Следва

Vogue UK с издание 50 години PRIDE: Кара Делевин, Синтия Ериво и другите

Burberry, Resort 2023

Толкова много секс, че скуката се откроява... 

Runway преди 1 година

Безопасно е да се каже, че Великобритания - държава от тази седмица без действащ министър-председател на поста - се чувства разкъсана от спорове относно своята идентичност и позиция в света. В този опасен момент от историята Burberry, с италианския творчески директор Рикардо Тиши, е една британска институция, която продължава да вярва в центрирането си върху свободни от граници, ненационалистични гледни точки. Политиката на Тиши да насочи колекцията си към перспективите за "британството" на Burberry от международна гледна точка е доказателство за това.

Този сезон дизайнеът си партнира със своя американски приятел, художника Джаред Бъкхистър. Според бранда двамата по еднакъв начин гледат очи в очи наследството на марката през призмата на рейв културата в Обединеното кралство - трайно вдъхновение от края на 90-те, което Тиши държи близо до сърцето си от студентските си години в Central Saint Martins преди повече от две десетилетия.

Само че никой никога не се е появявал на нелегални рейв партита в складове в Кингс Крос или на нощувки за една нощ в калните полета на Англия, изглеждащи като хората в новата колекция на бранда. Останките от това рейв минало изглежда са изчистени и вградени, може би, в хибридизирани военни бомбери и палта по мярка под формата на класическия тренч на Burberry, съчетан с мотоциклетистко яке. Но всъщност визията на Tisci и Buckhiesterе р много по-полирана, луксозна визия на това, което двамата наричат ​"работно облекло“, украсено с бляскава черна кожа. 

Темата, в която Burberry се спуска, е същата, с която се занимава Британска консервативна партия - опита да се циментира лоялността, което винаги изисква нещо, което да се хареса на всички. Има клиенти на Burberry с малки консервативни настройли или, казано по този начин, хора, които са на пазара за обикновени класически дрехи без никаква явна марка. Тиши не е пропуснал да проектира и за тях този сезон. Наред с карираните дънкови панталони Burberry идват хипер секси полите с цепки и извити рокли - толкова страст, че в някои моменти обикновеното се откроява...

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.