Следва

Look at this: първата не-бременна поява на Риана след раждането

The Blonde Curse: вещите на Мерилин Монро носят нещастие

Някои смятат, че вещите са склонни да "поглъщат" енергията на собствениците си. Предлагаме да си припомним емблематичните неща на Мерилин Монро и последствията, до които доведоха те за новите собственици

 

 

Celebrities преди 1 година

Мерилин Монро е фигура, която има огромно влияние не само върху историята на киното, а върху социума като цяло - най-известната холивудска блондинка се превърна в култ, по който се равняват повече от едно поколение. Този факт се потвърждава от невероятната популярност на Мерилин, която не отшумява вече над 60 години след смъртта й. Списанието на Карин Ройтфелд - CR Fashion book China наскоро представи дигитализирани снимке на филмовата звезда, „облечена“ в най-новите колекции на модните марки на корицата си. Появата на Ким Кардашян на последната церемония Met Gala в рокля на Мерилин привлече цялото световното внимание. Монро отдавна е икона на стила, красотата и сексапилността. Въпреки това, както много хора знаят, историята на нейния живот не само не е лека, а е откровено трагична. Някои от притежанията на звездата все още се възприемат като носещи ​нещастие и дори обреченост. 

Роклята й с флорален принт

Може би най-известният от "нещастните" тоалети на Мерилин. Тя често носи тази рокля в края на живота си, в един от трудните си периоди. Роклята е ушита от френския моден дизайнер Жан Луи специално за филмовата звезда. Облечена в нея тя участва във филм с пророческото заглавие "Нещо трябва да се случи". В историята героинята на актрисата, Елън, изчезва и е обявена за мъртва. Работната версия на филма е обещаваща. Песента към лентата е изпълнена от Франк Синатра, а актьорът и певец Дийн Мартин партнира на Мерилин. Но по време на снимките Монро изпада в тежка депресия. Тя се пристрастява към опиатите и отсъства за дълги периоди от снимачната площадка. А когато се появи, снимачният процес с участието й напредва едва. 

Поведението на актрисата е възмутително за режисьора, до степен, в която решава да я уволни. Но партньорът на Мерилин, Дийн Мартин, не се съгласява да продължи работа по филма без нея, така че филмовото студио е принудено да преразгледа решението си за уволнение. Мерилин се връща на работа, а режисьорът е сменен по нейно желание. Актрисата обаче не продължава със снимките. През август 1962 г. Мерилин умира при мистериозни обстоятелства, а събитията от този ден все още се обсъждат активно. Някои смятат, че проблемът е в пристрастяването на звездата към наркотиците, други са убедени във версията за самоубийство. Както и да е, смъртта на известната блондинка е обвита в мистерия, а роклята, тясно свързана с последните й дни, придобива фатална слава. Дори биографите на актрисата смятат, че от дрехата се излъчва зловеща енергия. Облеклото в крайна сметка е предложено на търг и продадено за 353 000 долара. Новият собственик на флоралната дреха е неизвестен, но очевидно няма предразсъдъци. Притежателят на роклята, обсипана с рози, явно не се притеснява от "проклятието на Мерилин", въпреки че въпросният елемент от гардероба наистина донася на звездата много скръб

"Голата" рокля

В приличаща на гола рокля с кристали Мерилин Монро изпълнява песента "Happy Birthday Mr. President" на приема в чест на рождения ден на Джон Ф. Кенеди. Слуховете за романса между  президента на САЩ и актрисата се носят отдавна, но много от присъстващите затвърждават подозренията си именно след чувственото изпълнение на поздравителната песен. Роклята е ушита за Мерилин от същия моден дизайнер - Жан Луи.Филмовата звезда мечтае за уникална рокля, която да остане в историята, което и става. Създавайки я, дизайнерът се запознава подробно с филмите от филмографията на Монро. Жан Луи е изумен от изяществото на актрисата и способността й умело да контролира тялото си. Ето защо той измисля тоалет, в който сексапилното й тяло изглежда почти голо. Речта на рождения ден на президента оставя незаличимо впечатление у обществеността. Съпругата на Джон Ф. Кенеди Жаклин не присъства на приема, но когато на следващия ден вижда общата снимка на съпруга си и Мерилин, първата дама е бясна. 


Мерилин Монро пее на Джон Ф. Кенеди, 1962 г


Ким Кардашян на Met Gala 2022

Известната "гола" рокля се смята за световна модна реликва. През 2022 Ким Кардашян я облече на годишното благотворително събитие на Costume Institute Met Gala. Според самата Ким, Мерилин се свързва най-непосредствено с американския дух. И този тоалет е най-впечатляващият от целия гардероб на филмова икона според нея. Ким носи оригинала на дрехата само на червения килим, след което облича копие, близко до оригинала. Факт е, че роклята е много крехка и ценна, така че знаменитостта не я изложи на риск или поне се опита. Обществото реагира негативно на идеята и изпълнението й. Мнозина ги сметнаха за изключително неуважителни по отношение на толкова важна за американската култура стилистична реликва. Освен това известно време след събитието се появи информация за щетите, които се предполага, че са причинени от Ким на скъпоценната рокля. Самата Ким Кардашян отрече, че е разпорила, като съжаляваме за грубата дума, голата рокля на мис Монро, но многото фенове на Мерилин са скептични. Така че излизането на Ким в тази обсипана с кристали божествена дреха, ушита за иконата на Холивуд преди над 60 години, в известен смисъл се превърна в скандал за самата нея.

Бялото пиано

Роялът на Мерилин първоначално е принадлежал на майка й Гладис Бейкър. Историята за раждането и детството на Норма Джийн Бейкър е доста объркваща и тъжна. Гладис е омъжена за Джаспър Нют, от когото има две деца. След като родителите се развеждат, децата заминават с баща си в друга държава. Третата дъщеря на Гладис, Норма, се ражда по-късно. Малко след раждането Джийн дава момиченцето за отглеждане в приемно семейство. По това време в Съединените щати се практикува доброволно осиновяване на деца от нефункциониращи семейства в "стабилни". Младата Мерилин Монро живее последователно в няколко такива. Периодично майка й я си я взима и се опитва да започне всичко отначало, но всеки път историята завършва по един и същи начин - момичето попада при следващото приемно семейство. Ситуацията се усложнява от факта, че Гладис Бейкър страда от шизофрения. Когато най-накрая я приемат в болницата, мебелите от къщата и инструментите са продадени. Според легендата, вече в зряла възраст, актрисата решава да намери това бяло пиано на всяка цена. Скоро успява да го купи на търг. Самата Мерилин впоследствие признава, че най-хубавите моменти от детството й са свързани именно с това пиано, поради което то е толкова важно за нея.

През 1999 г. прочутото пиано е закупено от певицата Марая Кери, почитателка на Мерилин. Инструментът й струва 662 500 долара. След покупката Марая буквално е сполетяна от поредица неприятни случки, които спокойно можем да наречем лош късмет. Тя страда от физическо изтощение и емоционално прегаряне, отменя концерти. През 2001 г. певицата е диагностицирана с биполярно разстройство, като дори се озовава в психиатрия. Звездата практически не свири на злополучното пиано, дори не го настройва. Сега инструментът все още е в къщата на Марая. Заслужава да се отбележи, че не само майката на Мерилин има психични проблеми, но и самата тя - Монро страда от депресия и зависимости. Така че, кой знае, може би бялото пиано наистина е видяло твърде много болести и неприятности, които незнайно как води със себе си.

Дънките

Вече в "нулевите", т.е. в 2000-те, модният дизайнер Томи Хилфигер купува няколко чифта дънки, принадлежали на Мерилин Монро, на търг. Облечена в тях актрисата снима уестърна "Реката от която няма връщане", който излиза на екран през 1954 г.

Той подарява един от чифтовете на певицата Бритни Спиърс. Hilfiger признава, че Бритни е била възхитена до сълзи от подаръка. Това се случва през 2007 г., когато започва труден период в живота на Бритни. Бракът й се проваля, съпругът й получава попечителството над децата. Причината за това е  предполагаемото неадекватно поведение на Бритни. Тя започва да злоупотребява с алкохол, често е засичана зад волана в нетрезво състояние. След като е разделена с децата си, тя развива психоза и баща й, Джейми Спиърс, поема попечителството над нея. Дълги години Бритни прекара под запрещение, като според очевидци баща й се е отнасял изключително жестоко с нея в този период, а бившият й съпруг ограничава комуникацията й със синовете им до минимум. Едва през 2021 г. Бритни най-накрая намери свободата. Не се знае дали държи същите тези дънки в гардероба си и днес. Да ги обвиняваме за всички нещастия е суеверие, но какво би станало, ако допуснем, че нещата на Мерилин наистина влияят негативно на новите си собственици и им носят проблем след проблем?

Според вас, вещите могат ли да носят нещастие или обратното, щастие, кореспондиращи с енергията на собствениците им. В анкетата >>>

More Celebrities