Следва

Всичко което да очакваме от четвъртия сезон на “Емили в Париж”

Нито нота от изкуствен интелект на наградите "Грами"

Новото правило беше прието на заседание на Настоятелството на Академията

Music преди 10 месеца

Националната академия за звукозаписни изкуства и науки обяви ново правило: песни, генерирани от AI, не могат да бъдат номинирани за музикалните награди "Грами".

Решението е взето на заседание на Настоятелството на Академията. В него се посочва, че „само работата на човешки същества ще бъде допускана до разглеждане“ и че „работа, която не съдържа човешко авторство, не може да бъде представяна в нито една категория“.

Въпреки това, ако произведението използва както човешко, така и AI авторство, то ще се допусне до състезанието, но оценка ще се дава само на частта, върху която е работил дадения човек или група от хора. Освен това приносът на човекшкия фактор "трябва да бъде смислен и да надхвърля минималното", а „минимум“ се определя от академията като „без значение или важност; толкова незначителен, че заслужава пренебрежение".

По-рано повече от хиляда експерти по изкуствен интелект, включително главният изпълнителен директор на Tesla, SpaceX и Twitter Илон Мъск, съоснователят на Apple Стив Возняк и съоснователят на Pinterest Евън Шарп, подписаха отворено писмо, призоваващо за ограничения в стихийното развитие и използване на изкуствения интелект. 

More Music