Следва

Стил урок на седмицата: анцуг и ток по Ким Кардашян

Не Хотел Москва, а Hotel Marcel - соц красота, светло дърво и никакви горива

Жестока интерпретация на носталгията 

All About Life преди 1 година

Изпълненият със слънце ресторант на хотел Marcel в Ню Хейвън, Кънектикът те кара да седиш и да си мислиш (или просто да си седиш) как една внушителна брутистична структура, от каквито чести ни се гади по нашите ширини, проектирана от Марсел Бройер е така... хубава.


Бруталистично минималистичен, домът на Рик Оуенс e еталон за мъжка къща


Тази забележителната сграда стои изоставена повече от две десетилетия, а сега изглежда свежа и модерна, чуваме, че сервират лате с перфектна пяна и на точната температура - приготвено с електричество от собствените фотоволтаични слънчеви панели на хотела. Същото важи и за всяко изпрано бельо, за всяка спусната щора с дистанционно управление и за всяка топла вана. Хотел Марсел е един от малкото в света, единственият в САЩ и единственият в естетиката на соц брутализъм, който не използва никакви изкопаеми горива.

Имотът, част от колекцията Tapestry by Hilton, е плод на въображението на местния архитект и предприемач Брус Бекер. Той израства в Ню Ханаан, Кънектикът, заобиколен от модернистична архитектура и, като адекватни хора, знае, че ефектите от изменението на климата не са окей. "Улицата ми се пълни с вода, когато има пълнолуние. Не е нужно да сте учен или някакъв експерт, за да знаете, че трябва да направим радикални промени“, казва той. Неговата фирма Becker + Becker се фокусира върху гарантирането, че проектите им нямат отрицателно въздействие върху околната среда. В Hotel Marcel се наричат ​ "гостоприемни за планетата“ - ссветлението е нисковолтова LED технология, вътрешният ресторант BLDG използва индукционно готвене за своето интелигентно меню, включващо продукти като сандвичи с яйца Haus и тако с карфиол, гостите можем да заредим електрическите си автомобили в 12 суперчарджъра на Tesla или две универсални станции за зареждане, а за тези, които нямат кола, на тяхно разположение е електрически шатъл за 14 души. Сградата генерира поне толкова енергия, колкото консумира. И тогава идва фактът, че бруталната структура, построена през 1969 г. като централа за изследователски лаборатории на Armstrong Rubber Company, е буквално рециклирана в това модерно еко начинание.

"Същинският акт на изграждане на една конструкция има по-голям въглероден отпечатък, отколкото експлоатацията му през целия му живот.“ Бекер обяснява. Тъй като хотелът също отговаря на стандартите за сертифицирана историческа структура екипът пренастрои, доколкото можа, паркетните панели, облицоващи на стените на асансьорите, осветителните тела в свързващите таванни плочки към 525-те прозореца, които сега са с троен стъклопакет и обвити с индивидуални облицовки от твърда дървесина, направени от базирана наблизо, в Ню Йорк форма.


Дизайн за вдъхновение: ведно с природата, Джейсън Стейтъм и Малибу


От екологична гледна точка и интериорът е топ, дело на Dutch East Design, базирано в Бруклин студио, което успя да постигне брилянтен баланс на намигване на бруталистичното наследство на сградата и новия й устойчив живот. "Решихме, че трябва да изглежда много човешко, топло и меко“, казва Лара Моравек при стартирането на проекта. За общите пространства - ресторанта, бара, салоните и изобилието от над 7000 квадратни фута заседателни зали, които могат да се използват за вечери, сватби или, защо не, конференции за устойчивост - е използвана още по-лека палитра от материали - травертин, дъб и теракота.

165-те стаи за гости са по-приятно издържани в контрастни сиви и орехови цветове. В допълнение към емблематичните столове Cesca на Breuer, тапицирани с плат от Anni Albers, известен текстилен художник на Bauhaus, всяка стая разполага с мебели, проектирани по поръчка от Dutch East Design. Наред с други части, те създават взаимосвързана модулна система за съхранение и скулптурни нощни шкафчета, които демонстрират противовес на игривостта и твърдостта на сградата. Твърдите линии на стаите са допълнително омекотени от сертифицирано спално бельо от органичен памук и текстилно изкуство от Corey Siegler, чиито геометрични шарки са още един начин да се почете наследството на Bauhaus.

Модернистичните midcentury вибрации наистина оживяват на осмия етаж, където оригиналните екзекютив апартаменти са превърнати в най-големите стаи на хотела. Тези, които са с източно изложение, имат невероятна гледка към брега, докато тези на запад гледат към силуета на Ню Хейвън. Преобладава по-светлата палитра и има достатъчно място за плюшени дивани, кухненски боксове и, в някои стаи, вани за. Бекер се надява, че имот като хотел Marcel показва, че невероятният дизайн може да се припокрие със земното съзнание. "Да не бъдеш устойчив вече не е модерно“, казва той, отбелязвайки, че рециклирането и повторното използване на материали се възприема както от хората, така и от индустрията. Време е индустрията на хотелиерството наистина да приветства промяната." 

More from View Sofia

Taste Sofia: La Bottega, италианското сърце на София

Food преди 2 години

Taste Sofia - една поредица за фини летни удоволствия, изпълнени с топла сетивност. Изживени на най-добрите места в града, в които вкусът е издигнат на пиедестал, стандартът е най-високият възможен, а радостта от живота - гарантирана. Те са Местата, в които София се среща, говори си, съпреживява и става все по-неотделима част от света. С неговото безкрайно разнообразие, с неговите фантастични възможности и с усещането за нов живот. Сладък, солен, ароматен, здравословен, енергизиращ, пристрастяващ... 

Истории от живота: трагичната съдба на Мари Дюплеси, куртизанката, за която Дюма написа "Дамата с камелиите"

Celebrities преди 1 година

Мари Дюплеси успява да направи невероятното - момичето от много бедно семейство и без образование, използва ума и привлекателността си, за да завладее столицата на Франция и да стане една от най-известните и богати жени на своята епоха. Какво струва на Дюплеси успеха и защо така и не успява да е щастлива?  

More All About Life

Takeaway.com отличи 17-те най-добри ресторанта в България

All About Life преди 3 часа

Кои са най-добрите ресторанти в България? Takeaway.com знае отговора! Победителите от Takeaway.com Awards 2023 година, избрани с гласове на потребителите, вече са ясни. Кой получи наградите в различните категории на регионално и национално ниво, разберете от следващите редове.

Мхм, Micro-cheating и какво е това

All About Life преди 2 седмици

Откакто започнахме сегашната си връзки, с гордост можем да кажем, че не сме преживявали лично феномена „микро-изневяра“. Какво означава това? Къде вирее? И всичко ли е само… BS (bullshit)? Следва пълното обяснение на термина по-долу.