Следва

Сватбата на годината: Дженифър Афлек показа роклята и халката

Ирина се изложи: стори с руска салата и Z, реакциите са безмилостни

Не е готино 

Celebrities преди 1 година

Руският модел Ирина Шейк е здраво критикувана онлайн, след като публикува снимки на руската си салата... Държим да отбележим, че рецептата за руска салата въобще не идва от Русия, а от Франция; създава я Люсиен Оливие през 1860 г. и в оригинал съдържа месо от фазан, телешки език, черен хайвер, рак, много зехтин и други скъпи съставки, но след Октомврийската революция и жестоката бедност в Русия през първата половина на 20-ти век те се заменят с кисели краставички, варени картофи, грах, майонеза, моркови, колбас - както си я знаем. На руски се нарича Салата "Оливие" или "френска салата", но в България от социализма я мислим и наричаме "руска".

Сторито на Ирина Шейк е проблематично, защото моделът използва буквата Z, която е символ на войната, която Русия причини и продължава в Украйна. Тя изтри снимката много бързо, защото последователи я обвиниха в подкрепа на Путин и призоваха публично Ирина да заяви позицията си и в краен случай марките да спрат да си сътрудничат с нея.

Силно се надявам марките да преразгледат решението си да си сътрудничат с нея - написа в Twitter украинската журналистка Мария Романенко.

Това е неприемливо. Тя използва z. Хора, които не виждат нищо лошо в поста й, са слепи,
- написа в Instagram потребител под псевдонима @m.a.r.y.ta.

Изтрий го! - пише @r_dammers.

Потребителите логично намесиха Бионсе в дисусията, защото преди няколко дни Шейк стана лице на рекламната кампания за бранда на певицата Ivy Park x adidas. Мрежата предположи, че след скандала Бионсе ще откаже да си сътрудничи с Шейк, но нищо не е сигурно.

Има и хора, които се застъпиха за Ирина, предполагайки, че моделът не подкрепя войната, а просто използва интернет жаргон.

Какво ще кажете за интернет жаргона, който от край време използва z като неофициален, игрив завършек за думи, завършващи на s? - пише потребителят brozeli.

Самата Ирина не коментира обвиненията. След началото на войната на Путин в Украйна тя обяви в Instagram, че се обявява против действията на Русия и сподели, че възнамерява да предостави финансова помощ на бежанците от Украйна. Това, което накланя везните, е, че Ирина Шейк не за първи път е изправена пред подобна критика: например преди две години супермоделът беше строго осъден от интернет, след като публикува снимка, на която чете книгата на Леонид Млечин "Путин“. Тогава потребителите написаха в коментарите под поста, че тя чете "неправилната литература" и признаха, че са разочаровани от нея... Припомняме житейската история на Ирина Шейк, родена в много бедно руско семейство, но превърнала се в една от най-успешните жени в Европа и Америка днес, ТУК.

 

More Celebrities