Следва

Обичам МАМА! Тя ме научи на красота! 22 бюти специалистa за какво ги научи мама

Някои тайни за хубост са вечни: 7 трика за красота на Клеопатра, които работят безотказно

Споделяме, за кой ли път, но толкова обичаме работещите неща, вечните рецепти за красота с натурални продукти на прочутата египетска царица.

 

Celebrity beauty преди 1 година

Историците описват египетската царица Клеопатра като жена с изключителна красота. За щастие, нейните разхубавяващи трикове са добре документирани и съвременните жени по целия свят можем да ги приложим сами. Следват най-известните ритуали на кралицата.


Моника Белучи като Клеопатра

Mлечна баня

Смята се, че Клеопатра е смесвала магарешко мляко с пресен мед и бадемово масло и се е къпала с тази смес. Това е основната тайна на нейната мека и сияйна кожа. Според историческите данни, кралицата винаги е вземала със себе си три-четири млади магарета, за да има винаги мляко за банята.

Разбира се, днес е малко вероятно някой да се сдобие с магарешко мляко за баня, но нищо не пречи да повторим ритуала на Клеопатра с достъпното краве мляко. Смесете три чаши със 100 г мед и пет супени лъжици бадемово масло или зехтин и изсипете всичко в топла вана. След 15-20 минути потапяне в тази чудотворна смес, кожата ще стане невероятно мека и кадифена.

Тоник за лице с розова вода

Розовата вода е воден разтвор на компоненти от розово етерично масло. Клеопатра използва това решение като тоник, който хидратира кожата, оставяйки я гладка и сияйна. Можете да постигнете същите резултати, като втривате розова вода върху лицето сутрин и вечер или я пръскате върху лицето си през целия ден. Можете да си купите вода в аптеката или да я поръчате на някой специализиран пазар. 

Скраб за лице с овесени ядки

За да почисти и подхрани кожата на лицето, египетската царица използвала като ексфолиант обикновените овесени ядки. Това средство се приготвя лесно у дома: смесете малко люспи с топла вода, изчакайте, докато омекнат, и нежно масажирайте с тях лицето. Изплакнете скраба с вода и нанесете обичайния си крем. 

Солен скраб за тяло

Клеопатра обичала да търка тялото си с натурални смеси със сол. Един от любимите ексфолианти на царицата е много лесен за приготвяне у дома. Ще ви трябват 2 супени лъжици морска сол и 3 супени лъжици мазна сметана. Смесете съставките в дълбока купа и втрийте в кожата на тялото с кръгови движения. Оставете скраба за 5 минути и след това изплакнете с топла вода. Този продукт нежно ще ексфолира кожата и ще я направи много гладка и приятна на допир .

Крем за ръце с пчелен восък

Египетската царица се грижи за кожата на ръцете си с натурален крем със сок от алое и пчелен восък. За да приготвите този крем, ще ви трябват две супени лъжици сок от алое, 4 капки етерично масло от роза, една супена лъжица бадемово масло и 2 супени лъжици пчелен восък. Разтопете пчелния восък, загрейте бадемовото масло с него и след това добавете останалите съставки. Разбъркайте добре. След като течността се охлади, приберете я в хладилника. Това количество крем е достатъчно за една седмица. Омекотява и овлажнява кожата на ръцете.

Маска за лице с бяла глина

Според сведенията, достигнали до нас, Клеопатра много обича да прави маски от бяла глина. Сега в асортимента от марки за грижа има много продукти, които съдържат този компонент. Можете също да си купите бяла глина на прах в аптеката, след което да я разредите с топла вода, да добавите зехтин и мед и да нанесете сместа върху лицето си за 15 минути. Бялата глина почиства, стяга и тонизира кожата прекрасно. 

Топли масла за коса

За да е косата й копринена и лъскава, Клеопатра използва нагрети масла. Ако искате да повторите ритуала за красота на египетската красавица, смесете две супени лъжици зехтин с две супени лъжици рициново масло. Загрейте сместа, докато се затопли. След това масажирайте скалпа, сложете шапка за душ и изчакайте 30 минути. След това изплакнете обилно косата си и я измийте с обичайния си шампоан. 

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 1 седмица

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи