Следва

Притеснена, но ефектна: Никол Шерцингер в синьо на концерта след коронацията на Чарлз III

Не без пръстена ми: бижуто на Чарлз III, което никога не слиза от ръката му

Какво се крие зад златния пръстен, който крал Чарлз III носи от средата на 70-те години на миналия век и никога не сваля от пръста си

Celebrities преди 11 месеца

Кутията с бижута на кралското семейство е най-голямата кутия с бижута в света. Логично, надникването в тайните й е очарователен източник на дебати и догадки. Една вече митична снимка, която обиколи света в началото на 80-те години на миналия век, отново се върти из интернет. На нея виждаме лейди Даяна и принц Чарлз щастливо влюбени, малко след като през февруари 1981 г. обявяват годежа си. Тогава очите на света са привлечени от невероятния пръстен на принцесата със син сапфир, обгърнат в бяло злато, и никой, или почти, не обръща внимание на пръстена на малкия пръст на крал Чарлз III, син на покойната кралица Елизабет II.

Златният пръстен на крал Чарлз III, видян при годежа му с лейди Даяна през 1981 г., както и на сватбата му с Камила Паркър-Боулс през 2005 г., не е напускал малкия пръст на лявата му ръка от средата на 70-те години на миналия век. Според Bloomberg това е традиция, датираща от Стария завет. Пръстенът със златна плочка, известен още като пръстен за джентълмени, традиционно се носи на най-малкия пръст и често е украсен с фамилен герб или монограм, за да символизира наследство или социален статус. Това бижу е своеобразен символ и личен подпис на член на високопоставено семейство.

Характерно при принца на Уелс е, че той носи пръстена върху брачната си халка. Прийом, който е изцяло негов. Гравиран е с официалния герб на принцовете на Уелс - титла, която принадлежи на Чарлз повече от 64 години.

Чарлз, естествено, носи пръстена и на коронацията си на 6 май. В историята този аксесоар традиционно е носен от мъже, макар че в последните десетилетия жените също са склонни да възприемат този стил. Принцеса Даяна се сдобива със собствена версия през 1988 г. (прочетете също: Историята на най-великия годежен пръстен в света - сапиференото съвършенство на Даяна и Кейт Мидълтън)

Вижте още >>> Кралица Камила с изящна рокля и емблематична огърлица на историческата коронация

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 2 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.