Следва

Джорджина Родригес забули косите на церемония в Саудитска Арабия

От P50 до парфюма: Емили Ратайковски споделя зимната си рутина за красота

Обявена за новото лице на емблематичния аромат Flowerbomb на Viktor & Rolf, авторът на бестселъри и модел Емили Ратайковски говори за красотата и здравето, за съдържанието на нощното си шкафе, за зимната бюти рутина и още... 

 

Celebrities преди 1 година

Най-важното в зимната бюти рутина на Емили 

Кожата ми е настръхнала в момента, ще бъда честна, защото е студено и й е трудно! Използвам тониращ овлажнител. Много харесвам овлажнителя на Weleda Skin Food – супер плътен е и имам нужда от него през зимата. Казаха ми да си купя истински овлажнител. Все още не съм го направила, но вероятно трябва, защото не мога да контролирам отоплението в сградата, където живея - кожата ми просто изсъхва като луда. Също така слагам SPF за първи път през зимата, защото ми казаха, че е важно. О, и очевидно друго важно е парфюмът Flowerbomb на Viktor & Rolf (вижте още: Емили Ратайковски си каза за развода и новата любов пред Harper's Bazaar).

За тенденцията в грима cold girl (тенденцията се свежда до липсата на покритие върху кожата, която е оставена да изглежда като обвеяна от студа и вятъра, но не за сметка на блясъка) 

Обичам този грим и мисля, че е страхотен. Никога не съм била голям фен на тена или други тежки техники за гримиране, така че си казах: "Най-накрая са измислили как такива като мен да се гримират!" Така си гримирам от доста време. 

Книгите, които чете напоследък 

Наскоро прочетох книга, наречена „Етичната уличница". Основно става въпрос за етична немоногамия, но всъщност е за идеята да бъдеш добър човек и да имаш наистина любящи, дълбоки връзки, като същевременно си сексуално удовлетворен. Намерих автора за наистина прогресивен и готин. 

Съдържанието на нощното й шкафче 

Вчера записах първия си подкаст епизод от вкъщи, така че имам микрофон и слушалки, плюс куп книги. Освен това имам твърде много зарядни за телефони, но някак си все не мога да ги намеря. Не държа грижата за кожата си до леглото, но използвам марката Future 5, която има добър тоник и овлажнител. Продължавам с Weleda, малко Biologique Recherche P50 и слънцезащитен крем. 


Бела, Емили, Ашли отправят „Любовно послание към музата“ за календара на Pirelli 2023


За любимата й официална визия 

Обличам много ретро дрехи в живота си. Най-много се забавлявах на партито на списание миналата година. Една от близките ми приятелки работи с Тори Бърч – обичам Тори и тя ми изпрати тази мрежеста рокля, която ме беше супер страх да нося. Но ме насърчиха, облякох я и прекарах страхотна нощ навън. Беше доста противоречив момент, но се забавлявах толкова много и обичам да се връщам назад към снимките – определено ми стана любимата визия. 

За новия й бретон 

Просто си отрязах бретона. Подстригвам го сама и ми харесва как изглежда. Ако имам нужда от малко допълнителна енергия, ще го изсуша със сешоар, което иначе трябва да е основно нещо, но натуралната визия ме кара да се чувствам добре. Друго нещо, което правя, особено през зимата, е да отделя допълнителни пет минути, за да намажа тялото си с лосион и да го оставя да изсъхне, преди да се облека. Знам, че няма да съжалявам и на следващия ден ще се почувствам по-добре. Започнах да правя това все по-често. 

За какво от визията си съжалява

Отне ми само минута, за да разбера как обичам да се гримирам, но се научих, като гледах куп гримьори, които тотално прецакваха лицето ми! Знам, че хората си казваха: „Как може някой да направи това върху теб?", но на мен понякога ми харесва. Аз съм човек, който има нужда от много руж, харесва определена форма на очите си и не обича веждите му да са твърде тъмни. Има толкова много снимки от началото на кариерата ми, на които съм като уау – дори не знам коя е жената в огледалото. Защо позволих на този човек да ми прикачи гладка конска опашка и ярко розови устни? Уча се от грешките си, но те бяха достатъчно много.

За червените устни 

Наскоро започнах отново да нося червено червило – но то е толкова досадно. До края на вечерта съм вече изнервена. Все пак понякога, ако чувствам, че имам нужда от нещо, което да ми даде тонус и да озари лицето ми, мисля, че червените устни са невероятни. 

За ролята си на ново рекламно лице на Flowerbomb 

Виктор и Ролф са много скъпи стари приятели на моите много близки приятели, фотографите Inez и Vinoodh, които снимат всичко за Kérastase (друга марка, на която Ратайковски е лице). Беше наистина хубаво, защото ми се стори като наистина лична, органична кампания, защото реално това са всички хора, с които обичам да работя творчески. Майките ни обичат Flowerbomb и тийнейджърките също го знаят – има нещо емблематично в него. Flowerbomb означава много, а посланието на кампанията е за женствеността, което не означава да бъдеш деликатна или слаба. Мисля, че обикновено свързваме женствеността с това, а аз не съм такава. Мисля, че това е наистина важно послание за младите момичета. 


Емили за Flowerbomb

More Celebrities