Следва

Всяка вечер кулинар: 5 супи за ХЛАД

Окървавен: историята на тръновата корона на Кендрик Ламар (Tiffany & Co.)

Всичко започна с обложката на албума Mr. Morale and the Big Steppers 

Celebrities преди 1 година

Малко повече от месец по-късно рапърът, носител на наградата "Пулицър“,  се появи в Гластънбъри, носейки същото бижу... ето каква е историята му >>>


Цитирай ме: Доброто лошо момче Кендрик Ламар


Като специалисти разкриваме, че ексклузивната короната на Кендрик от титан и диаманти е сътрудничество между рапъра, неговия дългогодишен творчески сътрудник Дейв Фрий и Tiffany & Co. "Короната е божествено представяне на философията този тип бижута, разказана от смилаем младежки обектив“, казва Фрий, който е съосновател на мултидисциплинарната медийна компания pgLang с Кендрик.

Може би един от най-широко признатите символи на религиозната иконография (според Новия завет, корона от тръни е поставена на главата на Исус в събитията, довели до неговото разпъване), короната е метафора за художествена доблест, смирение и постоянство, според бижутера. За рапъра това служи като кимване и уважение към артистите преди него.

Короната се оказа централна за мощното му представяне на сцената на няколко концертни и публични изяви като Pyramid и шоуто за последната колекция на Louis Vuitton. На едно от тях Ламар каза на публиката, че Savior е любимата му песен от новия албум, защото говори за "несъвършенство“. „Несъвършенството е красиво“, каза той и добави, че носи короната си от тръни като напомняне: "Хората съдят, хората осъдиха дори Христос“. Кендрик прави тези думи повтарящ се рефрен в песента, която завършва с изявление в подкрепа на жените, шокирани от отмяната на правата за аборт в САЩ само дни по-рано. Докато кръвта се стича по лицето, рапърът повтаря: “They judge you, they judge Christ. Godspeed for women’s rights!”



Проектирана в продължение на 10 месеца, короната включва 8 000 микродиаманта с общо над 137 карата и тежи около 200 грама. Необходими са повече от 1300 часа работа от четирима майстори за направата на "венеца". Най-успешни и можещи занаятчии на Tiffany & Co. са работили върху персонализираното парче, което е вдъхновено от брошката на Jean Schlumberger "Thorns“ - една от двете емблематични брошки с тръни, които дизайнерът Schlumberger прави да се присъедини към Tiffany през 1956 г. Короната , съставена от 50 бодила, е излята в 14 компонента в работилницата на Tiffany в Ню Йорк, преди окончателното парче да бъде сглобено в северния регион на Италия и след това да бъде монтирано по поръчка на Кендрик.

"Кендрик Ламар представлява артистичността, креативността, поемането на риск и безмилостните иновации, които също определят Tiffany & Co. в продължение на почти два века,“ казва Александър Арно, изпълнителен вицепрезидент в Tiffany & Co. "Ние сме горди и невероятно развълнувани да работим с визионер като Кендрик за реализирането на визията му, особено за тази корона. Единственото по рода си парче преди това има високопоставен излет на шоуто Louis Vuitton в Париж на 23 юни, където Кендрик носеше короната, докато изпълняваше ода за покойния Върджил Абло, седнал до супермодела Наоми Кембъл на първия ред.


Обвиниха Tiffany & Co в плагиатство: очилата на марката се оказаха копие на очила от 17-ти век от търг на Sotheby's


 

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 2 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.