Следва

Кой как избира да се рекламира: Ким Кардашян за Marc Jacobs

Най-модерните 5 модела обувки на есен 2023

В челото на тенденциите

All fashion преди 8 месеца

Колкото и да ни се иска, лятото няма да е вечно и с всеки изминал ден есента е все по-близо. Това обаче е страхотна причина да започнете да интегрирате тенденциите от предстоящия сезон в гардероба си точно в този момент. По традиция, и по любов, започваме с обувките. Разбира се, все още сме далеч от ботите и ботушите, включително и над коляното, но разнообразието от обувки, които се очертават като най-тренди за началото на новия сезон, са от типа, които ще ни бъдат полезни и в последните седмици на лятото. Следват 5-те най-съществени тенденции при обувките за Есен/Зима 2023/24, които можем да започнем да носите още сега.

Заострен и издължен връх

Обувките със заострени носове едва ли могат да се нарекат точно модерни - този стил отдавна е класика, която не напуска модната арена от години. Сред интересните характеристики на есенно-зимния сезон е тази, че мокасините и балетните пантофки получават от създателите си доста заострено носле, като тези с класическа аформа също запазват позиции. Prada, Giorgio Armani, Tory Burch, Wales Bonner са само част от добрите марки, чиито колекции включват подобни чифтове. Сред основните предимства на тази обувка е, че е страшно удобна за носене, но в същото време изглежда безукорно елегантно.


Prada Fall 2023, READY-TO-WEAR



Prada


Saint Laurent

Мери Джейн-ки

Когато Мери Джейнс моделът неочаквано се завърна на модната сцена преди няколко сезона, не можехме да си представим. че ще остане с нас толкова дълго. Балетките с каишка, които бяха актуални през лятото, се изместват от такива, повдигнати на котешко токче и дори на високо стилето. Видяхме ги на шоутата на Christian Dior, Rodarte, Emilia Wickstead, Roberto Cavalli и APC.


Dior Fall 2023, READY-TO-WEAR



Rodarte


Christian Dior

"Мъжки" момичета

От дълги месеци "мъжките" придобивки в женския гардероб не изненадват никого. През последните няколко сезона носим якета до под дупето, сякаш току що свалени от рамото на гаджето, а напоследък плавно се стигна и до обувките. Броги, мокасини и дербита, които могат да бъдат перфектни за класически мъжки костюм, тази есен ще се носят с рокли, мини поли и дънки. Страхотни примери видяхме в колекциите на Max Mara, Miu Miu, Alexander McQueen и други.


Max Mara


Alexander McQueen

В червено

Обувките често се оказват основен и най-ефектен акцент в цялостния тоалет. Например, ако са в ярко червено. В този случай моделът може да бъде всякакъв: остри обувки на висока платформа, като при Ferragamo, обувки с косъм, като при Stella McCartney, минималистични сандали, като при Alexander McQueen, или пантафки с микроток, като при Tory Burch. Ефектът е гарантиран във всеки случай.


Ferragamo


Tory Burch

Панделчици

Разнообразните фльонги неочаквано се оказват любимата декорация на куп дизайнери за предсктоящия есенно-зимния сезон. При Loewe те са огромни и кадифени, при Miu Miu и Simone Rocha са едва забележими, а при Chanel са украсени с фирмени бели камелии. Изберете смело и фриволно своята панделка - секси е, нежно е и точно обратното на скучно. 


Loewe


Miu Miu

More All fashion