Следва

„Аз не мисля и не действам така": Сара Джесика Паркър за Кари Брадшоу ден преди премиерата на "И просто ей така" 2

Жените с главно Ж в живота на Силвио Берлускони

Силвио Берлускони вече го няма. Да, някак трудно се свиква с мисълта, защото той беше от най-автентичните световни мъже, но високопоставеният политик напусна този свят на 86. Историите, които можем да разкажем за него, са десетки, но тази, която ни вълнува наистина, е за отношенията му с жените. Не само защото „зад всеки успял мъж стои силна жена“, не само защото и родни хубавици бяха срез фаворитките му, и не само, защото Силвио беше изключително атрактивен мъж. А защото любовта е двигателят, винаги, на всичко и във всеки момент. Четем... 

Celebrities преди 10 месеца

Най-важната жена в живота му – мама Роза

Разбира се, редно е да започнем с мама Роза – най-важната жена в живота на Берлускони. За 70-тия й рожден ден, нейният любим син й изпраща букет от 70 рози, а в полунощ пристига в дома й с нейния истински подарък - барелеф от Пиетро Каноника, изобразяващ Дева с дете, което й подарява роза. Мама Роза си отива на 3.02.2008 на 97г. Връзката помежду им завинаги остава много дълбока и силна. През 2017-та, за Деня на майката, Силвио пише в Instagram профила си: „Мама е първата дума, която се научаваме да казваме. Мама е тази, която никога не ни изоставя, през целия живот, дори когато самият живот я отнеме от нас.

Любовта й е дълбока, уроците й са фундаментални, а усмивките й – сладки. Те ни придружават всеки ден и във всяка стъпка от нашето съществуване, независимо дали е тъмна или светла.“ Две години по-късно продължава: „Като син направих и продължавам да правя всичко възможно, за да може мама Роза да се гордее с мен от небесата“.

Първата съпруга – Карла Елвира

Карла Елвира Лучиа е първата съпруга на бившия премиер. Тя е само на 20, когато се запознава с Берлускони на спирка на метрото в Милано, където се мести с братята си от Емилия-Романя. Карла и Силвио сключват брак доста бързо. Съвместният им живот продължава 20 години и се увенчава с 2 деца – Марина и Пиер Силвио, които днес управляват част от наследството на баща си. Говори се, че до развод се стига заради Вероника Ларио – актриса, с която Берлускони се запознава в театъра.


Силвио Берлускони и Карла Елвира

Втората съпруга – Вероника Ларио

През 1980-та в театър Manzoni се играе постановката „Magnifico cornuto”, а на сцената се качва актрисата Мириамо Бартолини с артистичен псевдоним Вероника Ларио. Берлускони е впечатлен и веднага иска среща. Разликата в годините им е 20, но това няма никакво значение - искрата помежду им пламва мигновено. Ларио се мести във вила Борлети на улица Ровани в Милано – оперативната централа на компанията Fininvest, чийто основател и президент е Берлускони. Пет години се оказват прекалено много за тази тайна любов и така през 1985 г. Берлускони се развежда и официализира връзката си с Ларио, с която се жени в Милано на 15.12.1990 г. Междувременно двойката вече има три деца: Брабара (родена 1984), Елеонора (1986) и Луиджи (1988).


Вероника Ларио и Силвио Берлускони

Раздялата и всички останали жени на Берлускони

Вероника Ларио неочаквано подава молба за развод. На 31.01.2007г. тя изпраща отворено писмо до вестник „Repubblica“, в която моли съпруга си Силвио Берлускони да се извини за всички „галантни фрази“, които е употребил последната година към някои дами, присъстващи на наградите „Telegattо“ (италиански телевизионни награди). Думи, които Вероника смята, че уронват достойнството й. Извиненията пристигат за по-малко от 24 часа отново чрез писмо, но бракът им очевидно е приключил. Двамата се разделят през 2009 г. През това време Ларио отправя публично обвиненията си: твърди, че съпругът й се среща с непълнолетни момичета, забелязвани да влизат и излизат от резиденциите на Берлускони. Нарича съпруга си „болен“ и говори за „девици, които се предлагат на дракона, за да преследват успех, известност и икономически ползи”.


Вероника Ларио и Берлускони

Накратко, започва периодът, който ще доведе бившия премиер към социална гибел. Започва се с партито за 18-ия рожден ден на Ноеми Летисия, която го нарича „папи“, и се стига до скандала с Руби с прякор Rubacuori (в превод: крадец на сърца). Това е епохата на оргиите, елегантните вечери, „Олгетините“ (момичетата, които живеят на миланската улица Виа Олгетина в апартаменти, плащани от Берлускони) и разследванията заради непълнолетната Руби Рубакуори. Събития, които разкриват личните извращения на тогавашния министър-председател, и отразени от всички медии по света (четете още: Винаги ще помним Берлускони… и стила му).

Година преди да си отиде от този свят, Берлускони се "ожени принципно" за последната си голяма любов - Марта, припомняме подробностите тук


Ноеми Летисия

More Celebrities