Следва

Опс, деколтето или Дженифър Лопес

Дързост и красота: датският принц Йоаким влюбен в съпругата на брат си

Оттук и отнетите от децата му титли или поне така твърдят някои медии, решили да разчовъркат напрежението между членовете на датското кралско семейство

 

Celebrities преди 1 година


Престолонаследникът принц Фредерик и Мери, и принц Йоаким и Мари

Испанското издание Vanitatis El Confidencial, последвано от Daily Mail, твърди, че 53-годишният принц Йоаким е влюбен в съпругата на брат си, 54-годишният престолонаследник принц Фредерик. Миналата седмица датската кралица Маргрете обяви решението да лиши част от внуците си от кралски титли, като става дума за децата на Йоаким. От 1 януари 2023 г. синовете и дъщерята на Йоаким ще станат графове и графини и ще носят титлите „Тяхно превъзходителство“, а не „Негово или нейно кралско височество“.

Принц Йоаким публично разкритикува действията на майка си, твърдейки, че малката му дъщеря вече е пострадала от решението - безпощадните деца са започнали веднага да й се подиграват в училище, защото вече не е принцеса. Йоаким се оплака още, че е научил новината само пет дни преди публичното й оповестяване. Освен това принцът и 46-годишната му съпруга принцеса Мари признаха, че имат трудни отношения с престолонаследника принц Фредерик и съпругата му Мери.

Според Vanitatis El Confidencial принцовете категорично не се разбират и то от дълго време, а причината за конфликта е увлечението на Йоаким по хубавата жена на брат му. Твърди се, че на един от светските приеми той дори я е тормозил публично:

По-малкият син на кралица Маргрете II явно беше пиян, когато се опита да целуне жената на брат си по устните. Тя се измъкна с невъзмутима усмивка, но принцеса Мари видя всичко, цитира свидетел на случката испанското издание.


Престолонаследникът принц Фредерик и принцеса Мери 


Принц Фредерик и принцеса Мари

Малко след сватбата на Фредерик през 2004 г. датските таблоиди вече клюкарстваха за тайната любов на Йоаким към жената на брат му (четете още: Прекрасна: датската принцеса Мери и официалните й портрети за ЧРД 50).

През 2007 г. Йоаким обяви годежа си с момиче от Франция със същото име и много подобен външен вид, се отбелязва в статията, и още: кралица Маргрете е положила усилия да спре разпространението на слухове за проблеми в семейството, като дори е организирала „привидно непланирани съвместни излизания“ на двете съпернички - Мари и Мери (четете още: Коя е датската кралица Маргрете, втората кралска особа в Европа, която празнува юбилей през 2022-ра). Редакторите на британския портал MailOnline са се обърнали към пресслужбата на датското кралско семейство за коментар относно цялата история, но засега не са получили отговор.

More Celebrities