Следва

Balmain, Spring 2023 READY-TO-WEAR

За кумите, булките и шаферките - Acne Studios, Spring 2023 READY-TO-WEAR

Шегуваме се - за всички всякога 

Runway преди 1 година

Залата на Palais de Tokyo е застлана със светлорозов килим, тук-там свещници, покрити с раковини, лабиринт от легла, до едно с еднакви сатенени завивки и възглавници. На един от матраците се настани Кайли Дженър, на друг - британският рапър Литъл Симз. Всички са гости на една сватба. Джони Йохансон от Acne Studios казва, че в последно време мисли за собствената си сватба преди почти 20 години - той съжалява за облеклото си на празничния ден, "твърде безопасно беше".

Спомените му дават повод на екипа на Acne да произведе една от най-красивите си колекции, откакто шведската марка показва дрехите и аксесоарите си в Париж (вече 10 години). Денимът, който формира основата на компанията, е запазен за рокля без презрамки с деколте на талията и само няколко чифта дънки, носени с конфекция от тюл.

Привидната булка носи бял бродиран тюл във формата на удължена калъфка за възглавница, ъглите създават драма около раменете, но Йохансон казва, че се интересува по-малко от годениците, и повече от тълпата най-близки и най-скъпи гости, които се събират да празнуват: лошият брат, майката, която позволява на лошия брат винаги да се измъкне, пияната леля и т.н.

"Сватбите са вид кич“, казва дизайнерът. Със сигурност розовата сатенена рокля тип спално бельо отговаря на изискванията; същото важи и за пастелните панделки, уловени между слоеве дантела и тюл, и костюмите от гингам със сутиени, носени върху саката (да, всяка чашка се гордее с разцъфнала розетка). Цялата тази сладост среща своята противоположност в изтъркани кожени блейзъри, гарнирани с метални шипове - малко човечност в кюпа от захарен памук.

На сватбите церемонията често продължава твърде дълго и случващото се рядко е по вкуса на всеки. Това шоу е виновно и по двете точки, но за всеки, който се нуждае от шаферска рокля или подобно - Acne Studios Spring 2023 READY-TO-WEAR e нокаут. 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.