Следва

Решена на всичко: Дженифър Лопес в трейлъра на "Майката"

In honour of Lagerfeld: страхотният нов брой на Vogue с Наталия Водянова, Наоми Кембъл, Кендъл Дженър и другите големи

Новият брой на американския Vogue е посветен на бившия творчески директор на модните къщи Chanel и Fendi Карл Лагерфелд, който почина през 2019 г. Корицата на броя красят топмодели и музи на дизайнера: Наталия Водянова, Кендъл Дженър, Наоми Кембъл, Джиджи Хадид, Девън Аоки, Амбър Валета, Адут Акеч, Шалом Харлоу, Анок Яй и Лиу Уен в обектива на Ани Лейбовиц. Фотопроектът в памет на Кайзера събира и 10 култови дизайнери, които разказват спомените си за Лагерфелд чрез избрани визии

Celebrities преди 1 година

Снимките са направени в известния и много обичан от големия дизайнер Grand Palais в Париж, който в момента е затворен за глобална реставрация с подкрепата на Chanel. Майският брой е изцяло посветен на творчеството на Карл Лагерфелд, на спомените за него на други големи дизайнери, както и на предстоящата годишна Met Gala, чиято тема е Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

Всеки от десетте дизайнера, включени в броя, вижда и помни Карл по свой начин. За модната сесия в списанието те стилизират отлични визии, почерпени от наследството и посветени на Лагерфелд.

Анок Яй позира на покрива на Grand Palais, стилизирана от Пиерпаоло Пичоли. Дизайнерът разказва за времето си с Лагерфелд така: "Карл и аз се срещнахме в началото на 90-те във Fendi. Той ни говореше такива странни неща, като: новата красота всъщност е грозота. Той беше обсебен от модерността, от идеята за изобразяване на това, което е модерно. Не обичаше носталгията. Тоалетът, който създадох, е смесица от неговите думи, от възприятието му за модерност и невероятната острота на погледа му."


Анок Яй във Valentino

Шалом Харлоу позира на предното стълбище на двореца в дрехи от Thom Browne. „Карл обичаше [емблематичния парижки бутик] Colette, а моята марка се продаваше там. Той си купи сив костюм, кристално куфарче, наметало, риза и вратовръзка, снима се в тях и после ми изпрати снимката. Днес тя е на видно място в офиса ми – много ми е скъпа“, казва Том Браун.


Шалом Харлоу в Thom Browne

Кендъл Дженър се появява в стайлинг от Донатела Версаче. „Една вечер Джани (бивш творчески директор на Vercase, брат на Донатела Версаче. - бел. ред.) ме заведе в къщата на Карл. Останах очарована. Днес Карл означава много за дизайнерите - особено за мен. Обичам неговия бунтарски дух. Той събира на едно място неща, които всъщност нямат смисъл, само за да покаже на всички, че в определена комбинация те могат да придобият смисъл и то мащабен."


Кендал Дженър във Versace

Лиу Уен позира за Ани Лейбовиц с шапка на Филип Трейси, огърлица на Гучи и костюм на японския моден дизайнер Джун Такахаши. „Опитах се да интерпретирам това, което правеше Карл по времето, когато пое Chanel: помислих си какво би станало, ако опитам да направя нещо подобно на почерка и на Карл, и на Коко. Това е типичният костюм на Chanel, но има нещо, което трудно се дефинира: тъмни поп и пънк акценти, обърнати шевове и изрязани джобове“, казва Джун Такахаши за визията, посветена на Карл.


Лиу Уен в Jun Takahashi

Адут Акеч позира облечена от Кристофър Джон Роджърс. Дизайнерът е вдъхновен от модата на Карл във Fendi, по-точно от упоритата работа, която протича зад кулисите на всяко модно ревю. "Това е в основата на ансамбъла, който създадох. Беше трудоемко: повече от 250 парчета органза, копринен тюл, долна пола, корсет с банели."

„Карл е символ на издръжливост, автентичност, майсторство и чувство за хумор в модата, независимо какво друго се случва по света. Той наистина създаде свой собствен език“, споделя Кристофър (четете още: Защо Кайзера е най-великото име в модата: 5-те революции на Карл Лагерфелд).


Адут Акеч в Christopher John Rogers

Наталия Водянова позира в тоалет под авторството на Джон Галиано, творчески директор на Maison Margiela. „Фокусирах се върху манията по линиите на Карл от престоя му в Patou. Точките всъщност са изрезки. Проектирахме елипси върху дрехата, правейки прорези навсякъде, където кройката на роклята позволява. Защото кройката и линията са водещите, а не акцентът.“


Наталия Водянова в Maison Margiela

Наоми Кембъл е в Balmain за проекта, гушнала котката на Карл Лагерфелд Шупет. „Не ми се искаше да говоря с Карл за работата му, затова попитах „Как е животът извън работата, Карл, нали знаете, извън Шанел?“ Той ми отговори: „Този въпрос няма смисъл, защото работата е моят живот, работата е моята любов", спомня си творческият директор на Balmain Оливие Рустейн. "Образът, който създадох, е знак на почит към него. Погледнах какво е правил в Balmain: подчертава малката талия, увеличава раменете, играе с копчетата". 


Наоми Кембъл в Balmain

Амбър Валета е стилизирана от Читосе Абе и носи ботуши от Junya Watanabe. "Той беше страхотен дизайнер по природа, но също така знаеше как да създаде свой собствен имидж. Когато мислиш за Карл, първото нещо, което идва на ум, е бялата риза, понякога вратовръзка и някои строги бижута. Опитах да го повторим, не да го възпроизведем. Получи се един хибрид в стила на Sacai, който изглежда като елегантна рокля", каза Читосе Абе, творческият директор на модна къща Сакай за почитта си към Карл.


Амбър Валета в Sacai

Джиджи Хадид позира в Gucci и си припомня собствения опит в Chanel. „Първото ми шоу на Chanel беше феминистки марш (ревюто за Пролет/Лято 2015). Grand Palais бе превърнат в парижки кватрал с малки улички и аз просто не можех да откъсна очи от тази красота, от мащаба на продукцията - никога не бях виждала нещо подобно в живота си. По-късно харесах шоуто с ракети и това с палубата на Титаник - публиката видя пистата и фасадата на кораба, но не знаеше, че вътре в кораба има парти".


Джиджи Хадид в Gucci

Симон Роша облича един от любимите модели на Карл Лагерфелд - Девън Аоки, в рокля по собствен дизайн. "Започнах с ерата на Chloé, която силно ме вълнува, защото тази къща е известна със своя женствен стил. Няколко неща от архива хванаха вниманието ми - една рокля от мокра коприна, много еластична, с дантела. Помислих си: как мога да внеса дантела в моя свят? Добавих малко корда, малко твърдост за сравнение, защото тя минава през цялата работа на Карл като цяло. Кордите са малко усукани, но прекрасно дефинират това, което Карл сътвори, и което живее и днес", каза Симоне Роша за работата върху имиджа за Девън.


Девън Аоки в Simone Rocha

More Celebrities