Следва

Не Хотел Москва, а Hotel Marcel - соц красота, светло дърво и никакви горива

Хю Хефнър би се гръмнал: бясно обсъждане на корицата на юбилейния немски Playboy

Германският Playboy празнува своята 50-годишнина. Почитаема възраст за днешните променлини времена, заслужила поитаемо редакционно усилие - колегите от списанието подготвят по повода 50 различни корици

Celebrities преди 1 година

Цялото внимание обаче привлича едно от цялата сюрия корици - тази с доста свеж момък в дамска рокля, позиращ на монохромен фон. Човекът е представителка на съвремието от Хамбург, известна е като Джералдин Шабрак (Джералдин предпочита обръщението „тя“), в артистичното поприще е и с радост позира за юбилея на Плейбой. Денис Карлински, родом от Мариупол, е фотограф.


Джералдин Шабрак

Моментът е исторически - свидетели сме на първия в историята случай, в който немският Playboy представя на челната си страница нетранссексуален биологичен мъж. Въпреки някак обяснимия риск, коментарите в Instagram профила на списанието буквално отвяват глави от възмущение. 

Хю Хефнър се преобръща в гроба, пише dzo_dan.

Моите съболезнования на мъжете, от beileratut.

Сбогом, Playboy! Какво ти се е случило, пише carmona169.

Други абонати, напротив, хвалят публикацията за подкрепа на queer общността и отдалечаване от остарелите канони.

Много се радвам, че имам възможност да направя куиър сцената видима! Фактът, че странна личност може да бъде на корицата на Playboy - без бюст, но с космати гърди, е невероятно вдъхновяващ, коментира самата Джералдин появата си в списанието.

Тази корица обаче не е единствената от общо петдесетте по поводо ЧРД 50, които нарушават традициите на мъжкото списание. Фотографката Естер Хаасе, която снима портрети на Ангела Меркел и други държавни глави, също избира мъж за модел за юбилейния брой и го заснема в типична за Playboy "заешко-съблазнителна визия.

Ред художници също се включват в работата по юбилейния брой, така че на някои корици няма живи модели - те са заменени от рисунки, които нямат много общо с обичайната тема на списанието. Но има и такива, близки до традиционния стил на Playboy.

Заслужава да се отбележи, че Playboy отмести праволинейния фокус на съдържанието си още докато самият основател Хю Хефнър беше жив. Именно Хефнър стана първият издател, който сложи транссексуален модел на корица през 80-те години (Карълайн Коси). През 2018 г. трансджендър моделът се появи и на корицата на немския Playboy (чтете още: Край на американския Playboy на хартия).

Първият брой на Playboy Германия излиза на 1 август 1972 г. За да съберат колекцията от юбилейни издания, читателите ще трябва да пътуват из страната - в различни градове и региони списанието ще се продава с различни опции на корици.

Еротичното списание за мъже Playboy е основано в САЩ от Хю Хефнър през 1953 г. Освен модели, много знаменитости му позират голи и полуголи, сред тях Елизабет Тейлър, Синди Крауфорд, Памела Андерсън, Ким Бейсингър, Доли Партън и  десетки други (четете още: "Изненада, любими!": Доли Партън за Playboy, като себе си преди 57 години). Мерилин Монро изгрява на първата корица на Playboy.

More Celebrities