Следва

PUMA избра Дара за свой посланик в Югоизточна Европа

Какво научих от връзките си с всяка зодия

Откакто се помня се имам за закоравял скептик в астрологията, докато майка ми, любителка на окултното, не ме записа на курс по хороскопи при ексцентричен седемдесетгодишен астролог на име Фриц на 18-ия ми рожден ден. В 90-минутната сесия Фриц отвори прозорец към моята тревожна тийнейджърска душа: Всичко за мен – от манията ми по манга анимационните филми до странния ми усет за мода – сякаш беше написано на звездите.

 

Astro преди 1 година

Авторката на тази статия, публикувана във Vogue, пише изключително увлекателно за личния си опит с представители на различни зодии, бидейки самата тя Телец. Предлагаме ви личната и артистична интерпретация на Шайома Нади по темата: Кажи ми каква зодия си, за да ти кажа как обичаш, и благодарим за приятния маниер, по който поставя мъжете, все едно от зодиакалния им знак, на точното място.       

Няколко години по-късно, когато за първи път открих любовните знаци на Линда Гудман, научих, че астрологията може да бъде полезна, когато трябва да навигирам и в моя романтичен живот. Обявена като „първият астрологичен блокбъстър", книгата по същество е ръководство за самопомощ за влюбените дилетанти в астрологията. Гудман взема всеки от 12-те слънчеви знака и подробно изследва романтичната съвместимост на всеки от останалите. 

Не е нужно да навлизате твърде дълбоко в текста от почти 1000 страници, за да разберете, че Линда е живяла на собствената си странна планета. В предговора тя обяснява, че е писала Love Signs в продължение на десетилетие, докато е била изолирана в обитаван от духове апартамент в хотел Hollywood Roosevelt, като най-накрая завършва книгата през 1978 г., сценарий, който напомня за нивата на лудост на мис Хавишам. 

И все пак е трудно да не бъдете поне малко очаровани от Любовните знаци. Подобно на любимата ви леля, Гудман ви привлича с възхитително клюкарския си тон, небрежно изпускайки романтични съвети под формата на космически предупредителни истории. Понякога удря толкова силно, че космите на тила ви настръхват. Друг път оставате да си мислите, какво, по дяволите, пуши тази жена? Не е нужно да сте вярващ, за да се насладите на книгата. 

Препрочитането на любовните знаци беше нещо като откровение. Всеки път, когато я препрочитах се питах: възможно ли е да съм излизала с всеки шибан знак от зодиака? (Да, наистина!) 

И така, аз категоризирах преживяванията си, тъй като те са свързани с 12-те астрологични любовни съвпадения за моите слънчеви знаци, както ги описва Гудман. 

Веселият Телец 

Преди няколко години един астролог (не Линда Гудман) ми каза, че ще се справя добре с Телеца. Идеята веднага ми се стори малко вятърничава. 

Когато най-накрая срещнах мъж Телец, нямах чувството, че съм срещнала точно моя партньор. В някои отношения си приличахме: той харесваше саксии, йога, зелен сок и седенето под дървета може би повече от всеки друг мъж, когото съм срещала. Но във всички други неща ни делят светове един от друг. 

Странно, първата ми среща с този Телец се нарежда като една от най-добрите за всички времена. Всъщност изобщо не започна като „среща": поинтересувах се да купя керамиката му и той ме покани. Едно нещо водеше до друго и някак си се озовахме да целим мишени със счупени саксии и BB пистолети в задната част на студиото му. След това, сякаш от нищото, той създаде тандемен велосипед - няма ли да е забавно да се повозим през Greenpoint в час пик, каза той. Седейки на гърба на този красив велосипед, направен за двама, вятърът духаше в косата ми, беше разкошно. Минахме покрай любимия му антикварен магазин (разбира се, имаше перфектен вкус) и след това спряхме за кафе. Помислих си: наистина ли този ден трябва да свърши? 

Това, което се случи след това, противоречи на всичко, което ще прочетете за телците: той всъщност се оказа нещо като люспа. Като повечето бикове обаче, има сензационно чувство за хумор. Около година след тази вълшебна дата той ми изпрати подарък, който все още ме кара да се усмихвам до ден днешен: керамична саксия, изваяна по долната част на торса на мъж с думите „Собственост на бившата ми", изписани на дупето. 

Красавецът Везни 

Освен че са уравновесени и кротки същества, Везните имат репутацията на добре изглеждащи. Гудман не се сдържа в описанието на привлекателната Везна. Тя буквално славослови техните „сатенени гласове", техния „великолепен смях", техните „красиви очи" и т.н. „Усмивката на Везните е смъртоносно оръжие, което трябва да бъде забранено", пише тя. 

Мъжът Везни, с когото излизах в 20-те си години, беше висок, мургав и, да, унищожително красив. Когато се срещнахме на модно парти в района на Мийтпакинг, си спомням, че си помислих, че съм го виждала и преди - защото кой би забравил такова лице? Тогава разбрах, че наистина съм виждала лицето му върху билборд за Abercrombie & Fitch с изглед към Осмо авеню. 

Когато поиска номера ми в края на вечерта, с право си помислих, че се шегува. Моя колежка, обикновена зодия Близнаци, нетърпеливо сподели мислите си: „Този тип изглежда твърде добре за теб", каза тя, размахвайки пръст. 

Вярвате или не, красивият мъж Везни не се оказа толкова лошо гадже, макар че  дългосрочната романтика не беше в астрологичните ни карти. (Везни е кардиналът на трите въздушни знака, което е лоша новина за земен бик като мен.) Честно казано, занимавката с красивото момче в крайна сметка се оказа уморителна. Мъже и жени флиртуваха безсрамно с него, след което пъхаха номерата на телефоните си в джобовете му, мислейки си, че не гледам - ​​изглежда нямаше значение, че стоя там и държа ръката му. Веднъж влязохме в Макдоналдс и цялото заведение избухна в хор от подсвирквания. И все пак, верен на своята добре приспособима природа на Везни, той никога не оставяше чуждият интерес да му замъгли главата. 

Спретнатата Дева 

Известна със своя непостижим перфекционизъм, Девата може да е най-мазохистичният знак на зодиака - като човек, чийто изгряващ знак е Дева, казвам това с любов. Веднъж излизах с една Дева, която подреди гардероба си толкова педантично, че изглеждаше като вътрешността на магазин на Ralph Lauren: тънки жилетки висяха на дървени куки, купища поло тениски бяха спретнато сгънати по цветове. Дори в разгара на страстта той спираше, за да подреди дрехите, които бях хвърлила на пода на добре обзаведеното му таванско помещение в Бруклин. Не дай си Боже да взема назаем една от неговите ризи Purple Label! Както казва Гудман, невъзможно е да съблазниш мъж Дева, отчасти защото като Деви те са буквално погълнати от себе си. Въпреки това тя твърди, че за Дева и Телец „има много предпоставки за връзка от самото начало". Това, по мое скромно мнение, е много спорно.

Ще кажа, че първият мъж, който повдигна идеята за брак, беше Дева. Шест години след като се разделихме, през което време той се премести във Вирджиния, откри Бог и беше ръкоположен за пастор, този мъж Дева ми се обади неочаквано. „Ами ако го направим както трябва?" — каза той с небрежен тон, сякаш предлагаше уроци по шофиране, а не брак. „В съседния град има моден колеж – можеш да преподаваш там, когато се преместиш тук." Не трябваше да проверявам какво казва личното ми копие на Love Signs, за да разбера, че отговорът е не. 

Пиперливия Овен 

Известно е, че Овните са огнени, общителни типове. Според моя опит те също така са страхотни танцьори. Моят учител по салса беше изключително талантлив в това отношение, изпълнен с енергията на Големия Овен въпреки компактната му фигура; дори в трисантиметровите си маратонки на платформа, той беше висок едва метър и седемдесет. 

Както казва Гудман, Овенът се нуждае от „щипка магия, за да направи живота интересен". Искрите наистина прехвърчаха още на първата среща. Благодарение на неговите експертни умения – той всъщност е световен шампион по кубинска салса – танцът с него се усещаше като ходене във въздуха. 

И все пак това, което се издига... трябва да слезе. Съветът на Гудман по въпроса е отрезвяващ: „Можете веднага да видите, че с тези хора не сте залепени като сиамски близнаци ", пише тя. Както беше предвидено, магията бързо се изпари. Още преди да се дипломирам, той си намери нова танцова партньорка — дребничка, страстна и зодия Стрелец — в класа за напреднали. 

Многоликите Близнаци 

Този пасаж вероятно трябва да се предлага с предупреждение, като се има предвид броят на хората, чиито сърца са били разбити от Близнаци. Спомням си, че подразних бившия си приятел Близнаци тогава, когато той за първи път той надникна в личните ми съобщения. „Знаеш ли, ти и аз сме астрологичното съвпадение от ада. Обречени сме!! ХАХАХАХ", написах с вълна от емотикони с кристална топка.

Близнаците може да имат репутация на лошо възпитани и непостоянни, но наистина мисля, че са дълбоко неразбрани. Както отбелязва Гудман, по същество си имате работа с две личности. В добър ден те са отлични събеседници, бързи и изключително остри. В лош ден, добре, нека дори не се приближаваме. 

Номерът нещата да проработят с Близнаци е да избягвате техния зъл близнак на всяка цена. Злият близнак на бившето ми гадже имаше досадния навик да надига грозната си глава в най-неподходящите моменти, когато бързахме да хванем полет (злият близнак не може да понесе закъснението!) или чакахме на опашка за маса в ресторант (злият близнак се нуждае от храна!); нямаше къде да избяга или да се скрие. За тази нещастна ситуация Гудман изпитва много съчувствие. „Съжалявам за бедните телци, които са изправени пред тези двама бързо движещи се хора!" Точно както казах, това е съюз, обречен от самото начало. 

Странният Водолей 

„Има изключения, но средностатистическото момиче от зодия Телец, което е нещастно обвързано с мъж Водолей, е по-предразположено да бъде опустошено от него, отколкото той от нея", пише Гудман. Когато тръгнах да чета тези съдбовни думи, вече беше твърде късно: бях безнадеждно влюбена във Водолей. Прекрасно общителен, дълбоко хуманен и наистина невъзможен за определяне, бившият ми приятел пасва на странния профил на зодията. Описанието на ексцентричностите на Гудман е особено странно, до странното му отвращение към целувки и докосването по гърба.

Намирахме ли общ език? Много рядко. Докато аз се задоволявам със срещи за вечеря и кино, неговата идея за сладка вечер навън обикновено включва изчанчени ястия в Белия замък или проникване в изоставени сгради със скейтборда му. Каква класа! По някакъв начин обаче всеки момент, който споделяхме, беше зашеметяващ и очарователен. Дори майка ми Овен се влюби в чара му, въпреки че хвана номера му много преди мен. „Знаеш ли, той е нещо като чаша шампанско", каза тя малко след като ги запознах. „Забавление за вечерта, но на сутринта ще имаш махмурлук." 

Звярът Лъв 

Лъвовете обикновено са големи, сърдечни същества, които обичат да бъдат център на внимание. Аз лично винаги съм имала слабост към тях. Въпреки целия ми ентусиазъм обаче Гудман изглежда не вижда много плодородна почва за съюз между нас. Единственото нещо е споделеното чувство за лоялност. Забавен факт: излизах с един Лъв, който буквално носеше думата "лоялност", татуирана на гърдите си. 

Този hypebeast Лео и аз също споделяме любовта към модата. Всъщност той често ми напомняше, че Коко Шанел е зодия Лъв (и да, Барак Обама също). Шегувах се, че той обичаше маратонки по начина, по който Кари Брадшоу обичаше Manolos: човек буквално не можеше да се движи из апартамента му от кутии Nike. В крайна сметка опитът да си представим как някога бихме могли да споделяме общ килер - да не говорим за остатъка от живота ни заедно - е практически невъзможен. 

Мечтателните Риби 

В природата, както и в астрологията, елементите земя и вода са технически много съвместими. В най-добрия случай за Телец и Риби, те са „магически събрани заедно, за да осъществят кармичния баланс на действие и реакция". Гудман цитира поетите Робърт Браунинг (Телец) и Елизабет Барет (Риби) като идеален пример за това сдвояване. Както се казва в историята, тяхното ухажване е било тайно - бащата на Барет категорично не одобрява съюза. Лиз буквално бяга от къщи, за да се ожени за своя Робърт.

Всичко звучи много романтично, нали? Но не се заблуждавайте: има и обратна страна на динамиката Телец-Риби, която се проявява по съвсем различен начин. „Грешното смесване на тези две вещества може да създаде кал или плаващи пясъци", пише Гудман. Нека просто кажем, че нещата могат да се объркат.

Рибите са неуловими и мистериозни същества, което ги прави много интригуващи за простия Телец. Верен на формата, моят мъж Риби предложи да се срещнем в руската баня в Ийст Вилидж. Отначало не можех да реша дали това е интригуващо или може би просто странен избор за първа среща. След като преминах през ситуацията със стандартните бански костюми и факта, че бях практически гола с мъж, когото почти не познавам, нещата се подобриха значително.

Не допусках, че парните бани и студените душове са всъщност raison d'être на този човек. Щеше да запълни уикендите си с екскурзии до различни спа центрове в отдалечени кътчета на три щата. „В Джърси има страхотни корейски спа центрове, които са отворени цяла нощ", развълнувано ми казва той. Естествено неговата любопитна мания направи невъзможно връзката ни да пусне корени; скоро всички перспективи за мотаене пресъхнаха. Колкото и да е странно, не бях чак толкова смутена — в морето има още много риба. 

Емоционално недостъпният рак 

Трябва да призная, че проучванията, които имам за мъжете Раци, са доста оскъдни. Ще кажа, че съм благословена да имам мил и любящ мъж Рак за баща. Известно е, че ракът е чувствителен тип с тенденция да има висок емоционален IQ. Както отбелязва Гудман, те се управляват от луната и са склонни към промени в настроението. Чувстват нещата дълбоко, така че когато са наранени в любовта, може да им отнеме известно време, за да го преодолеят.

Такъв е случаят с мъжа Рак, когото срещнах, когато за първи път се преместих в Ню Йорк. Имаше мили, тъмни очи и топла усмивка, но въпреки това на практика можеха да се видят малките тъжни дъждовни облаци, които се събираха над главата му. Въпреки очевидните червени флагове, аз настоях да опитам. Може би моят чар на Телец би могъл да разведри намръщеното му лице? „Любовта от пръв поглед не е точно това, което се случва, когато земен знак като Телец срещне Воден знак като Рак – отнема време", пише Гудман.

Оказа се, че този Рак е бил доста влюбен - но не и в мен. Той прекара по-голямата част от срещата ни в тапас бар в Нолита, оплаквайки се от скорошна раздяла. „Тя просто излъчваше красота", казва той, посягайки към четвъртия си джин с тоник. „Сякаш ореол светеше около главата й." Останах достатъчно дълго, за да пристигнат пататата бравас, които бях поръчала, и изслушах историята за бившата му приятелка, свободолюбив Овен, която го зарязала заради богат хотелиер Стрелец, след което се извиних и си тръгнах. Нямаше какво повече да се направи. Единственото нещо, което може да излекува разбитото сърце на зодия Рак, е времето. 

Треньорът по сърф Стрелец 

Що се отнася до моя романтичен живот, мисля, че е най-добре да не рециклирам миналото. Според моя опит нещата рядко се получават по-добре от втория път. Мъжът Стрелец е изключение от това правило. Той бе просто тийнейджър, когато за първи път се приближих до него на хип-хоп парти в Сохо. Бях на 22 години, три години по-голяма от него, така че на практика бях пумата в тази връзка.

Очаквано любовта ни беше краткотрайна (може би три седмици в най-добрия случай). Той изчезна и се появи отново няколко години по-късно, малко по-възрастен и може би по-мъдър, но все още неспокоен в душата си. Както знам от книгата на Гудман Love Signs, Стрелците са мечтатели. Те винаги са в търсене на приключения. Задържането на конвенционална работа никога няма да бъде неговото нещо. Дори когато една луксозна рекламна фирма го подгони с обещание за шестцифрена заплата, той нямаше проблеми да откаже, дори ако това означаваше да спи на дивана на майка си.

Мъжът Стрелец „има нужда от жена, която ще повярва на всичките му мечти, а не такава, която непрекъснато пука балоните си с игли от съмнение". Когато той предложи да си направим бебе, се чудех на глас как ще намерим място за детско креватче в моя малък апартамент. Искам да кажа, че вече имах двама съквартиранти!

Въпреки това споделената ни любов към простите удоволствия винаги ни събира отново. Сутрините, когато той ме изпраща на работа, държейки ръката ми за едночасовия преход до Манхатън, ми напомнят, че най-сладките неща в живота са безплатни. 

Джентълменът Козирог 

От всички знаци в зодиака, Козирогът е този, с който нищо не се получи, като причината бях аз. Според Гудман Телецът и Козирогът са практически сродни души. „Когато тези две животни се срещнат в зоологическата градина, земята се тресе от вибрациите на съдбата", казва тя. "Кой знае какъв успех предстои, когато бик и коза се впрегнат заедно."

За съжаление на моя ухажор Козирог му отне няколко опита дори да привлече вниманието ми. Бедният човек изпрати два пъти цветя в офиса ми — първо розови рози, после орхидеи. (Честно казано, забрави да остави името си на първия букет.)

Козирозите са скромни и сдържани. И като земни знаци, те също са доста надеждни. Така че не очаквайте фойерверки тук. Мъжът Козирог е и много щедър. Всеки път, когато се срещахме, той ми носеше малък подарък. И така, когато на втора среща споменах, че моята приятелка, нежната Дева, току-що е родила момченце, той се появи на трета среща с голяма кутия от Bloomingdale's за малкото момче. „О, Боже мой, трябва да се омъжиш за този мъж!" - каза приятелката ми радостно, разопаковайки комиксите. Аз ли бях специална, или този Козирог се стараеше твърде много?

За съжаление той наистина не получи шанса да се докаже и по двата начина. Точно когато стоплях отношенията си с него, сърфистът Стрелец се върна отново; горкият господин Козирог сякаш изяде горещ картоф! Ако Линда Гудман нарече това жесток обрат на съдбата, моят терапевт би казал, че е самосаботаж. 

Съблазнителният Скорпион 

Представете си сцената в "Книга за джунглата", когато Маугли е хипнотизиран и почти задушен от Каа, хитрата боа удушвач, и ще сте на половината път да разберете сложната динамика Телец-Скорпион. Гудман обобщава зловещия характер на този съюз по следния начин: „Колкото по-бързо се отървете от този ужас, толкова по-добре."

Скорпионите са секси и потайни хора, които дебнат в Instagram, но рядко публикуват. Моето влюбване в Скорпион със сигурност беше твърде готино, за да остане в социалните медии. Той също така страда от батофобия, страх да бъде във или близо до високи сгради. Вместо да ме вземе от офиса ми, средно голям небостъргач в Мидтаун, щяхме да се срещнем в парк наблизо. Беше странно, но въпреки това ми хареса. Освен това той винаги идваше облечен в някакво абсурдно стилно облекло – може би прахово син костюм и подходяща кърпа за глава, за да държи къдриците си на място – след което отивахме на веган обяд.

Може би усещайки моето колебание, той никога повече не провокира приятелството. Което вероятно е най-доброто - защото о, ужас! И все пак част от мен все още си мисли: Ами, ако... ?

More Astro