Следва

25 вечни стил урока от модната икона Джейн Бъркин

По примера на Кайли и EmRata: CottageCore е новата модна мания

CottageCore - романтично секси стил 

All fashion преди 9 месеца

Емили Ратайковски умее да провокира - повечето й дрешки оставят крайно малко на въображението. Без значение дали е с карго панталони и микро топ по улиците на Ню Йорк или с блестяща, подчертаваща извивките рокля, моделът постоянно ни поднася мода, украсена с щедра порция сексапил. Но това лято стилът на EmRata поема по малко по-различен, но все така съблазнителен път.

Най-новата публикация на Емили в Instagram ни я показва насред красиво лавандулово поле. За да допълни идиличната провинциална обстановка, моделът избира тоалет, който превъплъщава очарованието на #CottageCore - натоварена с носталгия естетика, която беше на мода през 2020 г. Визията EmRata включва и синьо-бял топ с бухнали ръкави, съчетан с подходящи шорти и кръгли обеци (вижте още: Мис Вселена, sorry, но Емили Ратайковски е с най-микроскопичната пола).

Преди няколко седмици Ратайковски ни изненада с подобен стил на ревюто на Jacquemus за сезон Есен/Зима 2023 във Версай. Изцяло белият ѝ ансамбъл включваше сутиен с обемни прозрачни ръкави, подходяща мини пола и балетни обувки.

Кайли Дженър също не изостава, под влиянието вероятно на новата си половинка Тимъти Шаламе, и също включва елементи от CottageCore стила в гардероба си (вижте още: Новите дрехи на Кайли - Париж и Тимоти Шаламе правят чудеса). Най-младата от клана Кардашян-Дженър облече синьо-бяла флорална рокля с елементи на корсаж на марка Doên и я съчета с маратонки Marine Serre.

Със сигурност няма да сгрешите, ако поръсите с доза CottageCore и вашето лято, независимо дали предпочитате по-секси излъчване и дълбоки деколтета или сте почитатели на по-момичешкия подход на Кайли. И в двата случая постигаме млада и много лятна нежност, която можем да носим само през юли и август, на другите месеци този стил отива далеч по-малко.  

More All fashion