„Вятърът на свободата“ или защо звездите позират все повече голи

„Вятърът на свободата“ или защо звездите позират все повече голи

Направи ни впечатление, че френският Vogue, отбелязвайки нарастващата тенденция звездите на Instagram активно да публикуват чисто голи свои снимки, нарича явлението „вятърът на свободата“ в социалната мрежа

 

Вярно е, че с някои "голотии" сме свикнали - например с тези на Емили Ратайковски - най-редовното nude присъствие в Инста. С други обаче - като това на Кендал Дженър, не бяхме свикнали. Кендал се показа гола-голеничка това лято за сефте, веднага след нея реши да "скочи в дълбокото" и кака й Бритни Спиърс (тя публикува снимки, на които плува чисто гола в басейна си).


Кендал Дженър


Бритни Спиърс


Емили Ратайковски


Go on, take a nude: няма нищо лошо в голите снимки, съветите на специалист как да ги направим идеално


Колегите от Vogue са сигурни, че зад това се крие нещо повече от тенденция. Голите снимки се превърнаха в символ на борбата на жените за техните права. И така, Ратайковски е ангажирана с правото на жените на самоопределение относно телата си от години. Появявайки се редовно гола в социалните медии, тя възприема акта като синоним на женска сила. За Бритни този тип снимки се превърнаха в символ на получената след дълги години битки  свобода от попечителството (Бритни воюва за това цели 13 години).

Списъкът на звездите, които използват подобни свои снимки като манифест или послание към обществеността, не свършва дотук. Например Хилари Дъф направи гола поява на корицата на списание Women's Health този май:

Гордея се с тялото си. Гордея се, че имам три деца. Станах по-спокойна относно промените, които се случиха с тялото ми. Също така искам хората да знаят, че имах гримьор, който да накара кожата ми да сияе и екип, който ми помогна да заема добра позиция за снимката.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.