на Уелс позират за снимка, докато посещават историческия град Бригус в Сейнт Джонс. Това е 15-ото посещение на Негово Височество и първото официално посещение на херцогинята в страна, с която тя има силни родови връзки. Чарлз и Камила обаче гледат преди всичко един в  друг, а не наоколо.

Супер симпатично е уловено и посещението на принца и херцогинята в село Лавенхам в Съфолк, където двамата се учат до формоват плочки за окачен таван. Облечени в престилки върху дневните си костюми, принцът и херцогинята избухват в смях, докато се опитват да усвоят новото умение.

Кралските особи нямат право да ядат стриди. Особено когато са на официални събития, които изискват да се чувстват максимално комфортно и да спазват стриктно протокола. Но какво прави Камила, когато съпругът й наруши забраната? Подава му салфетка.

По същия начин Чарлз се грижи за жена си, когато тя реши да хапне импровизирано. Тази снимка е направена на щанд за печено свинско на пазара Ричмънд по време на честването на 850-ата годишнина на Кралската харта на пазара през есента на 2005 г.

В статута на крал и кралица, двойката е непрекъснато заедно, извършвайки почти всички официални пътувания неизменно придружени от другия. През март 2023 г. кралската двойка най-накрая направи първото си официално посещение в чужбина, посещавайки Германия. И както винаги, всеки от тях се чувства страхотно в компанията на другия.

More Celebrities