Следва

Марго Роби във версия Барби - всички тоалети дотук

Chanel и La Dolce vita в Капри

За да отбележи колекцията си Coco Beach Лято 2023, френската модна къща организира уикенд в Капри в компанията на Карлота Оди и Киара Тотире

All fashion преди 9 месеца

Животът на Капри тече бавно, има привкус на зрели лимони, аромат на морска сол и по-ярка шарка от тази на най-живописната картина. Животът на Капри протича сред калдъръмени улички, украсени със свежи цветя и безкрайно небе. Сред тази интимност и дисктретност намираме бутикa на Chanel, обагрен в топъл тухлен цвят. Френската къща превръща безценния остров в свое седалище, посветено на La Dolce vita-та на това място. Там - зад големите витрини - ежегодно откриваме новите предложения на бранда за най-любимия сезон. Тази година по повод лансирането на колекцията Coco Beach, посветена на плажния, бавен живот, брандът организира уикенд, изпънен с неописуеми емоции. Измежду изследване на красивите води на Средиземно море, вечеря под цитрусовата пергола в ресторант Da Paolino, гледката от Da Luigi ai Faraglioni, Chanel отпразнува енергията на Coco Beach в компанията на Карлота Оди и Киара Тотире – приятелки на бранда и "любовници" на живота и приключенията. За протокола - двете карасавици са италианскки инфлуенсърки с общо над 200 000 последователи, които се занимават със стайлинг и сътрудничество на модни медии и са извънредно популярни по целия свят. 

В компанията на гардероб, изцяло съставен от тоалети от колекцията Coco Beach Лято 2023, Карлота Оди и Киара Тотире изживяват Капри с иновативен моден привкус и топлотата на тяхното дълго приятелство. „От колекцията най-много харесвам роклята, която носих, когато излязохме за питие – черна, с малки джобчета отпред, които създават идеалния силует“, споделя Киара. За Карлота любимият избор също е вечерна рокля: „Харесах я на мига, още на модния подиум. Рокля с множество онежни панделки, на които съм голям фен“. Говорейки за любими летни тоалети обаче, изборът и на двете е един и същ: парео и риза, които могат да се носят по всяко време на деня.

„Да се върна в Капри е магическо. На това място Chanel неведнъж е бил мой хост в миналото. Не бях виждала морето от 8 месеца, живейки в Милано“, разказва Карлота. „Тук всяка гледка е невероятна по залез. Направих много снимки на водата и нейните синьо-зелени нюанси“.

Незабавно в съзнанието ни изниква фантазията за тези магически места и необятното море на Капри, в чието безбрежие Карлота и Киара плават на борда на лодка, а дрехите на Chanel са главните герои в приказката. „Пътуването с лодка беше невероятно – може би бих го определелила като любимия ми момент от целия уикенд. Въпреки че със сигурност споменът, който ще остане в сърцето ми, когато аз и Карлота по традиция си разменихме по едно малко червено рогче, което да ни носи късмет”, споделя Киара.

За обиколката на острова Карлота и Киара се качват в ретро автомобил, облечени в туид в бебешко розово и бяло. Колекцията Chanel Coco Beach е вдъхновена от ревютата на къщата от 90-те години: тоалети с щампи на звезди, които можем да видим и върху цели бански костюми и бикини, дрехи от хавлиен плат в черно и бяло или розово и черно. Блузите, шапките и сандалите се съчетават с къси панталонки, мини рокли и детайли, които за запазена марка на бранда – като златните вериги.

От първия до последния детайл Chanel Coco Beach ни разказва за плажа, който е и най-скъпото място за приятелките: „Toва без съмнение е най-любимото ми място“, споделя Киара, „Най-щастливите ми спомени са свързани с плажа - на няколко крачки от морето, в кемпер, синоним на приключения и свобода“. Философия, споделена и от Карлота, която разказва за самостоятелното си пътуване из Индия: „Отварях очи и пред мен виждах океана. Беше магическо.“

More All fashion