Следва

Майсторски трикове за опаковане на идеалния ръчен багаж

Ретрограден Нептун от утре: какво ни готви най-съдбовното време от годината

В последния ден на юни започва ретроградното движение на Нептун в Риби

 

Astro преди 9 месеца

За планетата тази позиция ще бъде доста удобна, така че хората ще почувстват по-приятни промени. Периодът ще продължи достатъчно дълго - до 4-5 декември. Нептун ще направи обратното движение в своя фаворитен знак - Риби.

Как ще се отрази явлението на поведението на хората?

Ретроградният Нептун ще покаже влиянието си, като увеличи усещането за свобода и независимост. Освен това промените ще засегнат не само личните нагласи, но и външните обстоятелства. Положителната нагласа ще допринесе за доста продуктивни промени, много желания ще се сбъднат (прочетете също: Какво научих от връзките си с всяка зодия).

Какво трябва да се прави през ретроградния период?

От 30 юни се отваря благоприятен прозорец за всички, които имат нужда да поддържат творческа енергия. Всяко начинание ще бъде успешно. Особено подходящо време за изобразително изкуство. Ако сте отлагали уроците по рисуване, сега е идеалният момент да се научите да рисувате с маслени бои или акварели.

Ретро периодът на Нептун е подходящ за изследване на вътрешния свят. Планетата не одобрява изкушенията и зависимостите, тъй като необходимата енергия се губи.
Опитайте се в неговия цикъл от 30 юни до 4-5 декември да се занимавате със себепознание. Препоръчва се посещение на психолог, арт терапия, водене на дневник, четене на мотивационна литература. Хората, които се притесняват от тревожност и депресия, биха имали полза от запознаването с духовен наставник и включването на практики за медитация и релаксация в своята рутина.

Нептун е тясно свързан с медицината и фармацевтиката. В неговия ретроцикъл е полезно да се погрижите за здравето си, да извършите всички планирани процедури или прегледи, да излекувате старите рани: както физически, така и духовни.

Какво да не правим по време на ретроградния Нептун?

Планетата е доста променлива и за хората в това време е важно да съумеят да поддържат баланс между реалния и вътрешния свят. По време на ретроградния прозорец мнозина ще искат да се скрият в света на мечтите и фантазиите, което трябва да бъде овладяно - бягството от реалността е прекрасно, но в ясно дефинирани граници.

От 30 юни до 5 декември се постарайте за следното:

  • Не вземайте прибързани и емоционални решения;
  • Не се карайте с роднините, помнете старите вражди;
  • Не се ровете в миналото;
  • Не пренебрегвайте интуицията си;
  • Не се самолекувайте;
  • Не се занимавайте с водни развлечения;
  • Не сменяйте сами водопровода в дома;
  • Не се връщайте към старите вредни привички;
  • Не заемайте големи суми.

Някои ще решат да извършат част от изброените действия, чувствайки се колебливи и несигурни, и опитвайки се да намерят по-кратък път. Но, Нептун няма да е благоприятен за подобно нещо - планетата на подсъзнателното ще изисква от вас внимателно обмислени решения (четете още: Грандиозният преход на Плутон във Водолей и какво ни чака, общо и знак по знак).

Полезни ритуали във времето на ретроградност на Синята планета

Нептун символизира водната стихия, духовността и решителността. В периода на обратното му движение се препоръчва да се занимавате с дълбоко изучаване на вътрешния си свят. Провеждайте следните практики от 30 юни до 5 декември:

  • Посетете психолог около проблем, който ви гложди от дълго време.
  • Водете личен дневник с подробно описание на всички емоции, преживявания, чувства.
  • Вземете вана с етерични масла, за да се отпуснете и изпълните с енергията на спокойствието.
  • Рисувайте вода, водопади, езера, капки, морета, океани, реки.
  • В най-важните дни (на изпит, интервю, публична реч и пр.) облечете нещо синьо или сложете синя гривна или конец на китката си - цветът ще ви донесе увереност и ще изостри интуицията.

More Astro