Следва

След Поетите Live - Поетите във Vogue

New York Bridal Week 2023: най-доброто в имена и рокли

Ако ви престои най-щастливият ден - възползвайте се от току що показаното на Седмицата на булчинската мода в Ню Йорк (11-13 април)

All fashion преди 1 година

Сватбеният сезон е пред нас, което означава, че ни предстои грандиозното пролетно/лятно дефиле на най-добрите сватбени рокли във всяка форма и стил. Да, вярно е, че неотдавнашните звездни булки, десетки на брой през 2022, както и прясно омъжената принцеса Иман от Йордания, са водещ ориентир за повод като този, с безупречния си вкус и сериозни финансови и организационни възможности, новосгодените сред нас, които търсят дизайнерско вдъхновение, следва да обърнат поглед и към прочита на изяществото в  най-празничния ден на New York Bridal Fashion Week 2023, която приключи преди дни. Представяме точно 7 имена, чиито колекции ни направиха много силно впечатление на тазгодишното издание. Някои може би чуватe за първи път, други са супер известни, но това, което ни хареса при всички тях тази година е идеята, разказа, смисла зад показаното. Вижте >>>  


Eli Saab

Kate Halfpenny

Този сезон британската стилистка и дизайнер акцентира върху идеята за баланс. И прави добре - всички имаме неистова нужда точно от това. Въз основа на собствения си опит, стремейки се към баланс в личния и професионалния си живот, тя изследва темата по интересен начин, в чиято основа е идеята, че често най-уникалните дизайнерски творения се формират от предизвикателство и известен хаос. Кейт Хафпени представя колекция, пълна с елегантни класически рокли, издигнати на друго ниво чрез дръзки детайли: волани от органза избухват от шевовете на роклята, шифонени апликации на цветя сякаше се катерят по роклите с дълбоко изрязан гръб. Всичко това е комбинирано с едри и забележими аксесоари, включително чанти с помпони и драматични воали.

Mira Zwillinger

Макар че Мира Цвилингер, с нейните приказни невестини дизайни, е топ в сегмента в Ню Йорк, тя успява да се задържи на върха, което никак не е лесно. Този сезон колекцията й достига нови висоти на креативност. Виждаме леки като пера рокли, изработени чрез фина и сложна техника на наслояване на тюл и изключително скъпа дантела - нещо, което можем да видим само в ателието на Цвилингер. Ръчно изработени флорални мотиви се изкачват по силеута на роклите като красиви и редки диви растения, докато едва доловим като шепот тюл се стеле от ръкавите, стигащи до земята.

Amsale

Създателката на тази великолепна, специализирана в сватбена мода модна къща - Амсейл Абера - почина преди пет години, но кодовете, заложени в днк-то на марката й са тук. Вдъхновението отново идва от красотата и майсторството, което занаятчиите влагат при изработването на прекрасни керамичните съдове. От чистия порцелан на Азия до най-редките урни на Гърция, техният чар и елегантност са пресъздадени чрез серия от изваяни рокли. Прекрасна органза, двустранен италиански сатен в най-аристократичните традиции и копринен газар са умело ушити в елегантни силуети, имитиращи изкуството на обработка на глина. Украсата е постигната чрез наслояване на тъкани така, че имитират текстурна мазилка.

Eli Saab

Невъзможно е да не бъдете пометени от булчинския гений на Saab. Какъвто и да е вашият личен стил или вкус, неговите произведения на изкуството наистина са нещо, което трябва да видите. Новата му колекция „A Sense of Wonder“ черпи вдъхновение от една въображаема вселена на снизходителна грация и преливащо спокойствие, висящо някъде между небето и земята. В реалността на Saab това се разгръща чрез мъгливи рокли от тюл, деликатно утежнени от преливащи мъниста, и обемни бални поли, украсени с листенца от черешов цвят. Очарованието струи от дизайна на всяка рокля, да не говорим за хилядите часове, прекарани върху всяко парче. Съзерцавайки роклите му за булки, освен че ни се иска да се оженим веднага, ни кара да усетим за миг как времето спира, за да фиксира възхитата ни - точно както маестро Сааб желае.

Romona Kerveza

„Бъдете своята собствена легенда!“ Кервеза, творчески директор на марката от 1999 г., задава тона на сезона. От Джинджър Роджърс до покойната Даяна, принцесата на Уелс, миналите й колекции са вдъхновени от някои от най-бляскавите жени, които светът някога е виждал. Този сезон тя иска булките да създадат свой собствен легендарен външен вид чрез колекцията й от подвижни поли, ръкави и панделки, които могат да се комбинират както ни харесва, за да създадем повече от 36 различни визии.

Rami Al Ali

В този пети за Али сезон в направата на булчинска конфекция, той успява да улови чудото и изумлението на момента чрез 12 различни визии, всяка със собствена нотка на индивидуална драма. Деколтета с пера, рокли с пелерина и творения ала русалка с едно рамо се обединяват, за да бележат различни булчински предпочитания. Френски дантели, разкошна коприна, органза и божествен тюл са използвани, за да подхождат на съвременната булка, която иска да направи деня и вечерта си единствени, неповторими и абсолютно незабравими. 

Hermione De Paula

Британската дизайнерка Де Паула, чиито клиенти са Кийра Найтли, Флорънс Уелч и Бионсе, продължава да развива модерния си романтичен стил – набор от умения, с които става известна в елитния ешелон на социума. Определено си нямаме работа с творец, който следва нормата - този сезон тя гледа (съвсем буквално) към луната и променя циклите й за вдъхновение. Както винаги, нейното внимание към детайлите чрез супер сложни дизайни и декорации е несравнимо.

More All fashion