Следва

ИКЕА представя нова колекция със Световната сърф лига

Новите официални снимки на кралица Елизабет II в чест на 96-ия й рожден ден

В мрежата се появиха новите официални снимки на кралица Елизабет II в чест на рождения й ден - днес, 21 април 2022 г., тя навършва 96 години, да е жива и здрава!

Celebrities преди 2 години

Снимките бяха публикувани на официалната страница на кралското семейство в Instagram. 

Първият кадър е от замъка Уиндзор и е направен миналия месец. Кралицата позира в тъмнозелено палто на фона на цъфтящ храст от магнолия с любимите си понита, чиито имена са Байбек Найтингейл и Байбек Кати (четете още: ЧРД 96, Кралице! Елизабет II в кадри и цитати, доказателство за титаничната личност на тази жена).

Снимката е предоставена от Уиндзорското конно шоу, което кралица Елизабет II посещава всяка година от 1943 г. насам. Тези понита ще участват в честването на 70-годишнината на кралица Елизабет на трона това лято.

Втората публикувана снимка е архивна: на нея Елизабет е още дете.

Честит рожден ден, Ваше Величество! Днес, в деня, в който кралицата навършва 96 години, споделяме тази снимка, направена, когато тя е на две години. Принцеса Елизабет е най-голямата дъщеря на херцога и херцогинята на Йорк и никой не очаква тя да стане кралица. Животът й се променя през 1936 г., когато чичо й, крал Едуард VIII, абдикира, баща й става крал Джордж VI, а младата принцеса - предполагаем наследник.

След тъжната смърт на баща си през 1952 г., принцеса Елизабет става кралица Елизабет II, когато е само на 25 години. Тази година тя празнува 70-ия си рожден ден на трона - за първи път в британската история.

Кралицата отказва пищни празненства за рождения й ден - Елизабет II ще отпразнува деня в тиха обстановка в вилата Wood Farm в имението Сандрингам в Норфолк, намиращо се на 100 километра от Лондон, където често почиват със съпруга й принц Филип. Херцогът на Единбург почина миналия април.

В Садрингам кралицата планира да организира празнична вечеря за своите близки. Официалното тържество по случай рождения ден на кралицата ще се състои през лятото и ще съвпадне с честването на 70-годишнината на кралица Елизабет на трона.

По-рано беше съобщено, че поради здравословни проблеми кралицата трудно ходи. Така тази година тя пропусна великденската служба за първи път от 50 години.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.