Следва

Манията по Барби достигна ново (розово) ниво на световната премиера на филма

"Уроците на Блага" покори Карлови Вари, гледаме трейлъра

Heretic придоби световни права за продажба на напрегнатата крими драма на българския режисьор Стефан Командарев "Blaga’s Lessons" - филмът с изумителната Ели Скорчева в главната роля триумфира на Международния филмов фестивал в Карлови Вари в съботния ден 

Movies & TV преди 9 месеца

Пълнометражният филм на Командарев „Посоки“ от 2017 г. имаше премиера в Un Certain Regard в Кан. Филмът му „Присъдата“ беше официалната кандидатура на България за Оскарите през 2016 г., а „Светът е голям и спасението дебне зад ъгъла“ бе избран за категорията за най-добър чуждоезичен филм на Оскарите през 2010 г.

„Уроците на Блага“ е историята на пенсионирана, наскоро овдовяла учителка, изиграна от Ели Скорчева, която става жертва на телефонна измама, която ограбва спестяванията й. Животът й се преобръща, когато осъзнава, че няма начин да си върне парите, докато не получи примамливо, но подозрително предложение за работа. След това нещата се обръщат, парите започват да валят и самата тя се превръща в измамник.

„Уроците на Блага“ е продуциран от Командарев и Катя Тричкова от „Арго филм“ и копродуциран от Ейке Горецка и Кристоф Кукула от германския 42film.

Ръководителят на продажбите и придобиванията на Heretic Йоана Стаис каза преди дни: „Стефан притежава уникалната способност да комуникира социални проблеми чрез филмов език, който е едновременно завладяващ и напрегнат, но същевременно ни приковава към реалността. Със зашеметяващо водещо представяне, неговата подривна история разгадава настоящите времена, като същевременно ви държи на ръба на стола ви". 

Продуцентът на Арго Филм Катя Тричкова коментира: „Забележителната игра на главната актриса Ели Скорчева, автентичният и правдив визуален свят, създаден от оператора Веселин Христов и художника Ивелина Минева и умелият монтаж на монтажистката Нина Алтъпармакова, преобръщат историята, написана от Стефан и неговия редовен сътрудник, сценариста Симеон Венциславов, в една напрегната драма с елементи на трилър, която няма да остави нито един зрител безразличен.”



Командарев, когото поздравяваме от все сърце за големия успех - Кристален глобус за филма аму от приключилия през уикенда престижен фестивал в Карлови Вари, каза: „Вярното представяне и разбиране на реалността е първото изискване за нейната промяна, единственото условие за ползотворни действия. След пет години работа по този филм, направен със страхотен актьорски състав и екип, аз съм развълнуван да си партнирам със страстен екип в това вълнуващо пътуване за представянето на филма на публиката по целия свят.“

Ели Скорчева взе наградата за Най-добра актриса на форума, очакваме премиерата на родна земя, а дотогава гледаме трейлъра >>>

More Movies & TV

„Рипли“: 5 причини да гледаме трилъра с Андрю Скот и Дакота Фанинг

Movies & TV преди 7 часа

През април всички погледи (включително на нашата редакция) са насочени към новия сериал на Netflix "Рипли". И въпреки че историята, базирана на романа на Патриша Хайсмит за дребен мошеник, е позната на мнозина от филмовата адаптация от 1999 г. с участието на Мат Деймън, открихме пет причини (всъщност са доста повече) да загледаме нейния нов прочит. Предупреждение за спойлер: "Рипли" на Стивън Зейлиън е много пристрастяващ.