Следва

Бежов шлифер, опърпан шик чепик и панама - пенсионерският шик е във вихъра си

От Hermès до Bottega Veneta – модните акценти на Milan Design Week 2023

На тазгодишното дизайн събитие в Милано, което приключи в неделя, най-големите имена в света на модата демонстрират колко интригуващо и сложно могат да бъдат вплетени в едно модата и интериорният дизайн

All fashion преди 1 година

За по седмица всяка година Милано се превръща в епицентър на световния дизайн. Годишен празник на висшето майсторство в материята, Миланската седмица на дизайна обединява утвърдени марки, известни имена и амбициозни дизайнери. Нови и вълнуващи проекти изпълват оживения градски пейзаж, а множество инсталации разширяват границите на възприятията ни за дизайн. На елегантния фон на богато украсената архитектура на Милано колекциите от предмети за дома и мебели въплъщават изключителна артистичност и креативност. Година след година градът се превръща в смесица от култура и вдъхновение, привличайки ентусиасти на дизайна от цял ​​свят. В своята 61-ва итерация този април изложбата привлече над 300 000 посетители.

Сред най-дългоочакваните акценти на събитието, най-големите имена в модата продължават да доказват, че модата не е единствената им сфера на дейност. Прегръщайки света на интериорния дизайн, стилът приема формата на предмети за дома и мебели, представени по изненадващи и интригуващи начини. Предметите от ежедневието са показани в нова светлина, пропити с отличителната артистичност, която е в генома на най-луксозните модни къщи в света. От ексклузивни сътрудничества до възбуждащи сетивата инсталации, модните къщи първенци демонстрират колко сложно могат да бъдат преплетени световете на модата и интериорния дизайн. Обобщаваме най-важните акценти на тазгодишната Седмица на дизайна в Милано, представени от модните къщи, които предефинират границите на стила.

Bottega Veneta

В проява на причудливост и креативност, бутикът на Bottega Veneta на Монтенаполеоне беше превърнат в потапящо изживяване за Седмицата на дизайна в Милано. Озаглавена Vieni a Vedere, или „елате и вижте“, емоционалната инсталация беляза продължаващото сътрудничество между италианската модна къща и архитекта и дизайнер Гаетано Пеше. Извиваща се пътека, подобна на пещера, изработена от смола и плат, рамкира чифт чанти, създадени от Bottega Veneta въз основа на рисунките на Pesce, вдъхновени от планински пейзажи и тревисти прерии.

Hermès

Изтънчената елегантност е водеща в новите творения на Hermes за дома. От живи лампи от издухано стъкло до ръчно бродирани килими, всяка част служи като демонстрация на експертното майсторство на Къщата. Макар че драматичното скеле, в което се помещаваше инсталацията, придаваше на витрината допълнително предимство, това, което направи колекцията силно откроима, бе радостният обрат, който тя възприе – пораждайки свежи цветове и забавни шарки, които служат като намигване към ездаческото наследство на модната фирма. 

Loro Piana

Apachetas - свещени купчини камъни, които маркират преминаването в Андите, изградени през вековете от пътешественици като почит към духа на Pachamama (Майката Земя) - формираха отправната точка за предложенията на Loro Piana на Седмицата на дизайна в Милано тази година. Почитайки традицията на Андите, аржентинският художник и дизайнер Кристиан Мохадед изработва ръчно резбовани мебели, които черпят вдъхновение от тотемичните структури. Голямото уважение към природата и нейните дарове обединява колекцията. Всяко парче бе завършено с тъкани на Loro Piana Interiors, изработени от стари колекции - давайки на изхвърлените материали красив втори живот.

Loewe

Преосмисляйки един от най-основните предмети за дома по игрив и изненадващ начин, „Loewe Chairs“ на творческия директор Джонатан Андерсън дойде увит в нишки от тънка кожена панделка, обвит в жив мъх или във блестящо фолио. Като намигване към богатата история на марката с кошничарството, последната серия от столове демонстрира сложни декорации от естествени влакна и кожа, създадени от белгийската компания Vincent Sheppard.

Louis Vuitton

В обширните дворове и богато украсени зали на Palazzo Serbelloni Louis Vuitton представи три различни проекта, свързани с изискан дизайн и изтънчена креативност. Първо, витрина за текущия проект Objets Nomades включваше 11 нови мебели и предмети за дома, създадени в сътрудничество с известни дизайнери от цял ​​свят. В големия двор блестящ алуминиев павилион от Marc Fornes демонстрира вкуса на мезона към „номадската архитектура“. Напомняща за органичните форми на корали, любопитната структура приканваше посетителите да влязат и да изследват многообразието й сами. И накрая, третият дисплей дойде под формата на адаптивен сандък с чудеса, подходящо наречен „Кабинет на любопитствата“ – разположен в тучните градини на имота сред очарователна структура, подобна на космически кораб.

More All fashion