Следва

Най-дългосрочната кампания у нас срещу шофирането под влиянието на алкохол с четиринадесето издание

Слуховете, че Бриджит Макрон е родена мъж - неверни, разбира се

Истинската история за противоречивото минало на Бриджит Макрон се разкрива, когато френската крайна десница разпространява злобна обида, за да срине изборните надежди на съпруга й преди няколко месеца

Celebrities преди 1 година

Сладкото момиченце с прическа-паница, класика във всяко детство, седнало на коляното на майка си, е Бриджит Троньо. Родното семейство на Първата дама на Франция са известни шоколатиери и сладкари в района Амиен, Северна Франция, където луксозната марка Trogneux е толкова известна, колкото, да речем, Thorntons е във Великобритания. Но фамилия Троньо - или по-скоро младата дама на снимката - има друга, много по-голяма претенция за слава днес. Тя се позиционира в света като Бриджит Макрон, първа дама на Франция, съпруга на президента Еманюел Макрон, Trogneux вече е само нейното моминско име.


Бюти-eволюцията на Бриджит Макрон: пластичните операции и генът


Черно-белият семеен портрет на Троньо, изобразяващ нейните родители, братя и сестри, е направен през 50-те години на миналия век - никой, най-малко самата Бриджит, някога си е представял, че повече от половин век по-късно той ще бъде използван в клеветническа кампания от крайната десница. Дори според собствените им стандарти, най-новата конспиративна теория, целяща да подкопае реномето на г-жа Макрон в навечерието на президентските избори във Франция през април, когато съпругът й се изправи срещу двама десни популисти, дълбае до нови низини. Невярното твърдение идва от крайнодясното списание Faits et Documents (Факти и документи) и в прав текст то гласи, е че 68-годишната Бриджит Макрон е родена като мъж.

Първоначално спекулацията остава незабелязана, но многотиражното издание настоява на историята си и представя подробни резултати от тригодишно разследване на г-жа Макрон. Когато кореспондентът Наташа Рей, която сътрудничи на списанието и има дългогодишна история на атаки срещу Макрон във Facebook, дава интервю в YouTube по-рано, историята й става viral. В интервюто си тя се позовава на старата семейна снимка на Троньо, на която, според Рей, малкото момиче в скута на г-жа Троньо е всъщност Натали Фарси, която остава сираче, когато по-голямата сестра на Бриджит, Меривон, е убита в автомобилна катастрофа, заедно със съпруга си Пол Фарси.

А Бриджит? Тя твърди, че рожденото й име е Жан-Мишел Троньо - момчето с карираната риза на снимката - преди "той“ да стане транссексуална жена и да се подложи на операция за смяна на пола в началото на 80-те години. Почти веднага историята започва да циркулира широко в социалните медии под хаштага #JeanMichelTrogneux.


Диетата против стареене на Бриджит Макрон


Daily Mail е една от големите медии, които защитиха миналото и достойнството на Бриджит Макрон: "Уебсайтове, свързани с крайнодесните, анти-ваксъри, антиправителственото движение на Жълтите жилетки и екстремистите на QAnon, които вярват, че САЩ са в хватката на почитащи дявола насилници на деца, разпространяват неверните твърдения. Атаката срещу Бриджит Макрон довежда до опасения от "увеличаване“ на политическия дебат във Франция, в който фалшивите новини се използват за потенциално влияние върху избирателите, особено от крайнодесните, които вече се радват на широка обществена подкрепа."

"Спусъкът“ за (псевдо)разследването във Faits et Documents, озаглавено "Мистерията на Бриджит Макрон“, е "специфичната физика“ на мадам Макрон, според мис Рей, която твърди, че експерти, включително козметични хирурзи, "са абослютно съгласни с мнението, че тя е транссексуална."

Контра-проучвания и изследвания показват, че "момчето в карираната риза“, за което крайнодесните твърдят, че Бриджит, е вероятно нейният по-голям брат Жан-Клод. Той е с осем години по-голям от Бриджит и става управител на семейната шоколадова фабрика. Свидетелствата за раждане във Франция могат да бъдат получени само от лицето, на чието име е в удостоверението, или от роднина на това лице - тоест никой не може да "бръкне" в държавните архиви и да реши спора от раз.  Но раждането на Бриджит е публикувано в Courrier Picard, всекидневник на региона Пикардия, в чийто състав влиза и Амиен, нейният роден град. Там е отбелязано на 13 април 1953 г. с референция към трите сестри и двамата братя на Бриджит, че: "Ан-Мари, Жан-Клод, Меривон, Моник и Жан-Мишел Троньо с голяма радост съобщават за появата на тяхната малка сестричка Бриджит:, но списание Faits et Documents настоява, че служителите на Elysee "не са предоставили снимка на Бриджит като бебе, защо?“

В същото време се намират многобройни публикации в реномирани френски издания, показващи Бриджит като млада дама:

Преди да влезе в Елисейския дворец през 2017 г. като съпруга на най-младия президент във френската история, тя е на 64, а той на 39. Г-жа Макрон, бивша учителка, казва на учениците си: "Ще чуете всякакви клюки и слухове, верни и неверни. Никога няма да говоря за тях.” Тя обаче прави изключение в този случай и предприема правни действия срещу клевета, повдигайки искове срещу Faits et Documents, потвърждава нейният адвокат Жан Еночи.


Да или Не: Прекалена ли е Бриджит Макрон?


И все пак историята на Бриджит Макрон е завладяваща сама по себе си и не минава без скандал, припомняме накратко: за първи път тя се среща с Еманюел Макрон през септември 1992 г., когато е на 39, омъжена майка на три деца и учителка във френското католическо училище в Амиен, а той е на 14 и е ученик в същия клас с една от дъщерите й. Тяхната 24-годишна разлика във възрастта все още предизвиква вълнения навсякъде освен във Франция, където очарованието на зрялата жена отдавна е повод за възхищение. Г-жа Макрон, която е многократно сравнявана с Бриджит Бардо и Катрин Деньов (четете още: Бардо VS. Макрон: Битката на две френски икони), редовно краси кориците на Paris Match и други списания за знаменитости и участва активно в политическата кариера на любимия си (четете още: Големите любовни истории: Еманюел и Бриджит Макрон).

Естествено, че темата е абсурдна, но животът е за това, така че споделете в анкетата долу на коя версия вярвате, хм?

Анкета

Възможно ли е, според вас, Бриджит да е транс?

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 15 минути

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.