Следва

"Млечен" маникюр - семплото съвършенство на есента и веруюто на Мелания Тръмп

Косата ми, боядисаната - най-елегантните цветове на Есен 2022

Или иначе казано - Beauty Trend Report 

Hair преди 1 година

Механизъм за справяне с депресия е когато листата започнат да сменят цвета си да сменим цвета на косата. Да, в софийския въздух все още има намек за свежест, което означава, имаме още малко време да се сбогуваме с лятната коса и да се насочим към един от следните 13 нюанса.

"След като летните месеци дойдоха и отминаха, и хората се върнаха от ваканции и приключения, където постоянно са били вързани, прибрани под шапки, грени от слънцето, пропити с морска вода и пясък, трябва да върнем косите към истинския живот“, казва Маурисио Бермудес, старши колорист в известен нюйоркски бюти салон. "Ранните дни на есента са като първи епизод от нов сериал и всички искаме да направим някакво свежо впечатление. "Дебютът" на нов цвят на косата веднага съобщава на околните, че сме готови за промяната, която идва с новия сезон.“

Решението в каква посока да насочим новия си облик е изцяло индивидуално (четете още: Бъди ти! Снахата Бекъм смени цвета на косата, корените на решението - в драмата с Виктория). За някои есента е покана да посягаме по-често към гребена, машата и лака, защото "лятото има склонността да предизвиква вяло, спокойно настроение, а есента носи изтънченост и иска подреденост“, казва Дъглас Корнуол, известен също като Discolourist, за привлекателността да се отдадете на свежа, богата на лукс процедура по боядисване и стилизиране. В началото на сезона идва и темата с новия цвят, тъй като "през есента гардеробът се променя, тенът става малко по-блед, а хората обикновено искат по-топли или наситени цветове на косата“, включва се Алекс Браунсел, съосновател и творчески директор на Bleach London. Независимо от това, есента е сезонът на новото начало. Не е задължително да се придържаме към правила или тенденции като вълната захаросани багрила, ярки неонови нюанси, наситено фондю и медни ягоди, но е част от нашия дълг да ви информираме кое е най trendy за сезона, а именно >>>

Фондю

"Жената с цвят Fondue е богата брюнетка със златни искрящи отблясъци“, казва колористът от Лос Анджелис Мат Рез, майсторът на косите на Елза Гонзалес и Камила Мороне. За целта се създава средно топла кафява основа с по-светли, златистокафяви бебешки отблясъци, вплетени в по-тъмния цвят.

Мед

Рез нарича този цвят "идеалният брак между медно и ягодово русо - coppberry. Основата на този цвят е оранжево-червено с кичури от ягодово руси акценти навсякъде“, обяснява той.

Шоколадова череша

"Цветът е много игрив и бляскав“, обяснява Джена Пери, колористът на Бела Хадид, Грейс Ван Патен и Клое Севини - огнени брюнетки в нюанс на шоколадова череша. "Това е флирт с феномена на червенокосите жени, без да се ползва мед.“

Прасковено розово русо

"Получавам много запитвания за розово в различни нюанси“, обяснява колористът и колективен член на R+Co Ричи Кандасами. От всички нюанси на сладкия захарен спектър, прасковеното розово русо той прогнозира като най-популярното за есента. "Работата върху платинена коса като основа, добавянето на деликатни прасковени топли розови тонове ще озари лицето на всеки през есента“, обяснява той (четете още: Е ли това Никол Шерцингер или не е).

Мастилено-гарваново кестеняво

Докато наситеното гарвановочерно винаги е естествен избор за по-хладните месеци, Кандасами предвижда, че класическият нюанс ще бъде леко променен. "Ще видим мастилено черно с лъскава топла глазура, обяснява професионалистът. - Естествените топлочервени нюанси ще помогнат на черната коса да се превърне в многотонален вид.“ За да придaдем повече измерение и на къдрави, и на прави текстури, Kandasamy препоръчва по-малко син оттенък и по-деликатни акценти за този по-„блестящ и царствен вид“.

Меко злато

"Когато наближи есента, искаме да се усещаме по-дълбоки и по-сложни, за което златните блондинки са страхотно начало“, обяснява Корнуол, който препоръчва да пропуснем лилавите шампоани и да ги заменим със златисти: "Оставете малко светлина около лицето, за да избегнете цветен шок."

Нефритено кестеняво

Докато нюансите на брюнетките в червени тонове са синоним на есента, заслужава да се обмисли и една по-студена алтернатива със зелени тонове. "Обожавам брюнетка, която е "закотвена" с нефрит, който отразява пауново зелено или таитянска черна перла, вместо червено-кафяво - това придава свежест и розавина на тена“, обяснява Корнуол.

Пшеничено русо

Когато става въпрос за намиране на перфектен нюанс на естественото русо, понякога нещо между топло и студено е отговорът. "Пшениченото русо не носи контраст, а хармония“, обяснява Пери. Вайбът е "току-що излязох от салона“, и все пак цветът е effortless. 

Мока шоколад

"Дълбоко богатата брюнетка е шик“, казва Пери, който миналата година боядиса Бела Хадид така. "Цветът се отразява топло на слънце и никога не изглежда мрачен.“

Медено червено

"Тази година всичко е свързано с медта“, казва Браунсел. Същото е съгласен и Пери, който наскоро помогна на Мод Апатоу и Грейс Ван Патън да се преобразят с цвета на момента. "Медно червеното е в равни части секси и игриво, обяснява тя. - Мисля, че този цвят е най-популярен сред хората, които искат и са готови за смела промяна.“

Топло еспресо

"По това време на годината срещам много хора, които искат дълбочина, независимо дали става дума за леки кичури или задълбочаване на цялата коса, обяснява Рез. - Тези, които обичат топлината, е добре да задълбочат цвета в златисто или еспресо."

Мек кехлибар

В Bleach London топлите тонове са много търсени през последните няколко месеца. "През лятото видяхме много ярки визии в нашата общност, използващи ярко червено или силно  оранжево, но през есента хората започват да гравитират към по-меки джинджифилени нюанси“, обяснява Браунсел. За тези, които искат по-приглушено червено, Рез също така предлага неутрално пурпурно и тухлено червено, за по-хладен цялостен ефект“.

Восъчно русо

За да удължите лятото, добавете доза слънчева топлина в боята си. "Русото може да се затопли малко или да се завърши с мека коренна сянка, за да се постигне светъл оттенък на восък, обяснява Бермудес. - Придава отпочинал, ваканционен блясък и избягва бледия и жълтеникав тен от по-хладните месеци.““

 

More Hair