Следва

Секс в костюм, тоест Кара Делевин

Как живее Анна Делви сега: интервю с момичето, което завлече с пари половината Ню Йорк

Анна Делви излезе от затвора, сложи гривната за проследяване, докато е под домащен арест и даде първото си интервю

 

Celebrities преди 1 година

Фалшивата наследница, чието име обиколи света благодарение на скорошния сериал на Netflix "Inventing Anna", даде интервю в новия си апартамент в Манхатън и разказа за плановете си, евентуална депортация и, разбира се, електронната гривна на глезена. Решено бе, че измамницата вече не е опасна за обществото - при условие, че остане под домашен арест, носи гривна на глезена и стои далеч от социалните мрежи. Тя беше освободена от затвора в Ориндж Каунти в Гошен, Ню Йорк, преди няколко седмици (което Министерството на вътрешната сигурност не обжалва досега, въпреки 30-те дни за такава възможност, които изтичат на 8 ноември и въпреки първоначално отсъдените 12 години зад решетките). Същата вечер Анна Сорокина, aka Делви, даде първото си интервю след началото на процеса срещу нея.


Анна Делви в Ню Йорк, Ийст Вилидж, 9 октомври 2022 г

31-годишната Анна Сорокина живее в апартамент на петия етаж в Ийст Вилидж. Домът й пълен с торби с имиграционни документи. Между другото, наемът е платен с аванс за три месеца по благоразумната молба на хазяите. Припомняме, че младата жена наричаше себе си Анна Делви и се представяше като светска личност със значителни лични средства, убеждавайки каймака на местната общност да инвестира в клуб за изкуство, кръстен на нея. Анна получава купища пари по същия измамен начин, с които поддържа луксозен начин на живот в Америка. 

През 2019 г. съдебните заседатели признаха Сорокина за виновна в редица финансови престъпления, основно крупни измами, вкл. кражбата на поне един полет с частен самолет. След като изтърпя част от наказателната си присъда, през февруари 2021 г. Анна бе освободена за шест седмици, преди да бъде задържана от имиграционните власти за допълнителни 18 месеца затвор за виза с просрочен престой.

След освобождаването си Анна каза: „Щастлива съм. Нищо не беше гарантирано. Преди това гаранцията беше отказана. Това беше упражнение по постоянство. Много имиграционни адвокати ми казаха, че ще бъда депортирана на Марс преди да изляза от Ню Йорк. Просто трябваше да намеря някой, който отговаря на моята визия - да не приема „не“ за отговор и да го направи."

Когато Емили Палмър от The New York Times пита Анна защо не е оспорила своя имиграционен статут от Германия, тя отговаря: „Да им позволя да ме депортират би било знак за капитулация – потвърждение на възприемането на моята личност като дребен човек, който се интересува само от неприличното богатство. Това просто не е вярно. Можех да си тръгна, но реших да не го правя, защото се опитвам да поправя това, което направих погрешно. Имам много история в Ню Йорк и имах чувството, че ако се бях върнала в Европа, щях да се чувствам сякаш бягам от нещо. Но ако затворът не докаже на хората, че са сбъркали, то тогава какво?".

На въпрос на The New York Times защо домашният арест е по-добър от затвора, Сорокина казва: „Мисля, че това е най-добрата мярка. Мога да имам посетители след 13:30 в четвъртък.“ Тя показа и гривната на глезена, идеално съчетана с черните й маратонки, панталон и суичър. Носи и обичайните си очила с дебели черни рамки.

31-годишната Анна беше попитана доколко се е променила като човек, като колегите се позовават на нейни по-ранни изявления тази година. Сорокина отговори: „Сега определено имам различна гледна точка от тази, която имах, когато за първи път излязох миналия февруари. Просто е невъзможно човек да не се промени, преминавайки през това, през което преминах аз. Научих много в затвора. Имам много добре документирана история за това как се чувствах за всичко. Би било невярно, ако кажа, че съм се променила за един ден. Би било много неискрено. Това е процес. Съжалявам за това как се развиха нещата. Начинът, по който се опитах да видя своя опит е да се поуча от него: кой съм днес зависи от решенията, които съм взел в миналото."

Анна, която започна експерименти като художник, заяви, че не възнамерява да се откаже от това начинание. „Имам толкова много проекти, по които работя. Изкуството определено е едно от тях“, каза тя. Но Сорокина не иска да се ограничава и в света на изкуството. „Имам много работа“, каза Анна. - Работя върху собствен подкаст с различни гости във всеки епизод. Но все още не е оформен. Беше доста трудно да се запише нещо качествено от затвора. А ето и моята книга. Бих искал да направя нещо за реформата на наказателното правосъдие, за да обърна внимание на проблемите на други момичета" (четете още: Истории от живота: Анна Делви, още Сорокина, или как дъщерята на руски шофьор на камион измами цял Манхатън)

По време на домашния арест фалшивата наследница няма да има право да използва социални мрежи и електроника. „Може би е за добро? - аргументира се тя. - Много е трудно да се отървете от разсейването. Надявам се да не е завинаги." Анна, съдейки по собствените й думи, няма да наруши закона. „Толкова много хора просто нямат търпение да направя нещо лудо или незаконно и да ме върнат в затвора. Не бих искала да им угаждам", каза тя.

Анна очаква да остане в Ню Йорк, за да продължи имиграционния процес. „Просто се надявам с времето да получа повече свобода. Надявам се също, че имиграционните власти ще повярват, че Ню Йорк ще остане в безопасност, дори ако един ден мога да напусна този апартамент“, шегува се Сорокина. 

More Celebrities