Следва

Жизел Бюндхен в Рио де Жанейро: на този карнавал - така

Музиката, която ще звучи на коронацията на Чарлз III, и кой я избра

Лично монархът избра музиката 

Celebrities преди 1 година

Британското кралско семейство разкри музикалните произведения, които ще бъдат изпълнени на коронацията на Чарлз III. Тя ще се проведе в Уестминстърското абатство на 6 май 2023 г. Кралят лично е избрал музиката и е съставил програмата.

Според изявлението, музиката ще отдаде почит на наследството, като в същото време ще смеси традицията и „гласовете на настоящето“, отразявайки любовта на краля към музиката и изкуството.

Поръчаните произведения включват новия Коронационен химн на Андрю Лойд Уебър, Коронационния марш на Патрик Дойл, нови произведения на Сара Клас, Найджъл Хес, Пол Милор, Тарик О'Риган, Роксан Пануфник, Шърли Дж. Томпсън, Джудит Уиър, Родерик Уилямс и Деби Уайзман, а Иън Фарингтън ще преосмисли теми от Британската общност за соло орган.

Композиции от класици като Уилям Бърд, Джордж Фридрих Хендел, Едуард Елгар, Хенри Уолфорд Дейвис, Уилям Уолтън, Хюбърт Пари и Ралф Вон Уилямс също са включени в програмата, заедно с произведения на Карл Дженкинс.


Новият портрет на краля, кралицата, принца и принцесата + два на Меган и Хари


Органистът и хористът на Уестминстърското абатство Андрю Нетсинха ще отговаря за организирането и режисирането на изпълнението по време на службата. Коронационният оркестър ще бъде дирижиран от сър Антонио Папано, музикален директор на Кралската опера.

По-рано Джони Айв, бившият главен дизайнер на Apple, и неговата компания LoveFrom представиха новата официална емблема на коронацията на Чарлз III. Логото отдава почит на любовта на монарха към природата и се отнася до флората на четирите страни на Обединеното кралство - розата на Англия, магарешкия трън на Шотландия, нарциса на Уелс и трилистника на Северна Ирландия.

More Celebrities

Бианка Ченсори облечена, първа поява след нападението в Дисниленд

Celebrities преди 1 ден

Кание Уест и Бианка Ченсори направиха първата си публична поява след нападението над Бианка в Дисниленд. Двойката беше забелязана в Лос Анджелис в необичаен за тях вид: първо, Бианка е в солидно облекло, ако изключим къси велосипедни шорти, второ, Кание, отговарящ на образа на жена си, е в светли дрехи, въпреки че обикновено носи черно.