Следва

Елегантност и класа: Иман Перес сияе в колекция на Chanel

Краят на една ера: Марко Бизари напуска Gucci

Kering съобщиха че дългогодишният президент и главен изпълнителен директор на марката, Марко Бизари, ще напусне компанията на 23 септември - в деня на дебютното ревю на творческия директор Сабато де Сарно на Седмицата на модата в Милано

All fashion преди 9 месеца

"Искам да благодаря на Марко за впечатляващия му принос към успеха на Gucci и на Kering и да му пожелая успех в бъдещите му начинания", написа в изявление по повод напускането на Бизари, Франсоа-Анри Пино, председател и главен изпълнителен директор на Kering.

Жан-Франсоа Палус, управляващ директор на Kering Group, ще поеме длъжността на президент и главен изпълнителен директор на Gucci. Той ще се фокусира върху укрепването на екипите и операциите на Gucci, тъй като модната къщата е в етап на възстановяване и възвръщане не влиянието си в индустрията.

Бизари ръководи Gucci от 2015 г, а напускането му е голямо събитие за Kering. След години на взривоопасен растеж, воден от Бизари и предишния творчески директор на марката - Алесандро Микеле - Gucci започва да забавя темпото си. Припомняме, че през ноември 2022 г. Микеле също напусна модната къща (вижте още: Поклон, маестро! Алесандро Микеле вече не е творчески директор на Gucci).

"Убеден съм, че промените, които обявяваме днес, ще поставят Kering на пътя към успеха и печелившия растеж в дългосрочен план.", допълва в изявлението си Пино.

Макар да не сме сигурни, че промените в Gucci ще доведат до този бляскав успех, който къщата имаше по времето на любимия ни Микеле, се надяваме, че ще бъдем приятно изненадани от дебюта на де Сарно и с нетърпение ще следим следващите стъпки на Бизари в модния бизнес.

More All fashion