Следва

New York Bridal Week 2023: най-доброто в имена и рокли

Малките Черни Рокли на Карл Лагерфелд са абсолютната класика - припомняме коя коя облече в годините

Предстоящата на 1 май Met Gala е посветена, както многократно писахме, на големия Карл Лагерфелд. Цялата модна общност фокусира внимание и усилия върху предстоящия трибют, Vogue излезе с нарочен адверториал от най-високо ниво и с цялото уважение на света към личността и творчеството на Кайзера. Взимаме повод от тази оправдана суматоха, за да обърнем внимание на един от вечните стилови върхове на Карл - МЧР или малката черна рокля 

All fashion преди 1 година

През 20-те години на миналия век Коко Шанел поставя началото на този елегантен, съвременен силует, станал задължителен впоследствие за всеки дамски гардероб. В 36-те години, в които Карл Лагерфелд ръководи Chanel, повече от успешно продължава делото на своята предшественичка, създавайки забележителни черни рокли, които царуват на червения килим и красят телата на изключителни жени, сред които Джулиан Мур, Клаудия Шифър, Ема Стоун, Камерън Диас, Кийра Найтли и още, и още...Припомняме някои от най-приказните модели на дизайнера през годините. Защото Chanel e нещо като нищо друго на света. А покойният Маестро даде своя божествен дан към наследството. Така се дефинира класиката или още вечната елегантност, да видим >>> 

Джулиан Мур, 2016

Ослепителна на Оскарите през 2016, облечена в персонализирана дълга рокля на Chanel, подчертана с пищен блясък, вдъхновена от колекцията Haute Couture пролет 2016.

Клаудия Шифър, 1995

Шифър е момичето, закрило десетки ревюта на Chanel, а тук доказва заслугите си като супермодел на Галата на Института по костюмите през 1995 г. в Музея на изкуствата Метрополитън. Черната рокля  в дълга черна рокля с корсажни детайли.

Уилоу Смит, 2016

Шоуто е Metier’s D'Art 2016 в Париж, а младата муза на Карл е, естествено, в черна рокля от Chanel. 

Кристен Стюарт, 2016

Любимата на Лагерфелд Стюарт е носила Chanel безброй пъти на червения килим. Тук тя демонстрира бунтарски шик в творение с детайли в клетка, носено за първи път от Binx Walton на пистата за есента на 2016 г.

Клои Севини, 2016

На 11-ия годишен филмов фестивал Chanel Tribeca Artists Dinner Balthazar в Ню Йорк Севини носи кожена рокля в комбинация с яке и дантелен чорапогащник от колекцията на Chanel за есента на 2016 г.

Ема Стоун, 2017

Стоун доказва защо е голяма любимка на Лагерфелд на наградите BAFTA през 2017 г. в Лондон, облечена в бродирана с цветя рокля на Chanel с подходящи панталони от колекцията Haute Couture пролет 2017.

Марго Роби, 2018

Роби носи разкошна рокля на Chanel с детайли с пискюли от колекцията Haute Couture на къщата есен 2017 на вечерята преди наградите на Чарлз Финч и Шанел в Бевърли Хилс.

Камерън Диас, 2007

Диас - ослепителна на премиерата на третия "Шрек" в Лондон, облечена в рокля с деколте на Chanel с прекрасна камелия.

Кристен Стюарт, 2010

Дългогодишната муза на Лагерфелд носи скулптурна рокля без презрамки с апломб от 80-те години на Met Gala през 2010 г.

Лили Алън, 2010

Алън пристига на червения килим на Brit Awards 2010 в ослепително лакирано творение на Chanel от колекцията на марката Есен 2010 г. "Париж-Шанхай". Това е само един от многото пъти, когато тя блести, облечена в марката.

Кийра Найтли, 2019

Найтли – която избра рокля на Chanel за сватбата си през 2015 г. – е супер нежна в Haute Couture на световната премиера на The Aftermath в Лондон през 2019 г.

Мери-Кейт и Ашли Олсън, 2019
 

Близначките на червения килим на Met Gala през 2019 г. в кореспондираща ретро кожа от Chanel.

Теса Томпсън, 2019.

Прекрасната рокля на Томпсън е с бюстие, изработена от копринен муселин и бродирана със златни мъниста, от колекцията Haute Couture. Поводът - Оскарите през 2019. 

Девън Аоки, 2007

Аоки в супер късата малка черна рокля е на шоуто на Chanel Cruise 2007 в Санта Моника, Калифорния.

Пенелопе Круз, 2020

Рядко срещана на червения килим в нещо друго, освен в Chanel, Круз излъчва истински блясък на Оскарите през 2020 в рокля от колекцията на модната къща за пролетта на 1995 г.

Кирстен Дънст, 2013

Дънст пристига на премиерата на "Истинският Люин Дейвис" на филмовия фестивал в Кан в двуцветна рокля с бродирани цветя.

Марион Котияр, 2007

Изящната актриса е в прозрачна дантела на Chanel на афтърпартито за прожекцията на La Vie En Rose в Ню Йорк.

Джанел Моне, 2019

Дългогодишната муза присъства на Златните глобуси през 2019 г. в блестяща футуристична рокля от колекцията на Chanel за есента на 2019 г.

Кейт Бланшет, 2007

Бланшет пристига на наградите "Златен глобус" през 2007 г. в творение на Chanel с дантела и драматичен шлейф.

Пенелопе Крус, 2008

Пенелопе пристига на Оскарите 2008 в Ел Ей в друго елегантно творение на Карл, без презрамки, с много шик и украса от пера.

Лили-Роуз Деп, 2019

Тъй като майка ѝ е дългогодишна муза на Лагерфелд, Лили-Роуз дори се пошегува, че Chanel е първата дума, която е научила да чете. Тук тя грее в архивна рокля с вериги на Chanel, събитието е Met Gala през 2019 г.

Клои Севини, 2018

Севини пристига на червения килим на премиерата на “Къщата” в Кан в елегантно двуцветно творение на Chanel, комбинирано с искрящи диаманти и червени устни.

Не класираме показаните рокли, защото всяка от тях е на ръба или дори отвъд съвършенството. Пожелаваме ви приятния шанс да имате и вие по една подобна в гардероба си. Пожелаваме си го и ние! 
 

More All fashion