Следва

ИКЕА представя нова колекция със Световната сърф лига

Новите официални снимки на кралица Елизабет II в чест на 96-ия й рожден ден

В мрежата се появиха новите официални снимки на кралица Елизабет II в чест на рождения й ден - днес, 21 април 2022 г., тя навършва 96 години, да е жива и здрава!

Celebrities преди 2 години

Снимките бяха публикувани на официалната страница на кралското семейство в Instagram. 

Първият кадър е от замъка Уиндзор и е направен миналия месец. Кралицата позира в тъмнозелено палто на фона на цъфтящ храст от магнолия с любимите си понита, чиито имена са Байбек Найтингейл и Байбек Кати (четете още: ЧРД 96, Кралице! Елизабет II в кадри и цитати, доказателство за титаничната личност на тази жена).

Снимката е предоставена от Уиндзорското конно шоу, което кралица Елизабет II посещава всяка година от 1943 г. насам. Тези понита ще участват в честването на 70-годишнината на кралица Елизабет на трона това лято.

Втората публикувана снимка е архивна: на нея Елизабет е още дете.

Честит рожден ден, Ваше Величество! Днес, в деня, в който кралицата навършва 96 години, споделяме тази снимка, направена, когато тя е на две години. Принцеса Елизабет е най-голямата дъщеря на херцога и херцогинята на Йорк и никой не очаква тя да стане кралица. Животът й се променя през 1936 г., когато чичо й, крал Едуард VIII, абдикира, баща й става крал Джордж VI, а младата принцеса - предполагаем наследник.

След тъжната смърт на баща си през 1952 г., принцеса Елизабет става кралица Елизабет II, когато е само на 25 години. Тази година тя празнува 70-ия си рожден ден на трона - за първи път в британската история.

Кралицата отказва пищни празненства за рождения й ден - Елизабет II ще отпразнува деня в тиха обстановка в вилата Wood Farm в имението Сандрингам в Норфолк, намиращо се на 100 километра от Лондон, където често почиват със съпруга й принц Филип. Херцогът на Единбург почина миналия април.

В Садрингам кралицата планира да организира празнична вечеря за своите близки. Официалното тържество по случай рождения ден на кралицата ще се състои през лятото и ще съвпадне с честването на 70-годишнината на кралица Елизабет на трона.

По-рано беше съобщено, че поради здравословни проблеми кралицата трудно ходи. Така тази година тя пропусна великденската служба за първи път от 50 години.

More Celebrities