Следва

Дядо Брус гушка Лу: красив момент в семейство Уилис

„Аз не мисля и не действам така": Сара Джесика Паркър за Кари Брадшоу ден преди премиерата на "И просто ей така" 2

Сара Джесика Паркър говори пред The New Yorker за "Сексът и градът" и неговото продължение, "И просто ей така", чийто втори сезон излиза утре

Celebrities преди 10 месеца

В разговор с журналистката Рейчъл Сайм 58-годишната актриса обяснява какво е общото между нея и героинята й Кари Брадшоу, както и какви са основните им различия, като отделно говори откровено за личния си живот. Преразказваме основното.

За Кари Брадшоу

Кари и нейните приятелки от „Сексът и градът“ постоянно „пушеха, пиеха, епилираха триъгълниците си и обсъждаха анилингуса, вкуса на спермата и газообразуването по време на вечеря“. В интервюто Сара Джесика Паркър е напълно откровена, че това е на светлинни години далеч от собствения й мироглед и тези неща в реалния живот са й „напълно чужди“: „Никога не съм говорила така през живота си. Никога не бих могла да направя това, което те правеха в живота си. Да съм неморална или пък безпринципна, не. Интриги, съпрузи, целувки, шопинг, коктейли - капризи, капризи, капризи! Но във всичко това е налице присъща ми жизнерадост, която ме кара да се наслаждавам на живота тук и сега, което правя и в истинския живот."

Мисис Паркър признава, че никога не е опитвала коктейла Cosmopolitan, така предпочитан от героините в "Сексът и градът". Всъщност, опитала го е едва в последните седмици.  

За бутика за обувки, създаден в чест на Кари

Сериалът "Сексът и градът" вдъхнови актрисата да създаде собствена линия обувки под марката SJP. Сега Сара Джесика работи един ден в седмицата в собствения си „малък бутик за розови обувки с аромат на свещи в Уест Вилидж в Манхатън“, където лично избира обувките на клиентите и феновете. Според автора на материала героинята на Паркър в поредицата „имаше по-страстна връзка с безбройните си чифтове Manolo Blahnik, отколкото с повечето мъже, с които излизаше“, така че би било грехота да не се монетизира тази история. „Чувствах се задължена да създам обувки, които самата аз да искам да нося“, каза актрисата.

Как станах заложник на образа на Кари Брадшоу

През 2016 г. Сара Джесика Паркър се опита да се отдалечи от образа на Кари и участва в комедийния сериал на HBO „Развод“, който продължи три сезона. Критиците харесаха сериала, но популярността му сред публиката остана сравнително ниска. Паркър коментира това така: „Мисля, че за хората се оказа трудно да ме оставят да бъда някой, който не е щастлив да се разхожда из Манхатън и да търси интересни перспективи. Но аз продължавам да работя, някои от проектите ми се оказват успешни, други - не. Което е съвсем нормално."(Вижте още: "Не вярваме на очите си! Ето кой е любимият Кари-тоалет на Сара Джесика Паркър")

Защо не исках да изиграя Кари, но в крайна сметка се съгласих

Сценаристът/продуцентът Дарън Стар споделя пред репортерката Рейчъл Сайм, че Сара Джесика Паркър не е искала  да поеме ролята на Кари Брадшоу. „Спомням си, че тя каза: „Матю (Матю Бродерик – съпругът на Паркър. – Бел. ред.) прочете сценария и каза, че ако участвам в този сериал, мога да стана твърде известна". Самата Паркър разказва, че се е съгласила да снима заради последната сцена в пилотния епизод на "Сексът и градът". Според сюжета Кари и Мистър Биг имат поредица от случайни срещи преди в края на епизода той да я закара до вкъщи с колата си. Когато си тръгва, тя чука на прозореца му и го пита: „Бил ли си някога влюбен?“ Той отговаря с усмивка, докато колата потегля: „Абсолютно, да“. На финала Кари стои сама на мъглива улица. Паркър видя "много място за развитие на характера" в този романтичен образ. Тя ми каза: "Това е Ню Йорк. И всичко е заради това момиче", спомня си авторът.

За връзките с Джон Ф. Кенеди Джуниър и Робърт Дауни Джуниър

Най-известните романи на Сара Джесика Паркър преди брака й с настоящия й съпруг Матю Бродерик са връзките с Джон Ф. Кенеди Джуниър и Робърт Дауни Джуниър. И двамата оставят в паметта на актрисата доста негативни спомени: "Никога не съм имал представа какво е истинската слава преди аферата с Джон. Мислех, че когато умра, ще казват за мен: "А, да, Сара беше една, с която някога излизаше Джон Ф. Кенеди".

Преди да се влюби в сина на бившия президент на Съединените щати, Паркър се среща с Робърт Дауни Джуниър в продължение на седем години. „Той се бори с тежка зависимост от различни вещества, докато Паркър не употребява наркотици и почти не пие. Тя ми сподели, че никога не се е чувствала „необходима“ в каквато и да е проява на бунтарство. Ситуацията с Дауни Джуниър я кара да се чувства като майка с десетки задължения на 22-годишна възраст“, пише журналистът. Паркър си спомня тази връзка по следния начин: „Хората около него се отнасяха към мен с пренебрежение. Но аз внесох стабилност в живота му, опитах се да рационализирам хаотичния му начин на живот, така че да може да се появява на снимачната площадка навреме. Всичко това ме ядоса и смути."


Робърт Дауни Джуниър и Сара Джесика Паркър

За съпруга Матю Бродерик

През 1997 г. Сара Джесика Паркър се омъжи за актьора Матю Бродерик, известен предимно с театралните си роли и пълната липса на стремеж към световна слава. Когато се срещат, той поразява Паркър със скромността си. Въпреки факта, че на 21 години Бродерик вече е спечелил престижната театрална награда "Тони" и е смятан за местна знаменитост в Ню Йорк, той не се държи като звезда. "Бях изумена колко голяма звезда беше той. Но славата му беше тиха. Държеше се като нормален нюйоркчанин", спомня си тя.(Вижте още: "Сара Джесика Паркър показа децата за пръв път от много време насам")


Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик

За снимките на сериала "И просто ей така"

Сара Джесика Паркър работи много добре с режисьора Майкъл Патрик Кинг по сериала "И просто ей така" и се опитва да навлезе във всички детайли на работния процес. Авторът на материала описва този процес по следния начин: „Тя пристига на снимачната площадка преди всеки друг, за да обмисли дори рутинната работа, в която актьорите говорят по телефона, ядат китайска храна или запалват цигара с военна прецизност. По време на снимките на една от последните сцени актрисата забеляза случайна дупка на костюм от трико и спира снимките, за да я поправи. Актрисата Сарита Чудхури разказва, че работата по сериала е била „като да решаваш задачи по математика“.Попитах Паркър дали хората се оплакват от пределната й  точност и педантичност. "Те не говорят директно в лицето ви, но няма да се изненадам, ако е така".

За конфликта с Ким Катрал

Когато се състоя премиерата на филма "И простой ей така", хиляди фенове бяха възмутени, че Ким Катрал, която играе Саманта Джоунс, не участва в проекта. Самата Катрал сподели в интервю, че е научила за новото шоу от социалните мрежи. Паркър заяви, че самата Ким не иска да сътрудничи на екипа на проекта. „Усетихме го, защото тя ясно даде да се разбере, че това не е герой, към който би искала да се върне. Най-странното нещо за мен е, когато ми кажат, че съм скарана с нея. Никога не бих казала нищо лошо за Ким. Просто не бих", казва Паркър.

Според сюжета на първия сезон на сериала "И просто ей така", Саманта се отдалечи от приятелите си: тя отлетя за Лондон по работа и само от време на време им изпращаше много лаконични текстови съобщения. През май обаче беше разкрито, че Катрал ще се завърне за финала на сезон 2 за сцената с телефонния разговор. В него тя се снима без да се среща с колегите си на снимачната площадка. Паркър отбелязва, че режисьорът на шоуто Майкъл Патрик Кинг я „моли“ да не обсъжда сцената с Катрал с репортери, но тя признава, че е участвала в сценичния момент. 

По-рано стана известно също, че Джон Корбет , който изигра годеника на Кари Брадшоу Ейдън Шоу, на когото тя изневери с Мистър Биг, се завръща в сериала (вижте още: We Love: Кари, Ейдън и целувката им в новата порция снимки от новото „И просто ей така“).

Премиерата на първия епизод от новия сезон е утре, 22 юни.

More Celebrities