Следва

Кортни Кардашян - кралицата-консорт на бременната мода

Емблематично завръщане: Дария Вербови е новото лице на Gucci

В модата единственото нещо, което можеш да обичаш повече от дебюта, е завръщането

All fashion преди 8 месеца

Най-очакваната премиера на пролетна колекция за 2024 г. определено ще е тази на Сабато де Сарно, който ще дебютира като творчески директор на Gucci на 22 септември в Милано. Чрез публикация в личния си профил в Instagram, той ни представи и едно от значимите имена в модата, което ще работи с него (вижте още: Краят на една ера: Марко Бизари напуска Gucci).

Де Сарно сподели снимка на Дария Вербови, която ни напомня на красиво морско провидение. Канадско-украинският модел дебютира през далечната 2003-та, което съвпада с първия сезон на дизайнера в сферата - същата година той започва кариерата си като асистент в Prada. "Дария, ние започнахме заедно в този бизнес през 2003 г. и ето те сега с мен в началото на това ново приключение". Симбиозата между дизайнер и музата му е нещо, което никога няма да успеем да опишем. Припомняме само, че през ноември родената в Полша Дария ще навърши 40.

Вербови, която очароваше модните фенове и критиците през 00-те години и, която се оттегли през 2016 г., се завръща след дълго седемгодишно отсъствие. Помним неотразимото ѝ излъчване не само от подиумите, но от кампаниите на дизайнерката Фийби Файло (вижте още: Добре дошли във Phoebe Philo: официалния сайт на едноименния бранд).

Въпреки че концепцията на споделения кадър е семпла, Вербови изглежда повече от прекрасно само с черно долнище и акцентна златна обеца. Стилът ѝ ни напомня за модата от началото на века, и в тази връзка се питваме дали де Сарно не е насочил усилията си към възкресяването на Y2K на модния подиум. Броим дните до 22 септември, за да разберем. 

More All fashion