Следва

Мъжката Louis Vuitton Spring 2024 - велик дебют на Фарел Уилямс

Бионсе и Renaissance: само чернокожи дизайнери в чест на Juneteenth

Бионсе е изклчючително добра не само в музиката, но и в модата. И когато тези две сфери се съчетаят по време на световно турне, резултатът е модна дипломация на високо ниво и спиращи дъха изпълнения (вижте още: Модната дипломация на Бионсе - втората най-добра част от турнето)
 

All fashion преди 10 месеца

Juneteenth, известен също като "Ден на еманципацията" или "Ден на свободата", е празник, посветен на освобождението от робство в САЩ. Бионсе намери свой собствен начин да отдаде почит на важната дата по време на световното си турне "Ренесанс". В Амстердам тя излезе на сцената, облечена единствено в костюми, създадени от чернокожи модни дизайнери. За това певицата съобщи в своя инстаграм профил в навечерието на празника (вижте още: Renaissance: моден връх за Бионсе, освен музикален - всичко за старта на турнето й дотук).

Голямото турне включва общо 51 дати, а за да създаде впечатляващият "тур-гардероб", вдъхновен от естетиката на диското, Бионсе си сътрудничи със стилистите KJ Moody, Shiona Turini, Karen Langley и Julia Sarr-Jamois от британското издание на Vogue. Сред моделите от чернокожи дизайнери, които тя облече на сцената на 19 юни, са тази на Feben, Максимилиан Дейвис за Ferragamo, Оливие Рустейн за Balmain, Ибрахим Камара за Off-White, Лакуан Смит и собствените ѝ модели за Ivy Park.

Една от най-впечатляващите визии на сцената бе нестандартното блестящо боди в червено, бяло и златисто, създадено от новата и обещаваща лондонска дизайнерка Feben. Това не е първият път, в който двете дами си сътрудничат, припомняме, че Бионсе поръча на Feben няколко модела за видеоклипа към песента "Brown Skin Girl" веднага след дипломирането на дизайнерката през 2020 г. от Central Saint Martins.

За да изпълни песента "I'm That Girl", Бионсе избра сребрист корсетен костюм, наподобяващ броня, дело на Оливие Рустейн от Balmain. Парижката къща описва посребреното боди - което певицата съчета с високи до бедрата ботуши - като "робо кутюр". Само Бионсе би успяла да изглежда толкова добре в този тоалет, приличаща на част от костюм на космонавт, при това от бъдещето.

"Не мога да не бъда развълнуван от историческите аспекти на това сътрудничество", каза Рустейн пред Vogue за работата със звездата. "Изглежда, че за първи път чернокожа жена застава зад кутюрно предложение от историческа парижка къща. И тези дизайни са създадени в партньорство с първия чернокож мъж, който някога е надзиравал всички колекции в историческа парижка къща. Да се надяваме, че тези две първи стъпки ще вдъхновят много други."

Още една от впечатляващите визии на Queen Bey беше яркорозовата рокля с пайети, дълбоко деколте и високи цепки, стигащи до над бедрата. Екстравагантният тоалет включваше и подходящи ръкавици, изработени по поръчка от собствения ѝ лейбъл - Ivy Park. Смела визия, която предизвиква простичкото УАУ! 

Но звздният тоалет на вечерта определено беше прилепналата червена рокля с мъниста на Ferragamo с изящно подчертана талия, квадратно деколте и висок разрез на бедрото на левия крак. Тази изкусно изработена рокля е истинско определение за модно изкуство (вижте още: We Love: Бионсе счупи рекорда за най-много победи в историята на Grammys, стайлингът за вечерта - перфектен).

Зашеметяващата визия бе последвана от червено боди, създадено специално за Бионсе от Ибрахим Камара от Off-White. Моделът е вдъхновен от неговата дебютна колекция Есен/Зима 2023 г. с название "Lunar Delivery".

Визиите, както на Бионсе, така и на нейните танцьори през тази незабравима вечер излъчваха истинска космическа естетика, която не може да бъде пренебрегната. И съответно не е.

More All fashion