Следва

Най-модерните 5 модела обувки на есен 2023

Напред към бъдещето: дрехите на 2024-та, които носим веднага

Разгледахме отблизо част от колекциите за междинния зимно-пролетен сезон на 2024-та, наречени Resort, за да знаем, и ние, и вие, кои са тенденциите на бъдещето. Днес се замисляме можем ли да впрегнем част от тях в гардероба си сега, в точно този августовски момент. Ами, можем, факт 

All fashion преди 8 месеца

Панталонът като модна константа

Не, нямаме за задача да открием Америка. Само още веднъж искаме да ви напомним колко важно и необходимо е да имате чифт (или три) добре прилепнали панталони в гардероба си. Смело овладейте тенденцията за наслояване: носете сако върху отворена бяла риза и то върху прозрачно поло, като при Proenza Schouler. Или погледнете по-отблизо некласическата версия на класическия смокинг - при Givenchy например сакото идва с активни рамене и гигантски джобове до подгъва, издължаващи силуета. Харесахме много и версията на Balenciaga - в най-добрите традиции на Демна Гвасалия - с обемна горна част и разкъсан подгъв на сакото.


Proenza Schouler


Givenchy


The Row


Balenciaga

Кожа от глава до пети

Нека се съгласим, докато в София август по принцип не е за кожени изделия, в ранната есен като нищо могат да ни изненадат температури от 3-5 градуса. Затова нелоша идея е за  първата половина на есента да поогледаме за някоя лаконична рокля от черна кожа - отлични препоръки дава например Габриела Хърст. Избираме между рокля-комбинезон от фин телешки бокс от последната й колекция за Chloe или пък рокля с едно рамо от едноименната марка Gabriela Hearst. Същата рокля, но вече под формата на издължен блейзър с пикантна извивка на гърдите е дело на Матю Уилямс, а най-модерното едноредно яке е Катрин Холщайн от Khaite. Можете да подкрепите барбикор тенденцията (ако още не сте се уморили) в образа и подобието на Виржини Виар от Шанел. Условията са прости: кожени къси панталони плюс боди плюс клин и маратонки (буфанът - по желание). В Tibi откриваме кожена пола тип молив, в Tod's - цялостни кожени варианти в цвета на медта, а в Louis Vuitton - "костюм на ихтиандър" с хриле (също кожени).


Gabriela Hearst


Chloé


Khaite


TOD'S

Ловен сезон

По вече утвърдена традиция опитомяваме животински щампи, но, разбира се, по нов начин. И така, сега носим леопарда по няколко начина - изцяло, като в lookbook-а на Erdem (пончо, пола, шал) или върху подплатата на тренчкота и ръкавиците, както предпоита Fausto Puglisi от Roberto Cavalli. Питонът се смесва прекрасно с вълната (Sportmax), но също влиза като ол-ин при Оливие Рустейн (Olivier Rousteing) - творческият директор на Balmain взема всичко от живота (и го принтира), подсещайки ни за три цветови опции на питона в един тоалет наведнъж. 


Erdem


Roberto Cavalli


Victoria Beckham


Balmain

Бяло и/или неговите нюанси

Извънсезонното бяло е голяма малка слабост, която поне няколко водещи дизайнера ни поднасят за курортния сезон на 2024-та. Например Мария Грация Кюри, която в колекцията си за Dior предлага свободно падащ комплект от пола със средна дължина и блузка с "крилца"; и още Иън Грифитс, който посвети круиза на Max Mara на Скандинавия и откри шоуто в Стокхолм с бял парад; Максимилиан Дейвис (в когото вярваме, въпреки че финансовото състояние на Ферагамо не е много обнадеждаващо) и Демна Гвасалия. Последните двама харесват идеята за намачкан анцуг, комбиниран с голямо пухено яке.


Ferragamo


Balenciaga


Christian Dior


Max Mara

Панделки и пеперудки като на момиченце

Ефектна и самостоятелна алтернатива на розовото са нашумелите панделки и пеперуди. Първите открихме при Кристофър Кейн (под формата на кадифен топ), при Габриела Хърст (заключване на чантата) и екипа на Гучи (ярък акцент върху гърдите). Е, пеперудата на Dior е спретнато поставена като корсет върху бяла риза.


Chloé


Gucci


Christian Dior


Christopher Kane

Драпирани и набръчкани рокли

Драпериите и ефектът на набръчкана тъкан са това, което прави едно на пръв поглед скучновато нещо многократно по-привлекателно. Във всеки случай Матю Уилямс от Givenchy, Виктория Бекъм, Тори Бърч и екипът на Sportmax се придържат към такава политика в круизните колекции. Всеки иска да заблести и чрез цветовата палитра. А Холщайн и Хърст имат непреодолимо желание да ни дадат нова версия на сватбената (или почти) рокля.


Givenchy


SPORTMAX


Khaite


Victoria Beckham

Чанти за багаж за всеки ден и по специални поводи

Ако и вие като нас, редакторите на View Sofia, предпочитате да носите всичко със себе си, опцията ви е максимално обемна чанта. Под класическото авторство на Дейвис за Ferragamo съчетаваме новата версия на неопреновия костюм с грамадна чанта в същия нюанс, а креативното дуо Proenza Schouler поставя точните акценти като взима за опора контрастния цвят, освен обема. С чантата като кош за пране на Виктория Бекъм можете (и трябва) да позирате за всички стрийт стайл фотографи, както и да поставите чантата на Jil Sander на най-видно място или да я държите на коленете си при всяка възможност - точно както в лукбука на марката.


Proenza Schouler


Jil Sander


Victoria Beckham


Ferragamo

More All fashion