Следва

Мъжката Valentino Пролет 2024 - чувственост в много цвят и малко черно

Мъжката Louis Vuitton Spring 2024 - велик дебют на Фарел Уилямс

Няма по очаквано шоу на мъжката седмица на модата Пролет 2024 от дебюта на Фарел Уилямс като шеф на колекциите за господата на Louis Vuitton. Шоуто се проведе на Пон Ньоф, най-старият мост във френската столица, гледащ към студиото на марката

 

Runway преди 5 месеца

Колекцията е обърната към слънцето, а то се върти около нея - като символ на възможности и усъвършенстване. За Фарел слънцето също е универсален източник на живот: сияние, което зарежда с енергия, лекува и обединява хора от различни култури и религии.

Оттук и много топла палитра, лъскави повърхности и най-жълтото жълто, както и всичко, което опитен зрител и фен на марката веднага изпраща на пътешествие през вълните на паметта. Например, историческото лого на Marque L. Vuitton Déposée, което може да се види върху чанти и дънкови якета, подписът на Damier, кариран в различни цветови интерпретации, и дори емблематичната чанта Speedy. Има много от самия Уилямс (което е очевидно): улично облекло, ехо от рап културата, любимата на артиста-дизайнер барета и преосмислен камуфлаж - 21 изображения наведнъж в размазани или пикселизирани версии. Фарел отбеляза, че имаме "damoflage", тоест съюзът на Damier пулове и камуфлаж.

Можем да продължим да говорим за модерността на шоуто и способностите на Уилямс като дизайнер (има ли нужда от това, г-н Арно и Луи Вюитон?), но вчерашното шоу бе наистина ярко, с дуетното изпълнение на Фарел с Джей Зи и повече от впечатляващ първи ред (Риана и Бионсе, здравейте!). И да, благодарим ви за музиката (оркестър на живо и баптистки хор) и Стефано Пилати (бивш творчески директор на Saint Laurent) като модел.

Louis Vuitton Menswear Spring 2024 е в галерията ни >>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани