Следва

We Love: лятната разходка на семейство Бенифър

Подгответе се за сериозно прочистване: пълната „Луна на Бък“ в Козирог е тази вечер

На 3 юли 2023 г. в 7:38 ч. EST има пълнолуние, изгряващо в знака на стремглавия Козирог. Това е суперлуна, която носи сила, цел и готовност за борба

Astro преди 9 месеца

Това пълнолуние се разполага по оста Рак/Козирог. По отношение на архетипите, Ракът е великата космическа, синхронизирана с луната майка, а Козирогът е суровият предводител, обран, заземен и пестелив на емоции. 
И двата знака са загрижени за сигурността и инвестициите, но съответните им подходи са много различни. Ракът управлява четвъртия дом на дома и родословието, а Козирогът управлява десетия дом на призванието и наследството. Можем да мислим за полярността между Козирог и Рак като за публичното и личното аз, за възприеманото отвън и много личното.

Значение на пълнолуние в Козирог

В астрологията луната символизира инстинктите и копнежите ни, а Козирогът е знакът на индустрията.

Представен от вечно катерещата се, трудно уязвима морска коза, този кардинален земен знак издава звука на бухалката, преди слънцето да изгрее, тласкайки ни да стигнем до върха на каквато и свирепа планина да стои пред нас.

Това е вълнуваща енергия, но също така носи скритото течение на себепредателството и тъмната тенденция да се изкачваме, без да поглеждаме нагоре или назад, обременени с жалката вяра, че къде сме и кои сме никога не е достатъчно.

Суперлуна

Всяко пълнолуние носи със себе си концентрирана енергия на интензитет, но конкретно това пълнолуние удвоява усещането, защото орбитата му го приближава до земята, засилвайки ефектите му.

Опияняващи разкрития и конкретни заключения са под светлините на пълната луна, която поставя баланса между кариерата и професионалния живот на фокус. Под тази ос има акцент върху преоценката на нашата връзка със сигурността и богатството.

Благодарение на капиталистическите взаимовръзки, които водят шоуто, ние се нуждаем от пари, за да живеем, но единствената ни истинска валута е времето и нашата стойност е в това как го харчим. Системи, които вече не служат, навици, които пречат, и работни места, които са добре платени за сметка на радостта? Оставете ги да си отидат. Поискайте яснота, получете без колебание и бъдете готови да промените курса към по-добро и по-пълно бъдеще.

Козирогът се свързва със структури и постижения, материални блага и светска репутация, но има реална опасност от тази луна да усетите, че нещата, които определят човешкия ни опит, нашите рождени права на удоволствие, любов, комфорт и приемане са условия, които трябва да бъдат заслужени и никога очаквани наготово.

За щастие доброто ченге тук е слънцето в Рак, което фокусира грижата и топлината на знанието, че сме родени божествени и заслужаващи блага. Слънцето в Рак ни напомня, че ние сме подарък за света, благодарение на звездите и обстоятелствата.

Пълната луна довечера ще поиска от нас да се възползваме (и да спечелим) от тези подаръци. Козирогът ни напомня, че ако упорстваме, поле от награди чака да бъде пожънато, а Ракът ни моли да помислим дали това, което печелим, е това, което наистина искаме, и че трябва да сме толкова дисциплинирани по отношение на грижата за себе си и духовното укрепване, колкото и по отношение на крайните срокове за работа и фискална отговорност.

Сплетеното послание на тези космически родители е да превърнете работата в средство за постигане на цел, но не в крайна цел на съществуването си. Това, което правите, трябва да укрепва устоите ви, вътрешния ви духовен мир, защото именно той е изворът и на работата, която вършите. Симбиоза, микро/макро, мислете глобално, действайте локално, мирът започва от генерираната на интимно ниво енергия.

Значение на пълната луна на Бък

Според „Алманаха на стария фермер“ пълнолунието през юли е известно като Луната на Бък, почит към мъжкия елен, чиито рога са в пълен разцвет по време на летните горещини. Bucks растат и хвърлят рогата си всяка година, произвеждайки все по-големи и по-сложни комплекти с течение на времето, подобно на двойните албуми и нелепите изисквания на застаряващите рок групи.

В допълнение към доларите, които можем да отнесем символно към рога на изобилието, цялата природа е в състояние на зреене и подготовка през юли, ягодите са най-сладки, царевицата се провира през мръсотията до коленете, американците честват своя суверенит на четвърти юли и т.н..

Местните племена на Аляска, включително хайда и тлингит, наричат ​​юлската луна „Луната на сьомгата“, тъй като тя означава началото на бягството на рибите от морето, за да се върнат в родните си реки, да хвърлят хайвера си и да умрат. Тази траектория на завръщане по линията цел - дом - съдба, с нейното начало и край, е подходяща метафора за дихотомията Рак/Козирог под тази луна. Нека вашето пълнолуние е пълнолуние на зряло завръщане и лична революция.

More Astro