Следва

Звездните съпрузи Пелц-Бекъм се появиха за пръв път публично на червения килим

На гости в Yettel Town с Евгения Овчарова, Tender but Fair

Част 2/4 от поредицата ни "На гости в Yettel Town", в която ви срещаме с интелигентни, нежни, модерни дами, отдадени в личен и професионален план на Yettel, и в която човешки говорим за успеха, силата, тънкостите на успешната женственост и философията на баланса, залегнала в корените на най-позитивната компания у нас! 

All About Life преди 1 година

Евгения Овчарова е мултиталантлив и мултиуспешен човек - по образование историк, от над 20 години част от екипа на Yettel с около 9 роли, области на отговорности, а в момента Business implementation lead и Business transformation director. Прекрасна майка, мечтател, модерен и космополитно преживяващ света човек. Един разговор за бизнеса, за Yettel, за твърдата нежност и меката искреност, следва >>>

View Sofia: Идеята ни с поредицата „На гости в Yettel Town“ е чрез хората, работещи в Yettel, да предадем това усещане за единение, свежест, оптимизъм, заедност и удовлетворение от ежедневната заетост. Опишете ни своя емоционален свят като човек, припознаващ се в компанията почти 20 години.
Евгения Овчарова:
Компанията и изминалите години в нея страшно ми харесват и това е причината да остана толкова много време. Хората казват, че когато си харесваш работата, тя не е работа и това е факт. Аз буквално израснах в тази компания и емоционалното зареждане, средата, хората са неповторими. Тук създадох много от истинските си приятелства, намерих колеги, с които живеем за това, което постигаме. Понякога при нас започват работа колеги от другите оператори и казват, че "там не е така“. И наистина - тук намираш хора, които помагат, които отговарят на въпросите ти, които се превръщат в съмишленици, и започвате заедно да създавате, работите и живеете. Уникално е.

VS: Как, в повечко детайли, стана така, че животът ви се завъртя около Yettel?
Е. О.:
Бях на 25, завършвах „История“ в Софийския университет, макар че ми се учеше право - винаги съм искала да стана профайлър, криминалист, нещо подобно (между другото, до ден-днешен ми е любимо да гледам филми и сериали на тези теми). По това време, около 2000-ата година, нямаше много външни компании и започнах работа в Министерство на съобщенията. Интересно преживяване. След това през познат, който търсеше човек за Sales в Globul, се присъединих към компанията още преди търговския й старт. За мен беше огромен скок - толкова много исках да работя на модерно, свежо място. Така започнах. Нещата постепенно се развиха от търговския отдел към продуктовия маркетинг, където съм сега.

VS: Как усеща човек, че е попаднал на точното място?
Е. О.: 
Трудно е да се дефинира. Сега, когато правя интервюта, винаги питам хората, които искат да започнат работа при нас, чисто човешки: „Как намираш средата? Защо би останал? Защо би си тръгнал?“ Почти всички отговарят, и аз се чувствам по същия начин - хората, средата, емоцията, зареждането са това, което би ме задържало или напротив - би ме накарало да си тръгна. Заради целия co-creation процес усещаме, че нещата, които правим, имат смисъл - това е уникално вътрешно състояние. А и удовлетворението, когато лансираш нещо и то се получи, е страшно хубаво.

VS: Ребрандирането на компанията Ви се получи много хубаво. Какво казаха децата - вярваме, че сте check-нали тяхното мнение?
Е. О.: 
Разбира се! Моите близнаци са родени в Globul-ско време, познават Telenor отблизо и го изживяха много лично. Но много харесват Yettel - както името, така и динамиката на рекламите и като цяло посланията, които носят, най вече новия дизайн на Yettel приложението - намират го свежо, модерно, ново.

VS: Какво отличава Yettel от останалите?
Е. О.: 
Аз искрено вярвам (и според мен всички ние живеем и работим така), че на Yettel „му пука“ за клиентите, за хората. Правим нещата така, че да е най-добре за тях. Не правим неща само за да сме известни на пазара; целим то да е устойчиво и влагаме мисъл и всичката възможна грижа.

VS: Ние усещаме Yettel като много спокойно и приятелско място.
Е. О.: 
Към това се стремим. И в магазините, и в информационните си канали сме място, на което хората могат да дойдат, ако имат нужда, ако имат проблем. Точно като при приятел. Това е вътрешен манталитет, създаден още от началото.

VS: Корпоративна тайна ли е колко са абонатите на Yettel в момента?
Е. О.: 
Не е тайна - над три милиона са. Според наши проучвания доста млади хора, наясно с новите технологии и модерни ценности, наясно със себе си, уредили или уреждащи живота си, изискващи качество, хора със самочувствие и визия.

VS: Вие бяхте първият български оператор, който реагира солидарно към Украйна, и направихте няколко много бързи и щедри стъпки - пуснахте безплатен роуминг към Украйна, актуализирахте международните разговори, раздадохте предплатени карти на украински бежанци и отворихте абсолютно всички свободни позиции за тях. Как в една толкова голяма фирма се взима такъв тип критично решение, реакцията на Yettel е неминуемо бърза, което прави чест.
Е. О.: 
Решения от този тип взимаме наистина бързо. Да, голяма корпорация сме, има rounds of approval, но когато става дума за критично важни решения и такива, които биха помогнали на обществото, сме много гъвкави.  

VS: А как изглеждат оперативките в Yettel?
Е. О.: 
По всякакви начини. Има динамика, има чуваемост. Като цяло - при нас е ясно кой за какво отговаря и в търговска дивизия има няколко поддивизии и хора, които отговарят за продуктите, услугите и клиентите - те са основните водещи, когато искаме да пуснем нещо ново на пазара. Каналите, пък както ги наричаме, са тези, които са връзката ни с клиентите, те са критични да споделят обратна връзка, предложения и притеснения. Много е важно, че който и да има идея - той може да е най-обикновен специалист - неговата идея винаги се чува. Много е хубаво, че при нас няма реплики и ситуации като: „Ти си просто еди-какъв-си и не си в позиция да предлагаш нови неща.“ Уважаваме всеки.

VS: Да кажем, че съм млад човек, между 20 и 25 години, и реша да се пробвам да работя в Yettel. Дайте ни своите 5 най-убедителни и мотивиращи причини.
Е. О.:
 1) Yettel е страхотно място млад човек да започне професионалната си кариера, да научи много, да докосне всичко; 2) участваш в правенето на нещата, гласът ти се чува, имаш работа, истински активен си; 3) имаш страхотни колеги, които са ти едновременно ментори, приятели, ръководители (баланс, който трудно се намира другаде); 4) физическата среда на работа, офисите ни, са страхотни; 5) брандът е важен - част си от компания, която има регионален привкус и все пак е космополитен.

VS: Пътувате ли често?
Е. О.: 
Да, има доста командировки и обмени. А и работим с хора от много държави.


Най-важният item в багажа: застраховка Смарт турист


VS: Имате много хубав стил, който съвпада (подсъзнателно или не) с цветовете на Yettel. Как пазарувате, какво влияе на начина ви на обличане, сутрин бързо ли се приготвяте за работа?
Е. О.: 
Аз винаги съм много шарена. Бързо се приготвям за деня - сутрин с децата за 10-15 минути сме готови. Гримирам се набързо, понякога дори в подземния паркинг. Обичам много да ходя на фризьор и маникюр, чисто дамските неща, но не съм много по шопинга - действам практично и наведнъж си купувам всичко за един сезон. Кубинки и рокля ми е любимата комбинация още от студентка.

VS: Има ли човек, на чиито съвети се доверявате в модно отношение?
Е. О.: 
Сестра ми е моят личен моден консултант.

VS: Лесно ли се разделяте с притежания и дрехи?
Е. О.: 
Не. Ако нещо ми е любимо и се разделя с него (както скоро загубих любимия си червен шал), много страдам. Има няколко любими аксесоара, които ме карат да се чувствам добре, буквално ме радват и усмихват.

VS: За какво с най-голям кеф и радост давате пари?
Е. О.: Вси-чко. Книги, дрехи, излизания, почивки, за къщата, за инвестиции.

VS: Как се случва балансът с две деца и толкова отговорна, динамична, ангажираща позиция в Yettel?
Е. О.: 
Имам подкрепата на чудесното ми семейство. На родителите ми, които много ни помагат, през целия ми професионален и личен път са ми били добри съветници и искрени приятели. Подкрепа от сестра ми - най-близкия ми човек, от малки с нея всичко си споделяме, заедно обсъждаме ситуации, преживяваме добри и предизвикателни моменти. На мъжа ми -човек, с който сме заедно от над 20 години, израснали сме като хора, професионалисти, родители - заедно. Той има собствен бизнес, споделяме много, чувствам се спокойна и мога да разчитам на него, за живота, но и към мен и за моето професионално развитие - съвети и конструктивна критика, но и на безусловна подкрепа. Разпределили сме си грижата за децата, за домакинството, за ежедневните задачи, заедно планираме всичко – от финанси, през важни семейни решения до почивка или излизане на питие с приятели. Аз много вярвам в организацията и че ако всичко се планира добре, балансът между всички ангажименти е постижим. И последно - подкрепа от чудесните ми деца, с които си споделяме всичко, имаме си доверие и си помагаме в ситуации, когато аз имам нужда, или пък те имат необходимост от подкрепа.

VS: Как се казват те?
Е. О.: Никола и Павел, близнаци на 12 години. Много са чувствителни, внимателни, любопитни, умни и спортуващи. И те много искат да работят тук - сега ще имаме една детска програма, казва се Second Shift, в която деца между 15 и 18 години идват при нас на стаж. Моите много страдат, че още са малки за нея, но скоро... Понякога идват в офиса, присъствали са на срещи. Толкова пъти съм чувала изречението „Ние искаме да работим тук!“

VS: Как изглежда домът ви?
Е. О.: 
Обожавам го. Една моя гордост. Успяхме сами да построим къща извън София - една странна, разчупена къща с двор, с цветя, зелено, тишина, въздух, спокойствие - малък оазис.

VS: Имате ли някакви малки специални традиции и семейни практики?
Е. О.:
 Нищо необичайно - прекарваме много време заедно - събираме се по празници, ходим на разходки, събираме се с приятели, правим си семейни съвети и пътуваме, разбира се. Всичко организираме, обсъждаме и записваме. Вярвам, че нещата както в работата, така и в личния живот трябва да са изкомуникирани и да се разговаря и споделя всичко.

VS: Какво сте се убедили, че помага за психическото и ментално здраве - на работа и изобщо?
Е. О.: 
Да имаш време за себе си. Задължително.

VS: Хора има всякакви. Определено някой, все някога, с пренебрежение ти е казвал: „Ти си се уредила, животът ти е лесен.“ Какво прави живота лесен и обратното - труден?
Е. О.: 
Аз вярвам - даже съм много сигурна в това, че хората трябва да си идентифицират проблемите и когато това стане, вече всеки може да намери решение. Да, това решение често не е приятно, трудно е, но всичко е въпрос на воля.

VS: Какво обичате да гледате, четете, слушате в свободното си време?
Е. О.: 
Слушам много музика, от рап до класическа, и обичам да си пея. Днес на път за работа слушах албума от „A Star is Born“ - пътувам, пея и плача на последната песен. Фен съм и на българската музика и кино, супер фен съм на „Под прикритие“ , все пак е криминално, „Дяволското гърло“ също. Харесвам и българските забавни сериали – като „Революция Z“, „Полицаите от края на града“ . Любим автор едно време ми беше Агата Кристи, сега чета Луис Пени (тя е новата Агата Кристи), Патриша Корнуел и понякога и книги, които са леки и разсейват, и действат много добре. Тежките, дебели философски книги вече не ги пипам (смее се).

VS: Каква искахте да станете, като пораснете?
Е. О.: 
Писател. Много обичам да пиша. Представям си себе си, пишейки роман или блог на брега на езеро като от „От наистина любов“...

VS: Какво си казвате вечер за лека нощ вкъщи?
Е. О.: 
Винаги си казваме „обичам те“ , „обичам те“, почти винаги придружено от целувка, най-вече с децата... Те са момчета, на прага на тиинейджърството – искрено се надявам тази традиция да остане и в светлината на престоящия предизвикателен период на порастване ...

VS: Какво ви притеснява?
Е. О.: Ситуацията в Европа и в света ме притеснява, какво се случва с mindset-ът на хората по света, как се променят, масовата истерия и лесният начин, по който мнението им се манипулира, ролята на медиите и всички канали за информация. Надявам се, че ще успеем да предадем на децата си способността за критично мислене, задаване на въпроси и възможност за отстояване на мнение.

VS: Една мечта?
Е. О.:.: Много са, но къща на бряг на море....

VS: Усещането от разговора с Вас е за една космополитна, типично стрелчешка природа, ориентирана към действие, към екшън, към Запад, към простори... Нещо, което не разбрахме за Вас досега, в допълнение на зодията ви Стрелец?
Е. О.: Емоционална съм и това понякога създава недоразумения. Понякога бързам, но съм винаги абсолютно открита. С мен никога няма нищо на заден план. В работата тези качества са с мен ежедневно - темпераментът ми ме прави грижовна и разбираща, а честността, според мен, е ключова за успеха.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.