Следва

Мажоретка с кожена поличка

NYFW: най-стилните акценти от Седмицата на модата в Ню Йорк, Есен/Зима 2023

Силните тенденции се формират в Милано и Париж, но колекциите на американските дизайнери се отличават с готин стил и внимание към простите неща - така наречените дрехи за цял живот. Обобщаваме акцентите от Седмицата на модата в Ню Йорк, сезон Есен/Зима 2023, която приключи преди няколко дни 

 

All fashion преди 1 година

Proenza Schouler: Елегантен костюм + кожен шнур

„Градско облекло за модерни умни жени“ - така описват облеклата си дизайнерите на марката Proenza Schouler, която тази година празнува 20 години от създаването си. Интелигентният дамски гардероб за Есен/Зима 2023 г. включва рокли с ризи от ръчно оцветено кадифе, рокли от трико с разкроена раирана долна част, която разкрива втора пола под себе си, и елегантни, вечни костюми. Якетата са обемни и снабдени с цип на гърба, за да се разкрие част от плата на ризата. А талията е подчертана с обикновен кожен шнур - толкова семпъл, колкото и готин.

Gabriela Hearst: Сътрудничество с Tricker's

Габриела Хърст, противник на безразборното потребление, е запалена по идеята за гардероб, който би могъл да трае векове. Тя си сътрудничи с марката Barbour за „вечните“ восъчни якета за Chloé, чийто креативен директор е, и се обедини с Tricker's, най-старият производител на обувки в Англия, за колекцията на едноименната си марка (Трикерс са известни с това, че техни ботуши и обувки на по 50 и отгоре години буквално не мръдват). Дизайнът на чифтовете на Gabriela Hearst x Tricker също е вечен: класически дербита и перфорирани оксфордки, които ще ви служат дълго без риска да омръзнат или да излязат от мода. 

Khaite: Макси палта с извънредно чисти линии

Последните сезони на Khaite бяха посветени на романтизма, чувствеността, деликатните материали и скулптурните детайли. В новата колекция не е останало почти нищо от миналото: няма вече кристали, ресни, щампи на змийска кожа и особено точки. В колекцията, показана в Ню Йорк преди дни и посветена на идните есен и зима няма щампи и цветове (единствено изключение е зелената изкуствена кожа с косъм), всички силуети са изчистени, с ясни линии - особоно прекрасно улавяме новия подход при палтата. 

Ashlyn: Якета с "опашки"

В свят, в който рекламата около дрехите е по-важна от самите дрехи, дизайнерите, които наистина знаят как да създават новаторска мода от нулата, са високо ценени. На своята презентация Ашлин Пак създаде пола в реално време с помощта на ножици и карфици, при това виждаме невероятно красиво изпълнение. Същото важи за цялата й колекция Есен/Зима 2023, в която Ашлин изследва костюмите от недифинира историческа епоха, които звучат еднакво модерно и днес. 

FFORME: Флуидна база за неуловими метаморфози

FForme е чисто нова марка зад дизайнера Пол Хелбърс (работил върху мъжките облекла на Louis Vuitton под ръководството на Марк Джейкъбс, след това ръководител на мъжкото облекло в The Row). Това са прости неща, в които, при по-внимателно разглеждане, се вижда голямото майсторство на дизайнерите. Коженото яке изглежда ушито без никакви шевове. На талията на лаконични кожени панталони са направени 40 стрелички. Воланът на гърба на палтото наподобява пелерина и пада красиво върху лопатките на търба. Можете да сравните тези неща със скулптури, в които искате да живеете.

Tory Burch: Поли с безопасни игли, старо, но златно

Плисираните поли се придържат с голяма безопасна игла, която придава леко наклонена линия на талията, но именно това придава чара на визията. На шоуто полите бяха носени с пуловер в близък, но не идентичен нюанс за приятен ефект светлина/сянка.

Michael Kors: Белстящи гащеризони

За сезон Есен/Зима 2023, еталон за Корс са 70-те години на миналия век. Луксозните гащеризони са много в духа на Холстън, най-популярният американски дизайнер от онази епоха.

Tibi: Костюми на парчета

Дизайнерът на Tibi Ейми Смилович е теоретик и практик на живия силует. В новата колекция тя омекотява официалните костюми с връзки и изрязани краища на саката – нещата изглеждат особено готини в движение. Tibi не проведе обичайното шоу този сезон - вместо това марката представи видео, заснето в Мексико.

 

More All fashion