Следва

We Love: Кари, Ейдън и целувката им в новата порция снимки от новото „И просто ей така“

Големите любовни истории: Натали Ууд и Робърт Уагнър

Две порции огромна любов. И огромна надежда. Първия път изненадата идва под формата на годежен пръстен с перли и диаманти, потопен в чаша шампанско. Втория път ги събира романтичен круиз до Англия. Но след това...

Celebrities преди 1 година

Голямата любовна история на Натали Ууд и Робът Уагнър започва магично, зада завърши катастрофално без видима причина. 

Сред всички любовни истории в Холивуд има една – тази на Натали Ууд и Робърт Уагнър, която успява да докосне сърцата по специален начин. Двойката става жертва на особена, непредвидима съдба, благодарение на която живее в приказка наяве, която приключва като повечето приказки - с едно неочаквано изречение и точка. В случая - трагични. 

Влюбват се прекалено млади. Все още непораснали и неспособни да разберат душите си.  Сключват брак на 28 декември 1957 г. (тя е на 19, той - на 27), разделят се 4 години по-късно, а след това отново се бракосъчетават десетилетие по-късно. Това са две души, които никога не спират да се обичат и да мечтаят един за друг. Орисани да се намират отново и отново, а любовта им да става все по-силна. И все по-трагична. Тяхната история напомня малко тази на Дженифър Лопес и Бен Афлек – по същия начин Ууд и Уагнър се женят за други хора след първата си раздяла, но не откриват щастието. Защото голямата любов идва само веднъж и само с правилния човек.

Натали и Робърт – две противоположни звезди в слънчевата система

Натали Ууд и Робътс Уагнър са колеги. Тя, родена през 1938 г. (8 години по-малка от него), е подстрекавана яростно от майка си към филмова кариера още от дете. През 40-те години Натали е звезда благодарение на филми като „Призракът и г-жа Муир“ и най-вече известния „Чудо на 34-та улица“ (тя е малката главна героиня, която среща Дядо Коледа). Когато през 1955-та, заедно с изгряващата звезда Джеймс Дийн участва в „Бунтовник без кауза“, списание LIFE я обявява за „най-красивата тийнейджърка в света“.


1957г.

Пътят на Уагнър не е толкова бляскав: въпреки доста интересния си външен вид, той се снимка във второстепении филми като трилъра от 1956г. „Целувката преди смъртта“. По-вълнуващ е личният му живот. На 22 г. е във връзка с кинолегедната Барбара Стануик, звездата от "Титаник" от 1953 г. (Боб също участва във  филма и именно на снимачната площадка започва връзката им). По онова време тя е на 45, разведена от две години. Което не й пречи да разбие сърцето на младока, изоставяйки го три години по-късно. След любовта с мисис Стануик пътят на Уагнър се пресича с този на всички най-легендарни жени на Холивуд, измежду които Елизабет Тейлър, Мерилин Монро, Одри Хепбърн, Клодет Колбер, Бети Дейвис и Джоан Крофорд.

Първата среща и предложението

Какво е общото между Натали Ууд и Робърт Уагнър? Договорът. И двамата подписват с 20th Century Fox и за пръв път тя го вижда именно по коридорите на студиото. „Бях на 10 години, а той на 18, когато го видях да крачи из коридорите на 20th Century Fox. Тогава се обърнах към майка ми и й казах, че ще се омъжа за него“, разказва актрисата пред списание People през 1976 г.

През 1956 г. Ууд и Уагнър се срещат за рекламата на филма „Бунтовник без кауза“, в който тя участва. Там се запознават официално. Спонтанно и незабавно се заражда привличане, а след това то се превръща в страстна връзка, толкова силна, че Уагнър решава доста бързо да поиска ръката на Натали: изненадва я с годежен пръстен с перли и диаманти в чашата й с шампанско Тя мечтае за този миг от 10-годишна и разбира се, казва веднага заветното „Да“.

Сватбата в Аризона

На 28 декември 1957 г. Натали сключва брак с Робърт в Скотсдейл, Аризона, където живеят родителите на младоженеца. Булчинската рокля на Натали Ууд не следва модните правила по онова време. Тя се доверява на творенията на холивудската дизайнерка Хелън Роуз, известна с това, че прави воала на Грейс Кели за сватбата й с принц Рание на Монако. Роклята на Натали е от тънък план, който подчертава фигурата й: стегната в талията с висок корсет, дълга пола с балонна кройка, но без типичния обем. Вместо воал, тя е с наметало с къси ръкави и качулка, която покрива главата. Роклята е от дантела макраме и идеално се съчетава с дългите сатенени ръкавици. За обувките булката прави нетипичен избор – балеринки на малко токче. 

По време на церемонията прозорците на църквата са покрити с месарска хартия, за да попречи на няколкостотинте любопитни погледа да надникнат вътре. Приемът е в хотел Valley Ho, който наскоро е реновиран и известен с това, че е посещаван от най-големите звезди в Златния век на Холивуд. Сватбата на Ууд-Уагнър, която се счита за „най-бляскавия съюз на 20-ти век“ – продължава с меден месец на яхта. Двойката плава из Florida Keys. „Карахме Corvette из цялата страна“ – спомня си Натали години по-късно – „Радио станциите анонсираха нашето преминаване и хората ни очакваха във всеки малък град“.

И все пак, въпреки блясъка, съвместният им филм „Всички млади канибали“ от 1960-та и споделената любов, плъзват слухове за взаимни изневери и съответните проблеми в двойката. Разводът идва 5 години след сватбата.

Развод и терапия

Както началото, така и краят на брака им се преръща в публичен дебат. Двойката се разделя през 1961г. и се развежда година по-късно. През този период Ууд не коментира нищо относно плъзналите слухове за връзка между нея и главния актьор във филма „Великолепие в тревата“ Уорън Бейти, докато Лана, нейната по-голяма сестра, твърди, че Робърт се среща с друг мъж и точно това е причината да се разделят. Сигурната истина е, че след развода актрисата започва интензивна терапия, ходейки на психолог 5 пъти седмично. Години по-късно Натали споделя, че никога не е спирала да обича Робърт.

Натали Ууд в жълто за сватбата с Ричард Грегсън

Ако Робърт Уагнър се жени повторно почти веднага – през 1963 г, за актрисата Марион Маршал, от която има дъщеря – Кейти, родена година по-късно, на Натали Ууд й трябва малко повече време, за да обърне страницата. 6 години след развода Натали приема предложението за брак на продуцента и британски театрален агент Ричард Грегсън. За сватбата тя избира да е в жълто. Тоалетът й се състои от рокля и връхна дреха в шейсетарски стил. Игривият елемент е дръзката лента за глава с бели цветя, от които падат жълти ресни, като по този начин се замества класическия воал. Визия, която ни напомня на една друга булка – бракът между Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън през 1964г.

Новата двойка посрещата своята дъщеричка Наташа на 29 септември 1970 г. Но Ричард не може да замени Робърт. Семейството се разделя приятелски през лятото на следващата година – 1971.


Сватбата на Натали Ууд с Ричард Грегсън

Сближаването между Ууд и Уагнър

След развода през 1962 г. Натали Ууд и Робърт Уагнър се виждат от време на време. Първата стъпка към сближаване се случва през 1970 г., по време на една вечеря, на която присъстват и двамата: тя бременна в шестия месец, а той току що разделен с бившата си жена. Актьорът я кара до вкъщи, за да се увери, че ще се прибере безпроблемно. В колата тя го пита дали е щастлив, а той отговаря „Щастлив съм, че ти ще имаш дете“. На следващия ден й изпраща цветя.

От този момент нататък Натали и Робърт започват да се чуват редовно преди той да я покани на вечеря в къщата му в Палм Дезърт, Калифорния през февруари 1972г. През април същата година двамата шокират приятно света, като се появяват заедно на Оскарите, след което летят за Ню Йорк и отплават за Англия с кораба „Queen Elizabeth 2''. Съдбата принуждава пътуването им да се забави с няколко дни заради силна буря в Атлантическия океан, сякаш предупреждение за настъпващата драма. 

Тъй като тогава не е имало Интернет и новините не са пътували толкова бързо, журналисти, чакащи кораба на пристанището, остават изумени да видят Уагнър и Ууд да слизат заедно. „Времето е всичко в живота. Просто се случи и ние сме много щастливи, въпреки странната буря“, казва Робърт на един от журналистите. А когато го питат дали ще се оженят, актьорът отговаря: „Най-вероятно да, но не скоро“.


Натали Ууд Робърт Вагнер през 1972г.

Втората сватба на Натали и Робърт

Три месеца по-късно и десет години след развода, на 16 юли 1972 г. Натали и Робърт отново сключват брак. На тържеството, което се провежда на борда на яхтата Ramblin Rose – закотвена на езерото Paradise Cove в Малибу, присъстват само неколцина приятели и близки.

Младоженците прекарват медения си месец плавайки нагоре надолу по крайбрежието и посещават остров Каталина. По-късно се установяват в Бевърли Хилс, а през 1974г. се ражда дъщеря им Кортни.

След сватбата Натали Ууд описва техния втори шанс по следния начин: „Когато аз и Робърт се оженихме първия път бяхме като две деца, които играят по сценарий. Съзнателно криехме слабостите си. Сега разбираме, че можем и трябва да разговаряме един с друг. Не ни е страх да бъдем себе си. Но осъзнахме, че сме имали нужда от тези години на раздяла, за да постигнем това разбирателсвто. Говорихме за нашите бивши бракове. Тогава разбрах, че Робърт се е превърнал в мъж, а не е вече момченце.“

Приятел, близък до двойката – драматургът Март Краули, казва пред списание People: “Някога хората очакваха дома на Натали и Робърт да бъде образ на американската мечта – една къща за кукли, в която живеят живи кукли. Но сега те се изправят пред проблемите и ги решават. Научиха се да вярват в себе си“. 5 години по-късно Натали вече няма да я има. 


Натали и Робърт с дъщерите им Наташа и Кейти

Мистериозната смърт на Натали

На 28 ноември 1981 г. Робърт, Натали и техният общ приятел Кристофър Уокън са на разходка с лодката на двойката до остров Каталина през уикенда на Деня на благодарността. След ден, в който най-вероятно са прекалили с алкохола, Уагнър започва да бъде измъчван от бясна ревност заради поведението на Уокън и жена си. Натали и Робърт имат яростен скандал и Натали решава да се прибере в каютата си. По-късно Робърт отива да я потърси, но я няма никъде. Чак на другата сутрин откриват тялото й в езерото Каталина. Тя е само на 43 г. И до днес причината за трагичната й смърт не е напълно ясна.


Робърт Вагнер целува ковчега на Натали Ууд

С течение на времето хипотезата за случайно удавяне е изключена. В интервю през 70-те години актрисата казва: „Винаги съм се ужасявала и все още изпитвам ужас от вода, тъмна вода, морска вода“.

Нейния Робърт, който сега е на 92 г, преди няколко години припомни за една от най-големите  любови на Холивуд по следния начин: „Живях вълшебен живот, а след това загубих жената, която обичах с цялото си сърце. Не, не е имало ден, в който да не съм мислил за Натали."

More Celebrities