Накарай парфюма да работи! 6 начина да задържим скъпото ухание цял ден

Накарай парфюма да работи! 6 начина да задържим скъпото ухание цял ден

Най-надеждният начин е и най-простият - ако искате да ухаете цял ден на вашия прескъп във всеки смисъл парфюм Шанел, Ермес, Маржела и пр., най-доброто е малката версия на аромата, тази, която обикновено се нарича travel size, да е винаги в чантата ви. Когато това няма как да стане (или просто забравянето ни е втора природа), следните също така прости правила ще ви помогнат да задържите уханието в продължение на целия ден.

 

Закон за пестовността

На първо място, погрижете се за безопасността на самия аромат. Не можете да съхранявате парфюми в банята, където са високи влажността и честите температурни колебания, както и на място, където попада пряка слънчева светлина. Идеалният вариант е на тъмно и хладно място, а разумна гранична опция е рафт в чекмеджето на нощното шкафче или тоалетката, далеч от централното отопление. При спазване на условията за съхранение вашият аромат ще се съхранява дълго време в бутилката, което означава, че ще бъде запазена и неговата "работна" трайност.

Въпрос на време е

Трайността на аромата се определя от концентрацията на парфюмни екстракти в него (в низходящ ред - парфюм, парфюмна вода, тоалетна вода, одеколон) и е средно 4-6 часа. Често срещана грешка - нанасяне на аромата в последния възможен момент - съкращава и този кратък период. Парфюмирането трябва да се направи най-малко 30 минути преди да напуснете къщата, а най-добре - веднага след душ. Парфюмът, нанесен върху чиста кожа, звучи по-ясно и по-категорично, а влагата, с която се смесва, "запазва“ миризмата и позволява да мирише приятно и ненатрапчиво до вечерта. Базата също ще помогне за удължаване на действието на аромата. Овлажняващият лосион или... обикновеният вазелин ще се справят добре с тази функция (ще „фиксират“ надеждно миризмата и няма да пречи на последващите нотки да се включат в букета) - намажете този невидим съратник върху „правилните“ точки и след това нанесете парфюма.

Важните места

Поставете аромата върху кожата си, а не върху дрехите (там, разбира се, издържа по-дълго, но също така звучи различно). Ефективно, ароматът ще се "отвори" в определени зони, известни като пулсови точки - области, където кръвоносните съдове са разположени възможно най-близо до кожата (задната част на главата, китките, сгъвките на лактите, кухините между гърдите, вдлъбнатините под коленете ). Топлината, излъчвана от импулсните зони, ще помогне на парфюма да се разкрие напълно. 

Не докосвайте

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.