Следва

Мисия Refreshed или как да дадем нова дефиниция на важните неща

Мелания Тръмп на 53. Десетте неща, които може би не знаете за нея

Съпругата на бившия президент на САЩ никога не е била многословна, но някои нейни действия и факти от биографията й говорят много за тази интересна, комплицирана, световноизвестна дама. По повод рождения ден на красивата г-жа Тръмп разказваме много интересни и незнайни досега неща за нея

 

Celebrities преди 1 година

Тя е единствената първа дама на САЩ, която електоратът е виждал гола

Три години преди да се срещне с Доналд Тръмп, през 1996 г., Мелания се снима гола за френското мъжко списание Max. Тя е 25, а в откровената фотосесия тя блести гола-голеничка в едно легло със скандинавския модел Ема Ериксон. Снимките са направени от френския фотограф Але де Басевил, който ги определя като "красиви и непорнографски".

През 2016 г. американският таблоид New York Post открива кадрите и ги слага на корицата на юлския си брой с надписа „Мелания Тръмп, каквато никога не сте я виждали“.

Струва си да отдадем почит на американската общественост - след публикацията не се намира нито един човек, който да отправи обвинения към Мелания в, например, несериозно поведение. Дълго време социалните мрежи са пълни с коментари, че секси снимките от миналото не са причина да се осъжда съпругата на кандидата за президент на САЩ. Самият Доналд Тръмп остава напълно спокоен: „В Европа снимки като тези се смятат за много модерни и са много често срещани“, коментира той.

Говори пет езика

Но, може би изненадващо, но реален факт, тя няма висше образование. Мелания е родена в Севница в Словения (бивша Югославия). Тя е словенка по националност и нейният роден език е словенски. От малка говори също сръбски и немски (вижте още: Миналото: Мелания Тръмп ученичка). На 16-годишна възраст тя постъпва в университета в Любляна със специалност архитектура и дизайн. Но още през първата си студентска година се запознава с фотографа Стане Йерко. Обучението е изоставено и момичето започва стремглава кариера на модел. Мелания напуска университета и отива да живее и работи в Париж, където научава френски. През 1996 тя отново сменя местоживеенето си - този път на ред за завладяване е самият Ню Йорк. И ето я и с перфектен английски. Между другото, именно в Ню Йорк се провежда цитираната по-горе „гола“ фотосесия (вижте още: Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама).


Мелания Тръмп разговаря с Ангела Меркел на срещата на върха на НАТО, 11 юли 2018 г.

Мечтае да е новата Жаклин Кенеди


Мелания на Републиканската национална конвенция, 18 юли 2016 г

Памела Кео, авторката на биографичната книга "Джаки Кенеди. Тайните на стила", изразява мнението, че Мелания, подобно на героинята на нейната история, е идеалната съпруга - "красива, умна, със собствено мнение и в състояние да даде правилния съвет". През 2000 г. г-жа Тръмп казва в интервю за New York Times, че ако някога стане първа дама, ще бъде „много традиционна, като Бети Форд или Жаклин Кенеди“. Вероятно Мелания вече е в течение на тайните амбиции на съпруга си. Близо две десетилетия по-късно манифестираното й желание се материализира. 


Мелания Тръмп на встъпването в длъжност на съпруга си, 20 януари 2017 г

След като се установява в Белия дом, Мелания рядко говори от свое име, но въпреки това привлича цялото внимание на света. Бяха забелязани няколко нейни модни грешки (от „скандалната“ парка до токчетата на местата на бедствието), но по един или друг начин стилът на съпругата на бившия президент винаги е безупречно (четете още: Най-впечатляващите модни превъплъщения на Мелания Тръмп като FLOTUS).

"Взема си" Доналд Тръмп от наследницата на козметична империя


С Доналд Тръмп 1998г.; 1999г.

Мелания Кнаус (бъдещата мадам Тръмп) се запознава с Доналд, когато е на 28 години. Това се случва през 1998 г. в манхатънския клуб Kit Kat на парти на Паоло Замполи, основател на агенцията за модели ID Models Management. Тръмп е придружен от своята спътница тогава Селина Миделфарт, дъщеря на бизнесмена Фин Ерик Миделфарт, шеф на голям норвежки козметичен концерн. Семейният бизнес в този момент вече е преминал в ръцете на Селина. Доналд, виждайки Мелания, се отделя рязко от придружителката си и директно иска телефонния номер на мис Кнаус. Привлечен неистово, той е изненадан да чуе отговора: "Съжалявам, но няма да стане". Мелания е наясно с характера и славата на влюбчивия милиардер.

И все пак, тя си записва номера на Доналд. „Ако му бях дала телефонния си номер, щях да съм една от жените, на които се обажда. Не е тайна, че богатите хора имат по няколко мобилни номера, а кой ще дадат на новата си позната, говори много. След време той ми даде всичките си номера“, разказва по-късно г-жа Тръмп.

Семейство Клинтън са гости на сватбата й


Семейство Клинтън на сватбата на Тръмп, 2005 г

На сватбата на г-ца Кнаус и г-н Тръмп сред 350-те гости е Бил Клинтън, който по това време вече е напуснал президентството на САЩ, придружен от съпругата си Хилъри. Тогава, съдейки по клюкарските колонки, бъдещите съперници са много мили един на друг. Историята се повтаря по странен начин 13 години по-късно, когато г-н и г-жа Клинтън присъстват на церемонията по встъпването в длъжност на семейство Тръмп след победата на Доналд на президентските избори.


Сватбата на Доналд Тръмп и Мелания Кнаус

Между другото, тоалетът на булката е доста ценен - струва точно 100 000 долара. Само кристалите по богатата булчинска премяна са над 500, а ръчната работа на майсторите занаятчии от Christian Dior възлиза на 550 часа. Роклята на бъдещата г-жа Тръмп е увенчана с шлейф, дълъг 4,8 метра. Между другото, роклята се оказва повече от тежка - 20 килограма. Булката се уморява бързо в тежката дреха и с облекчение я сменя с далеч по-лека рокля от Vera Wang в гръцки стил - с отворена горна част и прилепваща по фигурата.

Тя е единствената първа дама на Съединените щати, участвала в конкурси за красота и снимала реклами

През 1992 г. Мелания Тръмп заема второ място в конкурса "Мис Словения" и това е само началото. Всичко върви добре за начинаещия модел: тя е търсена от модните списания и марки, обект на ухажване е от най-добрите модни фотографи. След срещата с Доналд вниманието към красавицата нараства лавинообразно. Появява се на страниците на издания като Harper's Bazaar, Vogue, Elle, Vanity Fair, New York Magazine, InStyle Weddings. Много световноизвестни марки я канят за снимки. Един от примерите е рекламната кампания на застрахователната компания Aflac. Няма друга първа дама на САЩ, която да може да се похвали с нещо подобно. 


Мелания подписва корицата на Philadelphia Style, 13 декември 2011 г

Самата Мелания обаче подчертава, че не по-малко е успяла и като жена – тоест като съпруга и майка. Освен всичко друго, Мелания развива собствен бизнес с бижута и се занимава с дизайн на часовници. Преди задълженията на FLOTUS да я погълнат изцяло, тя пуска и собствена козметична линия.

Най-непопулярната съпруга на кандидат-президент


Доналд Тръмп се обръща към избирателите в Айова, 1 февруари 2016 г

Данните изнася The Washington Post, които правят традиционно си проучване сред американцит през август 2016 г.: респондентите са попитани кой от близките на кандидатите за президент на САЩ харесват най-много. Бил Клинтън, съпругът на претендиращата за президентския пост Хилари, е подкрепен от повече от половината от анкетираните. Мелания е далеч зад него. 


Мелания Тръмп vs Джил Байдън: по какво си приличат и по какво се различават двете Първи дами на САЩ


„Популярността на Мелания Тръмп е по-ниска от тази на почти всички останали кандидати в изборна година. Най-популярна във всичките години на проучването остава съпругата на Джордж Буш - Барбара. Мишел Обама също оглавява класацията“, пише National Post.

За основен недостатък на съпруга си посочва пристрастяването му към Twitter


Мелания е домакин на кръгла маса за онлайн тормоза, 20 март 2018 г

На една от срещите с избиратели Мелания е попитана за лошите навици на съпруга й. Тя не се поколебава да каже „Чуруликането“. Според Мелания Доналд Тръмп отделя твърде много време на социалните мрежи. Тя, разбира се, също има акаунт, но го използва без особен ентусиазъм.

Самият Доналд Тръмп неведнъж казва по време на предизборната надпревара, че съпругата му постоянно го коригира с думите „дръж се като президент“, „мисли като президент“.
Доналд стана президент, но любовта към Туитър остана. Ръководителят на Белия дом почти ежедневно изразяваше мислите си пред милионна аудитория и съобщенията му редовно се превръщаха в новина. Втората президентска надпревара с участието на Тръмп обаче доведе до тъжен резултат за него - ръководството на Twitter реши да го банне завинаги. Така че днес най-вероятно Мелания няма проблем със "зависимостта" на съпруга си. 

Единствената първа дама на САЩ, родена в комунистическа страна


Мелания Тръмп на срещата на Family Online Safety Institute, 15 ноември 2018 г

Мелания, родена в Югославия през 1970 г., по време на управлението на комуниста Йосип Тито, е единствената Първа дама, която е родена и живяла цялото си детство в държава, където цари комунистически режим. Вярно, нещата в бивша Югославия бяха изключително различни от същия период в СССР, но въпреки това г-жа Тръмп успява да вкуси всички прелести на политическата система в родината си.

Тя е и втората родена в чужбина съпруга на президента на Съединените щати. Първата е Луиз Адамс, английската съпруга на шестия президент на Съединените щати Джон Куинси (1825 - 1829). 


Впечатляващите първи дами: Кратък списък на най-стилните и модерни съпруги на американски президенти


Умее да спаси положението (и има собствено мнение)

Компетентните й реакции помагат повече от веднъж на Доналд Тръмп да си върне доверието на електората. Припомняме, че Мелания е обвинявана повече от веднъж, че твърде бързо е забравила, че самата тя е пришелец, а не местен американец, и следователно трябва да прояви повече разбиране към онези, които също искат да стигнат до Щатите. Мелания умело парира нападките: „Не съм нарушила закона, когато емигрирах в Съединените щати. И през ум не ми е минавало да остана тук и да живея без документи.” Г-жа Тръмп е също толкова невъзмутима, когато е помолена да коментира "обидите срещу мексиканците" - в една от речите си Тръмп нарича преминаващите незаконно границата "престъпници". „Не смятам, че това е обида за мексиканския народ“, отговори тогава Мелания. - Става дума за "нелегални мигранти".


Доналд (все още кандидат) и Мелания Тръмп в шоуто на NBC, 21 април 2016 г.

През октомври 2016 г. The Washington Post публикува аудиозапис от 2005 г., в който Тръмп си позволява поредица от пренебрежителни изказвания по адрес на жените. С изцепката си той рискува шансовете си да спечели президентската надпревара. Впечатляващо е колко компетентно Мелания реагира на това. Г-жа Тръмп коментира с голямо възмущение думите на съпруга си относно миналите му връзки с жени. Тя нарича коментарите му "неуместни и обидни", на първо място за самата нея. „Това не е типично за човека, когото познавам. Той има сърцето и ума на лидер“, казва Мелания Тръмп и изразява надежда, че хората ще приемат извинението на Доналд. Резултатите от гласуването потвърдждават надеждите й.

Оттогава г-жа Тръмп неведнъж трябва да се справя с последствията от необмислените реакции на съпруга си. Самата тя често става обект на омраза - особено заради упоритото й мълчание в отговор на нарастващото движение #Metoo в Съединените щати. Обвиненията на жените срещу самия Доналд не са удостоени с нито един коментар от нейна страна. И колкото и да е странно, тази политика проработва: страстите утихват с времето и от Мелания никой не иска, а и не смята за необходимо, да се намесва. 


Мелания Тръмп в Тексас проверява условията, в които се държат децата на нелегалните мигранти до изясняване на обстоятелствата, 21 юни 2018 г.

Друг проблем е миграционната политика на съпруга й, която през лятото на 2018 г. довежда до факта, че децата на нелегалните мигранти са разделени от родителите им на границата със САЩ. Тук съвсем неочаквано Първата дама, заедно с други бивши домакини на Белия дом, не само се намесват, но и публично осъждат действията на администрацията. „Видях как родители оставят децата си и за мен това беше недопустимо. Разби ми сърцето. Говорих от свое име и отидох до границата“, признава Мелания в интервю за ABC. В същото време Първата дама бърза да обясни действията на съпруга си, за да изглади критиките към него: „Той вярва в същото като мен. Що се отнася до верижната миграция, той няма да я прекъсне напълно. Просто трябва да тестваме хората, за да знаем, че вярват в нашата система“ (четете още: Кандидатът за президент 2024 Доналд Тръмп: "Завръщането на Америка започва сега")

Честити 53, Мелания!  

More Celebrities