Следва

Bottega Veneta Resort 2023 - луксозно строга флуидност

HA HA HA: Harry Styles x Gucci кацна току-що

Нов епизод, в който харченето ще е главен герой. Разбира се, говорейки за Gucci, думата вече не е точно харчене, а своего рода инвестиция. Първо имахме разпродаденото като топъл хляб сътрудничество на марката с The North Face, последвано скоро от миш-маша с Balenciaga, след това adidas x Gucci, която на практика взриви Instagram, за да пристигне днес чисто новата колекция за топ-глезльовци - тази с Хари Стайлс. Беше крайно време, ако трябва да сме честни

All fashion преди 1 година

В чест на дългогодишното приятелство на творческия директор на Gucci Алесандро Микеле и най-хубавия мъж в света, двамата обединиха усилията си, за да проектират „колекция, родена от творческа връзка, която се самогенерира от забавление и завършва с осезаемостта на продукт“. Какво всъщност получаваме ние, потребителите, от тази химия, анонсирана по-рано през годината

Гучи ХА ХА ХА или Gucci HA HA HA са казва така заради израза „хахаха“, с който Микеле и Стайлс завършват текстовите си съобщения един към друг от години (мъррр). 

Колекцията, разкрита в Милано по време на Седмицата на мъжката мода миналия месец, е пълна със силуети, вдъхновени от винтиджа, и се отличава с абсолютно безупречни кройки, ефирно комбинирани със закачливи мотиви в стил „Styles-esque“ - щампи на разсърдени плюшени мечета, скачащи агнета, влюбени сърца и разбира се: череши (припомняме, че в албума на вистър Стайлс Fine Line се съдържа симпатичното парче „Cherry“, написано като ода за бившата приятелка Камил Роу). Първият официален моден набег на Стайлс е безапелационно Gucci, и дори без перлени колиета и ефирни блузи с панделки, осезаемо усещаме влиянието на Хари, което бележи безпогрешно цялата колекция.


Да си велика колекция, да си Gucci, Spring 2023 READY-TO-WEAR!


Микеле, който е главният заподозрян за трансформацията в стила на Хари, от член на момчешка банда с шапка с козирка до най-новия топ любимец на модата, обясни как се заражда проектът: „Идеята да работим заедно ми хрумна един ден, докато разговаряхме по телефона. Предложих да създадем „гардероб на мечтите“ с него, като започнем от онези малки странности, които се събират в детските видения. Завършихме със смесица от естетика от поп и бохемските 70-те на миналия век до преразглеждането на образа на джентълмена в преосмисления спомен за мъжкото шивачество".

Кога Хари Стайлс започна да носи Gucci?

Gucci Harry Styles, Harry Styles Gucci, двете неща са почти неразделни. След като Алесандро се среща със Стайлс, бивш член на One Direction, издал първия си солов албум през 2017 г., поп звездата бързо се превръща в дългосрочна муза на дизайнера. Хари носи Gucci на червения килим в продължение на години, като дори участва във видеоклипа на колекцията на модната къща за есента на 2018 г. (заснет в магазин за риба и чипс в Северен Лондон) и в кампания за аромат през 2019 заедно с дизайнера Харис Рийд. Най-забележителната визия на Стайл напоследък е гардеробът му за турне, облечен изцяло в Gucci. За най-новото си турне, озаглавено Love On Tour, Хари облече персонализирани гащеризони с емблема любовно сърце, за да изнесе концерт на стадион Уембли - виждаме леко кичозния принт да си проправя път и в ХА ХА ХА под формата на обувки и пижамен костюм.

Въпреки че колекцията е пълна с елементи с ярки шарки, резултатът според Gucci е сериозен: „Хари има много ясна и точна гледна точка и страхотен инстинкт, с който избира дрехите си", казва Микеле. „Идеята за тази капсулна колекция е банална в своята простота и е акт на любов, но тя има стойност, тя е изтънчена и ние обърнахме много внимание на тъканите и шивашките детайли. Беше безгрижна дейност и в този смисъл - лесна и много приятна". 

Кога колекцията Harry Styles x Gucci ще е достъпна за пазаруване?

Колекцията, която е еднократна, от днес е на gucci.com. Синьор Микеле вярва, че ще привлече не само феновете на Styles, но и „всеки, който има страст към дрехите“. Считайте я продадена! 

More All fashion