Следва

Мъжката Gucci Spring 2024: ода за Horsebit Loafer

Мъжката Valentino Пролет 2024 - чувственост в много цвят и малко черно

Пиерпаоло Пичоли избра Милано за мъжката колекция на бранда, или по-скоро градината на Миланския държавен университет. Този жест е почит към първата мъжка колекция на самия Валентино Гаравани през 1985 г., показана тук

Runway преди 10 месеца

„Символите на властта и успеха са тези, които са дефинирали идеята за мъжественост досега“, каза дизайнерът на специалната пресконференция. „Но мисля, че истинската сила се крие в свободата да изразиш собствената си крехкост и чувствителност.“ Именно на тази нова мъжественост бе посветено шоуто „Разказите“, създадено по книгата „Един малък живот“ на Ханя Янагихара (гостите получиха и мини-копия в нежно розово като покана).

Пичоли признава, че и бил трогнат от близостта и човечността на четиримата герои в книгата, от „откритата им уязвимост и едновременно устойчивост“. Оттук в колекцията се появяват костюми със свободна кройка (за предпочитане с къси панталони и цялостни ансамбли с ризи), а на някои от тях особено внимателният зрител може да забележи цитати от Little Life. Надписите са поставени и върху просторните чанти, панталоните, реверите и прекрасните леки якета. Палитрата също е по-чувствена от обикновено: от варено бяло до ментово зелено, тюркоазено, розово (но не PP Pink) и, разбира се, черно. Последното по-скоро допълва останалите.

Цялата колекция Valentino Menswear Sprimg 2024 е в галерията ни >>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.