Следва

Crocs – Мразим ги, но ги обичаме, как така

25 вечни стил урока от модната икона Джейн Бъркин

Мадам Бъркин бе пълното олицетворение на френски шик и непринуденост, на вечна младост и неувяхващ сексапил 

All fashion преди 9 месеца

Джейн Бъркин, родената в Лондон амбициозна французойка и муза на 60-те и 70-те години, бе модел, актриса, певица, муза, майка, астивист и, несъмнено, неповторима икона на стила, която влияе на модата в продължение на десетилетия и вероятно ще продължи да го прави и след смъртта си.

Гъвкавата брюнетка с неописуеми очи израства в Лондон с родителите си Дейвид Бъркин, лейтенант от Кралския флот, и Джуди Кембъл, английска актриса и певица. Бъркин решава да последва призванието на майка си и получава актьорския си шанс с "Фотоувеличение" на Антониони през 1966 г. С разбито сърце, след като първият й брак с композитора Джон Бари завършва с развод три години след сключването му, Бъркин се отправя към Париж с дъщеря им Кейт (без да знае и дума френски) и стартира работа по филма "Слоган" заедно със Серж Гейнсбур, който ще се превърне в голямата любов на живота й.

Бъркин (на която е кръстена известната чанта на модна къща Ермес, а случката е световноизвестна - Джейн седи до изпълнителния директор на Hermes в самолета и му споделя спонтанно, че й е трудно да намери правилния размер дамска чанта) и Генсбур остават заедно в продължение на 13 години и имат една дъщеря, Шарлот. Двойката, която има 20-годишна възрастова разлика и често е силно драматична в личните си отношения, оставя незаличима следа в света на стила, осезаема и днес. Въпреки че намира френското лошо момче за арогантно при първата им среща, Бъркин твърди, дори след като се разделят и тя ражда третото си дете от Жак Доайон, че Генсбур е любовта на живота й.

Откритостта, с която Бъркин живее живота си - с любовниците, семейството и работата си, се отразява силно на стила й на обличане. Супер автентичен, стилът на красавицата е смес между малко нещо мъжкарана, но удивително грациозна, и малко нещо палавница, но винаги ранима, чувствена и дълбока като емоционалност - детайли, които откриваме безпогрешно и при други разпознаваеми френски жени. Следват 25 вечни стил момента от тази невероятна френска икона > >> 

1964

18-годишната актриса, която по това време участва в Carving a stаtue по Греъм Грийн, кокетно наднича зад парижка колона в стилната униформа на младите френцузойки: обемен пуловер, кроп панталони и балетни пантофки.

1966

Свежото лице на Бъркин, на снимката тук на 20-годишна възраст, устремено към един от лондонските пазари в леко разкроени спортни панталони, подчертан колан, прост пуловер, загащен в панталоните и късо яке с външни джобове с капаци.

1967

Младата Бъркин току-що е получила главната роля във филма Wonderwall. Тук тя позира в късо черно елече и кадифен панталон, подходящо съчетани с блуза с богати рюшове.

1968

Бъркин, която сключва първия си брак с композитора Джон Бари на едва 17-годишна възраст, показва, че един максимално неусложнен моден ансамбъл и подходящият за него фон могат да направят зашеметяващо стил изявление.

1968

Бъркин и Джордж Харисън, които отговарят за саундтрака към филма Wonderwall, в който тя участва, позират тук за снимка на филмовия фестивал в Кан. Тя краде цялото внимание във флоралната си мини рокля и плетена кошница, която Джейн обичайно носи като дамска чанта.

1969

Бъркин е заснета в Парка Сен Клу в близост до Париж в златист елек върху макси рокля от Жан Мюр и дръзка златна огърлица от Золотас.

1969

Снимани в апартамента им в Челси в Лондон, Бъркин позира с Генсбур, но отново всички виждат само нея, в отворена бяла блуза с богат буфан ръкав, елегантна черна пола и широк кожен колан.

1969

Бъркин е вълшебна докато пътува - тук на качване на самолета за Лондон в изцяло черен ансамбъл, който изглежда по-модерен днес откогато и да било: вълнено палто, пуловер, шорти и високи чорапи. Остават ни бедрата, хубавата момичешка прическа и свръизвестният й мъж, който мис Бъркин превръща в най-добрия аксесоар, без изобщо да го иска, просто нейната светлина свети по-ярко от неговата. 

1969

Тук я виждаме по време на снимки за сесия във Вог, за която очевидно е подбран слогънът "повечето е повече". Велурена туника и панталони, проектирани от Ози Кларк и украсени с приказните ресни на десетилетието, позволяват на Бъркин игрив момент, който й отива много.

1969

Роденият в Париж Генсбур, лирик, поет и певец, и Бъркин, облечена в дантелен топ и бял деним, се забавляват на плажа на филмовия фестивал в Кан. Отбелязваме неговия поглед... 

1969

Понякога става дума по-малко за дрехите и повече за стила: Бъркин и менторът, превърнал се в любовник Генсбур, се разхождат из двора на френския Национален колеж за изящни изкуства в Париж, облечени в черни палта с обърнати яки.

1969

Бъркин, в шикозна черна рокля с дълбоко деколте, пробва бижута от ювелирна къща Бушерон с Генсбур (самият той страстен колекционер на бижута) на Световното изложение за "Най-красивите бижута". 

1970

На показ тук е емблематичната красота на Бъркин, която все още се копира от жените днес: перфектно подстриганият бретон, напластената спирала и естественото лице.

1970

Бъркин олицетворява игривото и едновременно изискано обличане с разкроен дънков панталон, тясна бяла тениска и запазената й марка - кошница в ръка и небрежно рошава прическа. 

1970

Нейната версия на малката черна рокля: Бъркин е безкрайно свежа в тази лятна мини рокля, украсена с многопластова огърлица с монети. Можем да усетим жегата на кадъра, както и смелата самоувереност на младата жена, която е била, е и ще остане най-добрият аксесоар.  

1971

Бъркин и Генсбур на летище Хийтроу: тя в класически чорапогащи, къси панталони и късо манто върху пуловер с поло яка - всички дискретно омаловажени от нейната вечна кошница вместо чанта.

1971

Бъркин и Гйнсбур на пътуване до Токио през 1971 г. Джейн отново е приказна - свеж пътешественик в рокля в кънтри стил и високи велурени ботуши плюс вечната кошница чанта.

1971

Бъркин се разхожда по лондонска улица в кадифени шорти от Вики Тийл, чорапогащи, обувки Мери Джейн и елегантно палто.

1973

Уловена на почивка на Лазурния бряг през юли 1973 г., Бъркин въплъщава летния дух в супер секси топ, дънки и сандали на висок ток.

1974

Докато е на снимачната площадка на френския филм "Je Suis Serieux Comme Le Plaisir", Бъркин носи черно сако и панталони върхху бяла риза с копчета и отворена яка - класиката винаги е шик.

1974

Бъркин е великолепна и по домашному, в парижкия апартамент, който споделя със Серж. Виждаме най-обикновена бяла блуза, черни панталони и вечните обувки със стабелин квадратен ток. 

1974

Толкова е просто, че всеки може, нали? Бъркин е майстор на френското, което никога не е било по-очевидно, отколкото в този момент. Плетен пуловер, бяла блуза (с ръкавите, навити точно така) и разхвърляно кокче, за едно незабравимо изявление по стил.

1974

Бъркин, която иска да е възприемана повече като певица, отколкото като актриса или модел, разчупва класическото френско райе по много модерен - дори и днес - начин.

1974

Как една вечерна рокля получава младежки блясък: известният модел носи сложно скроена копринена рокля, подчертана с многопластови колиета и верижен колан. Професионален съвет, с който да я повторим: вземете коприненото си фишу и увийте дръжката на кошницата си, за да получите превъзходния аксесоар на всички времена. 

1977

Изцяло в бяло? Бъркин е майстор на това обличане, тук в Сомур, Франция. Панталоните и блузата дават чувство за безпределна свобода и убийствен сексапил, допълнени от предпочитания от Джейн маниер да не носи сутиен при никакви обстоятелства, просто защото в нейния случай без и по-хубаво отколкото със. 

More All fashion