Следва

Мис Москва 2022 е Анна Янкова, еманация на "неестествената красота"

Съдът застана на страната на Хейли Бийбър по дело за плагиатство, временно поне

През юни Хейли Бийбър бе дадена на съд от дизайнерите, създали марката за дрехи Rhode NYC през 2014 г. Причината - представянето на собствената козметична марка на Хейли, на която моделът даде почти същото име - Rhode.

 

 

Celebrities преди 1 година

Знаменитостта е обвинена в плагиатство: собствениците на модната марка се обърнаха към съда с искане да забранят на Бийбър да използва името, тъй като вече започна объркване в социалните мрежи.

Засега съдът е на страната на Хейли. Съдията отхвърли искането на дизайнерите за предварителна забрана за използването на името - по-специално те поискаха премахването на 17-минутен филм, наречен The Making of Rhode, където Бийбър говори за създаването на своята марка за красота.

В същото време собствениците на марката Rhode NYC продължават да се надяват на победа в съда. Говорител на дизайнерите Фийби Вайкърс и Пурна Хатау каза за медиите: 


Пурна Хатау и Фийби Вайкърс

Процесът продължава. Това съдебно решение е просто отказът на съдията да забрани на Хейли Бийбър да използва името на нашата марка, докато производството е висящо. Преюдициалното заключение, което поискахме, е изключително рядко, така че този резултат беше очакван.

Все още сме уверени в победата си. Роуд е нашето име, ние си го измислихме и то е защитено от държавния и федералния закон. Молим Хейли да постигне целите си, без да използва името на нашата марка, която изградихме през последните девет години.


Няма кремове, но има сладолед и Хейли по бански - първата сесия за Rhode


По-рано Вайкърс и Хатау добавиха, че желаят успех на Бийбър в бизнеса, но я призовават да кръсти марката си по друг начин. Според двете дизайнерки, представители на модела са се опитали да купят името от тях преди четири години, но са получили отказ.

Екипът на Хейли смята използването на името Rhode за законно, тъй като марката на звездата е регистрирана като козметична компания, а Rhode NYC - като производител на дрехи. Представители на Бийбър обясняват избора на точно такова име с факта, че Роуд е второто име на модела (четете още: Пищно парти за ЧРД на марката за красота на Хейли Бийбър и грамадна мечка с надпис от Джъстин). 

More from View Sofia

Смърт на круиз - собственичката на Tiffany в Турция изчезна мистериозно, любимият - разпитан и освободен

Celebrities преди 1 година

Новината, че богатата собственичка на бижутерската империя на "Тифани" в Турция се е хвърлила от круизен кораб по време на мечтана ваканция с швейцарския си любовник, обиколи света днес. Мъжът, за който не се знае почти нещо, е разпитан по мистериозния случай, след което е освободен  

От Маргарет до Даяна: THE ROYALS обожават Уимбълдън, обичта им в снимки

Celebrities преди 2 години

Тенис-турнирът "Уимбълдън" или Откритото първенство на Великобритания по тенис започва на 28 юни и финишира заедно с Европейското по футбол и нашите парламентарни избори, т.е. на 11 юни 2021-ва

More Celebrities

Задължителното интервю на Миуча Прада за Vogue: силен разговор за мода, семейство и страст

Celebrities преди 1 ден

Леко ветровитият ноември се усеща на балкона на Ca’ Corner della Regina, дворецът от 18-ти век, дом на фондация Prada във Венеция, където Миуча Прада позира за снимки на фона на Канале Гранде.